En timme kvar nu!

Den här sista timmen på skoldagen kommer nog ge lika mycket som den sensate timmen, alltså ingenting ;) 
Jag har vekligen inte gjort någonting som jag borde ha gjort. Först så hängde sig min dator, men får väl skylla mig själv eftersom jag inte stängt av den på ett tag..hehe! 

Men nu funkar allt förutom musiken eftersom internet uppkopplingen är så dålig i skolan.

Men om en timme, då smäller det! Då kommer jag äntligen få träffa min fina tjejer! Sist va liksom i tisdags :( 
Vi ska upp till stallet, sitta där ett tag, då ska jag försöka plugga. Men ni förstår nog hur det kommer gå. 

Halv 8 så börjar hoppträningen, ska bli super kul att hoppa Nautilus igen! 
Tror dock att mina ridstövlar kommer mörda mig lite till, och jag glömde mina skavsårs plåster hemma :( 

Såhär kul har jag och linnea på lektionen ;) Titta in hennes blogg vetja! :D http://www.nattstad.se/linneanordin

Sega köer på morgonen!

Godmorgon! Missade bussen från stationen till skolan idag -.- Vår buss fastnade i en hemskt lång bil kö innan vi kom in i beega. Så vi var tvugna att vänta på nästa tåg, hade ingen lust att gå eftersom det regnar en del. Sen så hade jag inte känat så mycket på att gå heller. 

Kände mig duktig igår, gick och la mig vid 10!! :O Fast då blev det så at jag skippade pugget istället, dummer!! 
Har en del att göra klart faktiskt, sen har vi animations prov & matte prov nästa vecka! Panik! 

Sitter just nu och gör en annons på lektionen, har inga ideer :( Trots att jag sovit mycket så är jag väldigt trött, har dessutom ont i huvudet, vilket inte gör det bättre. 

Men det borde gå över snart tyker jag! :D 

Foto: jag

Tävla Div III igen

Förra terminen så tävlade jag och mina kompisar i Div III tillsammans med ridskolan.
Det gick verkligen jätte bra för oss. Vi vann båda kvalen vi var med i och även själva finalen!  Det var så himla kul! Vårt lag var awesome och vi hade turen på vår sida ;)


Då hade jag Dixie som jag tävlade, men henne kommer jag inte rida något mer som ni vet. I tisdags på lektionen så undrade min instruktör, Cajsa,  om jag hade lust att vara med igen om det löser sig med ponnysar och så.
Självklart vill jag vara med, men det är inte direkt jag som bestämmer, det är mina föräldrar som betämmer om jag ska få vara med eller inte,.

Och jag tänkte att jag kanske inte kommer ha möjlighet till det då mina föräldrar har skiljt sig. Så ingen vet hur nästa år kommer att se ut.  Jag sa i alla fall till Cajsa att jag var intresserad, men också anledningen till varför jag inte riktigt vet om det går.

Hon sa att det var ju trist, men kul att jag gärna ville vara med.  Och att vi kanske skulle kunna lösa körningen och sådana saker på något sätt.

Jag pratade även med pappa samma kväll, och han sa att det vore kul om jag kunde vara med, men att han inte visste hur saker och ting skulle vara då. Vilket jag precis tänkt på.

Men en liten ljusglimt finns det där ändå, så nu hoppas jag verkligen att det ska funka. För det vore verkligen kul att vara med och tävla igen!!

Foto: Peter

 

 


Hur jag planerar utomhus

När jag rider på Liam här hemma så har jag oftast ingen som säger åt mig vad jag ska göra. Vilket kan va skönt ibland, men även väldigt jobbigt då man inte alltid har en aning om vad man ska göra eller hur man ska göra det. 

Hur brukar jag då lägga upp mina ridpass? 
Jo, jag tänker faktiskt mycket på vädret. Då jag oftast inte rider honom mer än en gång i veckan så har jag inte direkt något rullande schema på hur han ska ridas. Så somsagt så kollar jag lite på vädret hur det ser ut, är det strålande sol ute så brukar jag försöka rida ut i skogen eller snurra runt lite på småvägarna runt stallet. 

Vad gör jag när jag rider ute? 
Rider jag i skogen så kan jag ju inte göra så mycket mer än att få honom att lyssna på vart vi ska gå. Det är så ojämn mark där så det är inte så klokt att rida ett dressyr pass direkt. Beroende på hur han är i skogen så jobbar jag efter det på vägen hem. Som i måndags, då var han lite små bedrövlig så jag försöka få honom att tänka på anant och liksom bli av med lite överskåtts energi. 

Rider jag inte i skogen, utan på små vägar så brukar jag för det mesta få honom att lyssna för mina hjälper ordentligt trots alla störande saker runt omkring. Det behövs kan jag ju säga, ibland är han går han som en nysmörjd klocka och ibland kommer hans skugga käka upp honom ;) 
Så jag tränar lite på det jag känner att jag behöver träna på.

Ibland kan jag bara vara lat och sitta upp barbacka och bara ta en lugn skritt tur utan några krav någonstans. Han får bara gå som han vill, så länge skritten hålls i skritt och inte fortare. De gånger jag har gjort så har han faktiskt alltid varit lugn och nöjd efter turen. Tror han tycker det är skönt att bara lulla runt ibland utan att egentligen behöva tänka på något. 

Så på det sättet rider jag när jag rider utomhus på Liam. 
Hur gör ni när ni rider ut? :) 

Foto: Jag

 

Godmorgon!

Älskar dom här mornarna, när man vaknar så är man inte hemma. Men det är samtidigt väldigt jobbigt att behöva lämna honom varje gång. 
Sitter på 676an mot stockholm, avstigningen på vägen så man blir upphämtad av någon från skolan där. Ganska praktiskt faktiskt! 

Idag är det den där sega dagen i skolan igen, bara teoretiska ämnen. Matte, engelska och svenska. Inte alls många lektioner men det är långa, vilket är skönt. Men det är bäst när det är i alla fall ett praktiskt ämne eller till och med två! ;) 
 
Skolfotografering är det idag också! Nervös..fråga inte varför, för det vet inte jag heller. 

Kram♥
 
Foto: Jag

Dressyr 25/9 Veneto

Igår trodde jag att det stod mellan Nautilus och Elvira. Men så blev det inte alls! 
Den jag fick ha på lektionen heter Via Veneto (Veneto) , han är en skimmel valack, D-ponny. Som jag tycker ser ut som en c-ponny, han är bara liten helt enkelt men det är han egentligen inte, det ser bara ut så ;) 

Honom hade jag ridit en eller två gånger tidigare. Det var extremt länge sedan, det var på den tiden då han fortfarande hade små hyffs för sig. Vände i mot väggen på en 50-öring på 2 sec osv. Det jag kommer ihåg är att det tog 3 försök att komma över en bom som låg på marken!! Helt sjukt! Men nu har han blivit mycket bättre och kan hoppa hyfsat högt med rätt ryttare som rår på honom. 
 Nu känner jag att jag helt lämnar ämnet, en presentation av honom kan jag komma med senare. Åter till dressyren! 

Vi red inomhus idag, exakta anledningen vet jag inte, men det blir kallt och mörkt så fort så antar att det var något sådant. Vi skulle idag jobba mycket med sitsen så vi red utan stigbyglar större delen av lektionen. Jag föredrar faktiskt att rida utan stigbyglar, speciellt på sånna hästar jag inte alltid kommer åt. För rider jag utan stigbyglar så har jag inte dom att lägga balansen i och då på något sätt så håller jag om mer med benen vilket gör att hästen kommer lättare ner i bra form och liksom lyssnar mer. Det där med att man rätar upp sig mer utan stigbyglar är sant också, men jag brukar kunna slingra mig undan det, heheh.

Vi red innaför spåret utan stigbyglar, på långsidorna skulle vi rida med hästarna ställda ut mot väggen och senare flytta in bakbenen mot mitten av ridhuset med hästarna ställda utåt. Det var svårt igår kan jag säga! Beror mycket på vilken häst jag sitter på och hur pigg jag är, såklart! Veneto har jag inte suttit på så mycket, så känner honom inte riktigt. 
 
Han smiter gärna ifrån en på någevis när man flyttar skänkelvikning och så. Även Cajsa sa att han är väldigt lurig. Jag fick till det några gånger, men det var inte lätt måste jag säga. Min j*vla sår i knäväcken gjorde inte saken bättre.. att rida in ridstövlar är inte det mysigaste. Speciellt inte när det är för långa! 

Han blev riktigt fin i formen efter ett tag, sen tappade jag honom så hittade jag honom igen. Ja, det var helt enkelt lite ostadigt. Men Cajsa sa att han hade väldigt fin form där ett tag, *stolt* 

Så är inte helt jätte nöjd med lektionen, men kan ändå inte förvänta mig så mycket mer. Har inte ridit honom så mycket så får inte sätta för höga krav än så länge. 


Foto: Jag. Har inga bilder på honom än men det kommer! 

Ingen skola idag! Eller nästan i alla fall ;)

Idag är det en sådan här chilla lagon dag i skolan. Fast vi kommer faktiskt inte vara i skolan, utan vi kommer vara inne i stan. 8:10 imorse satt jag på tåget påväg in mot östra, det är någon 
preventivmedels dag eller något. Så den håller inte på hela dagen, men vi kommer ändå inte hinna hem för att ha några lektionen.
 
Så tror vi kommer vara i berga igen vid 13. Ska försöka hitta klipptid då min buss inte går först 14:20. Vore super om jag kunde klippa mig imorn, för vi har skolfoto på torsdag och mitt hår är hel knas nu :S 
Hoppas, Hoppas att dom har tid till mig. 
 
Oavset hur det blir med klippningen så kommer jag fara till Anton efter "skolan". Har inte träffat honom på flera veckor, eller typ 2 dagar, känns det som! 
3 månader på söndag ♥ :') 
 
Foto: Johanna, sen har jag fixat resten på mobilen och i photoshop på datan
 

Renovering/uppbygnad

Imorse kom jag att tänka på vad det var jag skrev på "under renovering"s inlägget. Eller rättare sagt, vad jag hade för rubrik. 
Renovering är inte direkt rätt ord. Det ordet jag letade efter men inte hittade, var uppbygnad.
Jag och Linnea håller på att bygga upp våran blogg just nu som kommer handla mycket om våran utveckling i skolan osv ;)
Mer info kommer näramre våran publicering av bloggen.
Igår fotatde vi lite till våran header. Tror fortfarande att det kan bli super! Längtar tills jag kan släppa den här ;)

Kram♥
 
 
 
Foto: Linnea Nordin - http://www.nattstad.se/linneanordin
En utav många bilder som vi fotade igår. Tycker på något sätt den här bilden blev cool ;) 
Vad tycker ni? 

godmorgon

God morgon på er! Blir ett riktigt tidigt förstra inlägg idag. Klockan är inte äns 6. Såklart så är det kolsvart ute. Men det är lite mysigt ändå. Jag längtar tills min vinterjacka kommer så att första snön tillslut kan komma, efter det kommer julafton och sånna saker! 

Men det är ju ändå lite ironiskt, det är fortfarande september och man får känslan av att det snart kommer ligga snö på marken. Det skulle ju lika gärna kunna vara sommarvärme nu. 
Det tycker jag är lite läskigt, för vädret iår har ju avrit riktigt mysko, tänk om det om något år kommer bli så kallt att vi fryser ihjäl eller liknande. Det hoppas jag verkligen inte! Det vore tragiskt ;) 

Det ska vi inte tänka på nu! Är i alla fall glad för att min vinterjacka är här om ca 2 dar.

Hur känner ni inför vintern? ♥

 
Foto: Jag

Elvira/Nautilus

Ikväll är det dressyr som står på schemat. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra, men tror vi komme fortsätta jobba där vi sluta förra gången. Med att få dom lyssna för skänkeln ordentligt och bli mjuka. 
Men jag hoppas att vi rider inomhus! Även fast det är skönt att rida ute, så är det nog lite mörkt för de senare grupperna och antagligen ganska kallt för Cajsa. 

Det ska vara ca 10 grader ute hela dagen idag! Fy f*n säger jag, snart vinter! 

Men jag funderar lite på om det blir Elvira, eller om det blir Nautilus jag får rida. Skulle vara kul att rida Elvira igen, för att känna hur hon är nu när jag börjat lära känna henne lite bättre. Speciellt för att känna hur är att rida inomhus om vi nu kommer göra det. 

Nautilus vill jag också gärna rida! Mest för att det var ett tag sedan, och för att jag vill fortsätta jobba med honom så mycket som möjligt, så det liksom blir lite lättare på hoppningen sedan. 

Något jag vet är att jag kommer rida i mina ridstövlar. Har sår i knävecken efter dom, när jag hoppade i fredags och i lördags så blev dom lite för höga. Nu i dressyren kommer det nog inte vara några problem. 

Foto: Jag, Jag & Natte. Bild från min Instagram @tildagummesson

Godmorgon!

Shit vilken chock jag fick imorse! Eller asså, jag borde inte ha blivit så chockad, för det är inte så konstigt att det är beckmörkt klockan 6 på morgonen! 
När jag gick ner för trappen för en liten stund sedan så såg jag inte någonting utanför fönstret! Jag tänkte att nu går nog och lägger mig igen..men det kan man inte göra tyvärr. 

Får bli någon annan gång, på helgen eller så kan det funka. Men då brukar man faktiskt inte gå upp klockan 6 ;) 

Foto: Jag

tävlingen den 22/9

Höll ju nästan på att glömma att berätta för er hur det gick!! Hur kunde jag göra det?? 
Jag red ju då, som ni vet, Dixie! :D 
Vädret var mulet, somvanligt så regnade det en hel del. Det ät något med agusti och september tävlingarna, det ska nästan alltid regna då! 

Som tur var så spöregnade det inte, det blev lite lättare då faktiskt. 
I första klassen som var en lätt D+5, alltså 75 cm för mig och Dixie, så fick jag en rivning på femman. Surt som skjutton! Men somvanligt så var det mitt fel, jag slutade driva redan två hinder innan det. Så den där rivningen låg liksom och lurade. 

I andra klassen som var en lätt C, 80cm, så gick det mycket bättre! Tyvärr ingen placering, men det kunde ha blivit tror jag. Hade jag bara inte börjat rida som en kossa till första hindret i omhoppningen så hade det nog gått väldigt bra! Det där hindret stod i en sådan sväng som jag ofta har problem med, jag tappar både ytter och inner så Dixie smiter åt sidan flera meter innan hindret, och jag är inte tillräckligt med i den situatioen så det resulterar med ett stopp. 

Så får skylla mig själv helt enkelt! Men jag kan inte vara mer än nöjd, fyra år med världens underbaraste häst kan man bara inte glömma! Jag älskar den där fina hästen mer än mitt eget liv ♥
 
 
Foto: Jag

Dagens ridtur 24/09 Liam

Lilla knas häst måste jag säga! Först när jag tagit in honom från hagen så ser jag att han är helt täckt av lera! Lilla skruttis! Tur att han hade täcke på sig. 

Jag tog min lilla tur i skogen faktiskt. Nog första gången jag höll mig till planen ;) Fast en stund där så trodde jag faktiskt att jag skulle vara tvungen att skippa turen o skogen pga mörker. Men jag han ut, och det var ljust hela turen. Men den lilla busen! Såklart kom vi hem och han hade fullt med grankladd runt munnen. Han är en sådan tjockis så det är sjukt! Han skulle verkligen äta på allt idag, och stark som f*n var han! Han hörde även in mitt knä i ett träd så har lite små ont i det nu. 

Sandra bad mig rida en gång till i veckan om jag har tid med det, så hade tänkt rida honom igen på torsdag. Och jag har ärligt talat inte en ändaste aning om vad jag ska göra då! Ska rida lektion för Racha på måndag. 
Har ni några förslag på vad jag kan hitta på?? :) 

 
Foto: Jag

Under renovering!

Snart så är det slut på dagen, den kommer nog gå ganska snabbt. Jag och Linnes sitter och startar en blogg tillsammans som kommer handla om våran tid i gymnasiet. Det kommer bli så bra! Jag bloggar ju självklart kvar här som vanligt, men det kommer komma upp något inlägg där också någon gång ibland ;) 

Än så länge kommer jag inte avslöja vad den heter, det kommer vi till när vi fixat till den lite. 
 
Tror ni på att det är en bra ide? Mer info om vad den kommer handla om kommer sen ;) 

Efter skolan ska jag till Liam och rida, om det inte regnar eller blåser storm så kommer jag rida i skogen. Snart kommer väl det börja snöa och då är det svårt att gå just där. Så får passa på nu! Känns som att det var jätte länge sedan jag red honom :( 

När jag kommer hem så ska jag ut och springa med pappa hade jag tänkt. Duktig tjej ;) 

Vad ska ni göra när ni kommer hem?? :D 
♥ ♥ ♥
 
Foto: Jag

Yes!

Gud så skönt! Shit, hade lite små panik där ett tag.. Tanken var egentligen att vi skulle ha animations prov idsag. Och jag har liksom inte pluggat något. Sen hade jag inte rätt häfte som jag skrivit i, så jag hade inprincip inget att plugga på. 

Men jag var tydligen inte ensam om att inte ha pluggat, för typ ingen var förberedd på det här provet. Så vi kommer gå igenom det idag igen, så har vi det nästa vecka istället. Och då ska jag plugga ordentligt!! 

Efter att vi har gått igenom lite saker till privet så ska vi typ göra någon cut out. Har aldrig gjort det förut, så det ska bli kul att få testa på faktiskt! 


Vad har ni för lektion? ;) Kram ♥

Godmorgon föresten! ♥


Hellu!

Go kväll, God morgon och god kväll igen, det är det jag har missat sen sist. Så lika bra att få det gjort på en gång ;) 
Sitter precis och laddar upp bilder på facebook från igår. Lite senare kommer dom också ut här!

Behöver verkligen plugga animatioin, men jag orkar verkligen inte. Gör det lite senare **standard**, nu kommer jag sätta mig och pyssla med lite bilder tror jag, det är även beck på tv, så kanske går ner och kollar lite på det :) 

Vad ska ni göra ikväll?? :) 


Foto: Jag, tjuvtitt på bilderna från tävlingen ;) 
 

Lite smått epic!

I slutet av sommaren köpte jag min iPhone, men det var ju inte helt säkert att jag skulle köpa just en iPhone. 
Utan det var mycket snack om en annan, en HTC one black V. 
Men det blev ju en iPhone såklart ;) Eller såklart är det väl inte, men jag tror det var den som passade mig bäst. 
Det lilla ironiska med det här dåra, är att min pappa får mobiler från jobbet. Och han har precis fått en HTC, exakt en sån som jag var så nära på att köpa! Det tycker jag var riktigt epic! Tänk om vi hade haft likadana mobiler nu liksom? ;) 

Puss♥
 

@Instagram

Följ mig på Instagram för att mer ta del av min vardag, har du instagram?? Isåfall, vad heter du? 

Foto: jag 

Något ni antagligen inte vet om mig??

Jag har ju i alla fall tre intressen som jag håller på med, eller vill hålla på med. 
Det är ju ridningen såklart! Sen så har jag länge alltid velat börja dansa streetdance, haha. Jag vet att det kanske är lite udda, men jag tycker det verkar så himla kul!! Hade det inte vart för att ajg var tvungen att rida enn gång mindre i veckan så hade jag börjat. Men ridnignen gå först! 

En annan sak jag tycker är hyffsat intressant är ågot jag redan berättat tidigare, men det var ett tag sedan jag gjorde det. Det är Speedway! Tycker även det är grymt kul! I alla falll att titta på ;) 

kommer vi till det sista då da, det var till och med så pass att jag var nära att söka ett sådant gymnasium. Det var ett av de första linjerna jag började kollade på. Ett skidgymnasium, att åka snowboard en gång om året kan jag inte vara utan, det är så s*atans kul! Tänk liksom, nu sitter jag på en estet linje i lilla åkersberga liksom, men jag kunde vart upp i typ åre eller något på en skid-linje. 
 
När jag tänker på det nu så känns det faktiskt ganska coolt för estet och skidåkning är ju inte direkt lika om man säger så ;) 
 
 

Godmorgon!

Sitter nere i köket och har precis ätit upp min frukost, kladdkakan står i ugnen oc kommer väl pipa om två minuter så jag håller på att för för att jag blir så rädd. Haha, lovar att det kommer bli så ;)

Om tio minuter ska vi sitta i bilen mot stallet, jag är så himla taggad!! Men lite små otaggad på att hoppa i mina stövlar, för har sår i knävecket efter dom igår. Men mina gamla skor är helt NEJ till idag, dom är hopplösa att hoppa och rida i. Dom åker bara ned. Så tror det blir bäst och snyggast på det här sättet ;) 

Anton kommer hit efter tävlingen så får se hur mycket bloggning det blir, kommer nog vara ganska trött också eftersom jag gick upp halv 6. Så bilder och berättelsen om hur det gick kommer nog imorgon.

Men nu måste jag gå! Kram hej! ♣

Godnatt ♥

Nu kommer jag gå och lägga mig, alldeles försent egentligen, men det bli alltid så när det är tävling dagen efter. Man kommer alfrig i säng, för man har alltid så mycket att göra! 

Men nu ska jag i alla fall sova. Kommer komma bilder från tävlingen, hoppas det! Det kommer regna så vet inte hur det blir med kameran. Lina har lovat att fota mig när jag hoppar och rider fram, så hoppas det inte regnar för mycket. 

Typiskt att det ska regna när det är tävling! 

Godnatt puss! ♥

Foto: jag kommer inte riktigt ihåg, men tror det var Lina.
Sen har jag redigerat den till Instagram
 

Dagens hoppträning 21/9 Dixie

Happy, Happy , Happy!! Det är jag verkligen just nu, kan inte påstå att det gick super bra. Men jag är nöjd, och galet taggad inför imorgon.

Förra veckan så hade Dixie lite problem med en vattenmatta, så idag var målet att vi skulle över på högst tre stopp. Nådde jag det målet?
Vi hade bara fyra hinder idag igen, men det var fyra tittiga som förra gången. Idag så skulle vi hoppa lite omhoppning också. Mycket för att hästarna och vi ska få träna på lite svängar inför imorgon

Jag och Dixie stannade 3-5 gånger under hela kvällen tror jag. Det är mycket för att vara vi, men ändå inte i den här situationen. Jag har ju inte ridit henne sen i början av sommaren, och jag fick henne inte alltid att lyssna på min innerskänkel, så hon typ lutade innåt i varje snäv sväng. Och en av svängarna blev mycket snävare än vad jag hade tänkt från början. Det var ju pga att jag inte hade tillräckligt med innerskänkel så hon flöt in. 

Annars gick det väl bra. Var helt slut efteråt, för jag försökte verkligen rida ordentligt så hon förstod att nu kan man inte hålla på och fåna sig längre, nu är det allvar liksom. 
 
 ända hindret som hon inte tvekade på över huvutaget, de hindret var det som gick bäst! Det var verkligen riktigt skönt! 


Foto: Jag - idag

Snart, snart!

Längtar efter dig mitt hjärta! ♥ ♥ ♥
 
 

Afrikansk Nollywood film

Filmen vi tittar på heter White Weddings och är gjord i Sydafrika.  Den är ganska bra, just nu har vi rast så vi ska fortsätta kolla på den om 15 minuter. 

Ååå, jag längtar så mycket efter att sluta nu!! Vill upp till stalle och min fina bebis, kommer putsa och gosa med henne jätte mycket. Hoppas verkligen det kommer gå bra imorgon! Är galet nervös, vill verkligen att det ska gå bra! :D 

Foto: Jossans pappa

Film mys ;)

Godmorgon! Andra gången jag skreiver det här inlägget, blogg.se publicerade det men tog bort all text och skrev bara dagens datum som rubrik :O Vad är det som händer?? :)

Nu på morgonen ska vi bara kolla på film, slappt! Haha, asså det verkar ju som att vi har värsta slappa skolan, vi  har väl det. Men jag lär mig fortfarande saker, och jag har ju faktiskt en hel del att göra! 

Men i alla fall, nu på morgonen ska vi kolla på någon Amerikansk/Afrikansk film, hehe kommer inte ihåg vad min lärare sa igår. Men som han beskrev den så tror jag den är as bra! 
Efter lunch så har vi entreprenörskap, och uppgiften som skulle vart klar idag har jag knappt börjat med...Men jag har i alla fall valt en entreprenör, Bingo Rimèr. 
Förhoppningsvis så får jag och Linnea fortsätta med den idag eftersom hon inte heller har gjort den då hon var sjuk förra veckan. Hoppas hoppas! 

Nu blir det film mys! Kram♥

Underbart skön kväll!

Gud så trevligt vi hade det! 
Lire små stressigt då Täby stänger vid 7 och vi är verkligen inte de snabbaste om man säger så! ;) 
Det bästa som finns är ju att gå runt bland alla kläder och prova knasiga som snygg plagg om och om igen! 

Jag hittade en tjocktröja, svart(nit) linne och ett par (enligt mig) skit snygga örhängen. Bikbok är en av mina favorit affärer ;) 

Sen köpte jag ännu en tjocktröja, fast med drag kedja på GinaTricot!
 Vi hade det riktigt trevligt, eller jag hade det i alla fall! 

När vi kom tillbaka till Berga så åt vi pizza på Golden West ;) Hehe, tjockisaaaar! Nej men det var trevligt, framför allat gott! Haha!


Jossan gick hem efter det, och jag och bella skulle ta cykeln hem. Haha, jag trodde jag sulle dö!! Shit va jag garva! Jag satt på pakethållaren med hennes stora väska i knät! Jag tror jag skatta så halva berga hörde mig! ;)
Men vi lyckades ta oss hem i alla fall! Vi har pluggat lite, eller ja, bella pluggade och jag försökte.

Jag letade efter en hyfsat känd entreprenör som jag ska jobba om. Och jag tror hittade en som jag kommer fortsätta följa!! 

Bingo Rimèr, en jätte stor och duktig fotograf!

Nu kommer vi nog ligga och snacka ett tag, sen deckar jag nog. Är riktigt trött! 
Imorgon ska jag hoppa min älskling också!! :D Tagga!

Puss & gonatt!♥


Foto: Jag
                                                            

Älskade vänner!

Sitter just nu ensam hemma hos Bella, känns lite konstigt att liksom gå hem själv till en kompis när ingen annan i deras familj är hemma. Men det känns ändå typ "normalt" känner mig så hemma här så det är inte alldeles för farligt ;) 

Ska nu tillbaka ner till Berga så ska vi åka in till täby. Tanken till varför vi skulle in till täby var först för att jag typ skulle kolla på vinter jacka och Jossan skulle kolla på nå nya kläder. Men då jag hittat min vinterjacka så är det ju bara Jossan som egentligen har något att göra där. 
 
Men! Då kom jag på den brillianta iden att jag behöver nya tjocktröjor. Skulle också behöva klippa mig! Så jag får se vad jag hittar, hehe kommer aldrig ut från täby tomhänt, hehe ;)

Så vi får se om det kommer komma några nya vänner till garderoben och kanske en tjej med en ny frisyr om några timmar. Kan ju alltid hoppas! 

Vad gör ni efter skolan :) ♥
 
Foto: Jag. Vad tycker ni?

Äntligen, välkomna hem!

Två veckor har ni vart borta nu, som jag har längtat efter att ni ska komma hem! ;) 
Mia nya ridstövlar sprack ju i sömmarna efter 4:e gången jag använde om -.- Så vi fick välja mellan att få ett par nya stövlar, eller att dom lämnar in dom gratis till en skomakare som skulle förstärka stövlarna. Jag valde att lämna in dom, om jag skulle fått ett par nya så skulle säkert dom också gå sönder. Så hoppas nu på att dom ska hålla! 

Pappa ska hämta dom idag, så ska försöka få någon av mina föräldrar att köra upp dom till stallet imorgon så jag kan testa hoppa i dom. Risken finns att dom är för långa för mig att hoppa i, speciellt då jag ska hoppa och tävla Dixie den här helgen. Jag har ju blivit ganska lång för henne, så behöver ha hyfsat korta läder. Och det kan nog bli ett problem om mina stövlar är för långa, men jag hoppas på det bästa! :D 

Foto: Från hööks hemsida

68%

Fick tillbaka min matte diagnos idag. Vi skrev den igår och jag visste att det inte gått så jätte bra. Matte är inte mitt starkaste ämne om man säger så.

Men jag blir väldigt irriterad på mig själv för jag inte skrev rätt från början. Nu när jag kollar på de rättade svaren så blir allt så självklart! Liksom, VARFÖR skrev jag inte så från början??! 

Nu ska jag verkligen försöka ta tag i mitt pluggande, inte bara i matten utan även i andra ämen. Har några saker som ligger och väntar på att jag ska göra dom. Det är inte svåra saker heller, det är bara det att jag inte gör dom. Har bättre för mig än att göra sånna saker! Men så är det ju inte, skolan måste gå före! Men det kan va svårt att göra så ibland, man vill ju gärna göra något som är roligare! ;) 

Har så mycket annat jag ska göra också så jag hinner inte! :S Får försöka lösa det här snabbt, annars kommer jag få alldeles för mycket att göra senare. Och det vill jag inte! 

Har ni mycket i skolan? :) ♥
 
Foto: jag

Skönt att komma bort!

Kommer inte vara hemma så mycket den här veckan, tycker det är ganska skönt att komma iväg lite grann. 
Det är inte så kul att vara hemma hela tiden, man behöver komma bort ibland! Men det är så med ganska mycket, eller hur? Man behöver ta en paus ibland annars så orkar man inte så länge. 

Idag sov jag hos Anton och inatt kommer jag sova hos Bella efter att jag, Jossan och Bella vart i täby ;) 
Imorgon kommer jag komma hem sent pga att jag hopptränar ganska sent, sen kommer jag behöva fixa iordning lite saker inför tävlingen på lördag! 
På lördag dåra så kommer jag vara på Roo typ hela dagen. Så på så sätt kommer jag inte vara hemma så mycket, men det är ganska skönt ;) 

Foto: Någon med min kamera

Bestämt mig!

Jag tror faktiskt att jag har bestämt mig angående min vinterjacka! Det kommer bli den lila, den är liksom varmast och jag tycker den är riktigt snygg! 
Skulle vilja krypa ner i den just nu. Älskar tjocka jackor, speciellt när det är kallt på vintern! 


Känns som att det kommer bli en kall vinter iår igen, så den lär behövas ;) Foto: Från deras online hemsida

Katastrof!!

Jag är just nu på väg till Anton. Det tar typ en time in :( 
Inte nog med att jag kommer komma in sent, så skulle jag egentligen redan vart där! Klockan är 16:55. Nu skulle jag vart där i en halvtimme. 
Bussej*veln gick sönder när det var 40 min kvar :( Så nu kommer jag komma in en timme senare, är lagom irriterad kan jag ju säga. Alltid detta krångel med bussarna! 

Har ni krångel med bussarna? 


Foto: Jag. Bussen på bilden är den som gått sönder

Dressyr 18/9 Elvira

Igår red jag min första dressyr lektion på jag vet inte hur länge! Jag var riktigt taggad på att rida igen, och jag trodde självklart att jag skulle rida Nautilus. 

Men jag fick en liten chock när jag kom dit. Jag skulle rida den nya hästen Elvira. 
Hon är en D-ponny, Connemara. Hur söt som helst! Hon liknar verkligen en häst som stod på Roo för ett litet tag sedan. 

För att vara första gången så gick det ganska bra faktiskt! 
Hon är lite seg, så hon går inte riktigt för egen motor. Det var nog ett av de jobbigaste lektionerna på väldigt länge. 
Första delen av lektionen gick det inte super, hon var seg och ville inte lyssna för mina hjälper. Vi skulle flytta hästarna utanför spåret på en stor volt. Och hon ville bara inte lyssna för mina skänklar!! 

Sista övningen vi gjorde var att i ena hörnet lägga en 10m volt för att sedan komma ur den och rida skänkelvikning snett över banan. Det var inte en så skarp väg men det va väldigt nödvändig övning. Där gick det jätte bra! Hon flyttade oftast jätte fint! :D Och hon gick oftast jätte en bra form. Efter ett tag så började hon dock sega ihop, men då gjorde jag så att på långsidan ner till volten fattade jag galopp och lät henne öka lite så hon piggnade till. Hon gjorde fina och bra fattningar öven bra nedsaktningar! Hon blev lite piggare och det blev enkalre för mig att nå fram till henne. 
Så jag är verkligen jätte nöjd med lektionen! :D 

Hon är bara hyrd till ridskolan så jag vet inte riktigt hur länge hon kommer stanna här. Men jag känner ändå att det vore kul att fortsätta jobba lite med henne! Liksom se hur det utvecklar sig ;) 

Tyvärr har jag inte någon bild på henne, ska se om jag kan fixa några tills helgen ;) 

Kram på er! ♥

Foto: Jag, Lina -Comet
 

Godmorgon!

Hej & godmorgon på er! 
Sitter just nu på bussen och skriver ihop lite inlägg, hann inte igår. Hehe, när jag kom hem så var jag så himla trött. Så tog mig en galet varm dusch när jag kom hem sen satte jag mig vid datorn, snackade med Anton, startade blogg.se och sen typ somnade jag -.- Hehe, vaknade ungefär halv tolv och då lå både jag och Anton å sov i skype!! HAha lite epic fail måste jag säga!! 

Men tyvärr så hann jag ju inte fixa ihop lite inlägg tills idag, har typ väldigt mycket att göra också i skolan så kommer nog inte hinna blogga därifrån :( Men jag ska självklart göra mitt bästa ;) 

Nästa inlägg som kommer blir om dressyr lektionen igår på den nya hästen ;) Håll koll.
Puss & Kram! ♥
Foto: Jag

Ständigt problem för ryttare..

Jag vet inte hur ni har det, men jag har alltid problemet med fotograferings delen när man rider. 
Alltid när det går som bäst på tex ett ridpass så har man ingen som kan fota! Det är ju helst när det går bra som man vill ha lite bilder, men där finns ingen som har möjlighet till det. Det tycker jag är hyfsat irriterande. 

Sen när man har någon där som fotar så går det ju självklart mindre bra att rida, så är det ju typ jämt ;) 

Jag venne, har ni också det här problemet? Det kanske inte bara gäller bland hästar och ryttare :)
 
Kram♥
 
Foto: Jag. Lina Brottman - Comet http://ponnysmurfarnas.blogg.se

Vinterjacka

Nu när hösten tittar fram så blir jag verkligen sugen på att dra på mig en mysig vinterjacka! Jag är väldigt frusen av mig så jag sätter höga krav på att jackan ska vara varm i så många lägen som möjligt! Helst ska den vara snygg också! ;) 

Jag, jossan och bella ska in till Täby på torsdag för att kolla på jackor och lite andra saker. Ha en lite tjej träff liksom, väldigt trevligt då vi inte träffas så ofta längre pga skolan -.- 

Men jag tittade lite igår på nätet efter snygga och bra jackor, om man vill ha både en bra och en snygg jacka kan man få lägga närmare 6000-7000kr. Vilket jag tycker är drygt, men så hittade jag hemsidan Sportamore!! 
Löööve it! Där hittade jag olika jackor som såg varma ut och som även är (enligt mig) snygga! Och dom rånar inte hela plånkan heller, otroligt! 

Men jag vet inte riktigt vad jag ska bestämma mig för, är nästan helt hundra på att det blir någon utav de jag hittade. Måste prata lite med mami och papi om det först.
 
Men mina 2 favoriter är helt klart dom här!!  
Bilderna är från Sportamores hemsida. 
 

Jag tycker båda två är riktigt snygga! Men tror den lila är varmare, så det lutar nog mer åt det hållet faktiskt. 
Den är även några 100 lappar billigare.  Ska snacka med mina föräldrar så snart som möjligt! Vill så gärna ha en gosig jacka nu! :D 

Har ni hittat eran jacka för vintern?? :) Kram♥

Medeltidsmuseet..

Fick precis reda på att vi ska in till stan om 45 minuter!!! 
Jag orkar inte gå i stan, sov typ 3 timmar ( får skylla mig själv ) sen ska jag rida. Asså jag är verkligen trött, känner inte alls för att gå runt där. Tog inte heller med mig kameran, det hade ju vart kul att kanske passa på att fota lite när vi ändå är där. Men den lämade jag hemma, vilket på ett sätt ändå är skönt. Då slipper man släpa på den ;) 

Men fortfarande det här, viiiill inte pka dit! 

Blogg.se appen funkar inte heller för mig längre? :O Har det hänt er också? Jag klickar på att skriva nytt inlägg och då går den bara ut från appen, är det bara min mobil eller är det blogg.se som muppar igen? :S 


Foto: jag 

PhotoShop CS6

Äntligen funkar det! :D :D :D 
Har just nu digitalt skapande, och vi ska typ gå igenom alla verktyg på egen hand och sedan skriva ner vad de gör.  Är alldeles strax klar, så då tänkte jag nog ta och fippla lite med någon bild. Likom bara sitta och testa olika saker. Tänkte även fundera lite på en header till en annan blogg :) 


Foto: Jag

Sen kväll blir det med en klassiker!

Go kväll på er alla! Hoppas ni har haft en trevlig dag! Snart börjar det nog bli dags att avsluta denna dag med att lägga huvudet mot kudden, men inte riktigt än för min del.

Jag ska fixa lite med bloggen sen ska jag göra allt klart inför imorgon innan jag tar en avslappnande duch! Just nu är klockan 22:26 och den kommer säkerligen hinna bli 00:00 innan jag ligger i sängen.

Har pratat med Anton hela kvällen typ, först ett tag på Skype sen i luren. Slutade med att jag sa puss & gonatt med ett tungt andetag till svar. Med andra ord, han somnade med luren vid örat. Det är en klassiker! 
 
Imorgon blir det digitalt skapande med treorna och sedan histroria med tvårona, efter det kommer jag träffa de bästa och fara till stallet för ett efterlängtat dressyrpass! Hoppas hoppas jag får ha Nautilus! ;) 

Godnatt säger jag nu i alla fall, sov så gott! Puss ♥
 
Foto: Jag, blundade och klickade random på en bild bland alla mina album. Resultatet blev denna! 

Tävling hos ponnysmurfarnas!

Tjejerna på http://ponnysmurfarnas.blogg.se lottar just nu ut ett sverige fleece täcke med hals. snyggt och praktiskt enligt mig! Vore riktigt trevligt om man skulle få ett sådant i brevlådan! Länk direkt till inlägger finner du här --> http://ponnysmurfarnas.blogg.se/2012/september/vinn-ett-fleecetacke-med-hals-fran-svea-sweden.html Om du inte vill va me så kan du kanske ta en titt på deras blogg i alla fall, den är absolut värd flera besök ;) 

Bild: Från Lina & Tovas blogg! 

Dagens ridpass 17/9 Liam

Lilla prins ♥ Känner att jag ofta börjar den här sortens inlägg med något glatt och positivt! Men det är så, det går nästan aldrig dåligt när jag rider honom. 

Jag sa tidigare att jag skulle jobba med bommar, men vad tror ni? Så blev det ju självklart inte ;) 
Brukar inte bli som jag planerar, hehe. Gillar att planera saker men det är sällan jag följer mina planer.
 
Jag började med att rida lite ute, det tog ca 15-20 minuter. Red fram mest i skritt och flyttade honom lite smått och simpelt för skänkeln så han lyssnade på mig, sen tog jag några små trav inslag där det inte var så hårt.  Det blåste en del ute så han lyssnade ganska bra faktiskt och hade ett hyfsat bra tempo. 
 
Sen gick vi in i ridhuset och då började jag rida lite serpentiner i skritt. Jobbade mest i skritt och trav. När vi satt dom bågarna ordentligt så gick vi ut något varv och red rakt fram. Jobbade med lite igångsättningar och försökte få honom stadig i övergångarna. Vilket han satte as bra tillslut! 

Jag jobbade nästan ingenting med mina händer, jobbade upp honom "bakifrån" om man säger så. Bakbenen kom först, sen fick man hästens huvud på köptet och då får man se till att va stadig och ta emot det där huvudet. 

Jag galoperade inte så mycket då jag vet att han är svag i galoppen, så ville inte riktigt förstöra våran rytm med att slänga in en galopp. Han har tidigare haft svårt med sin skritt, att liksom hitta ett stadigt läge. Men det blir bättre och bättre för varje gång tycker jag. Men jag tog en galopp i alla fall, och för att jämföra med tidigare gånger så gick det huuuur bra som helst! :D Hans galopp brukar inte vara rund och han brukar ofta galoppera med baken innanför spåret. 
Men tack vare att jag fått en bra och stadig form på honom så gick jag ju in i galoppen med den formen, vilket höll ihop honom som han behöver. Så han fick en rund och fin galopp, och tack vare att han var bra i formen så kunde jag lättare flytta honom så han gick rakt på rakt spår. 

Så jag är verkligen jätte nöjd med ridpasset, han frusktade minst 15 gånger efter första galoppen. Jag överdriver inte, han vart riktigt nöjd. Tror han tyckte det var skönt att jobba igenom sina muskler på det sättet.

Långt inlägg, men gillar ni att jag skriver såhär om mina ridpass? :) 

Kram♥


Foto: Johanna
Det här är inte från idag utan det var sista veckan på sommarlovet som hon fotade det här. 
Vad tycker ni? ♥
 

Dagens blogg hos Sophie!

Jag är ännu en gång med och tävlar om att bli dagens blogg hos http://autophoto.blogg.se :D 
Ta och va med du också! Skadar aldrig med lite extra följare ;) Foto: Från Sophies blogg.

Mina topp 3

Nästan varje gång jag loggar in på datorn har jag 4 hemsidor jag besöker. Den ena är Facebook, då jag är en riktigt fb nörd -.- ;) 

De andra 3 är tre olika bloggar, den ena tillhör min underbara syster Jossan som bloggar om sitt liv men mest en massa häst ;) http://browneyedrider.blogg.se
 
Den andra tillhör också en av mina kära vänner som jag mest träffar när jag är i stallet, men vi har även gått i samma skola. Lina bloggar med en av hennes bästa kompisar Tova om en massa massa häst och underbara bilder! http://ponnysmurfarnas.blogg.se
 
Den tredje bloggen jag kollar in på hyfsat ofta handlar inte om så jätte mycket häst direkt. Angelica bloggar om sitt liv och jag bara älskar att läsa det hon skriver. Hon är riktigt duktig på det hon gör och fruktansvärt bra på att göra designer! Hon är skaparen av min design! :D Den bloggen är absolut värd en massa blickar! 
http://foxwoman.blogg.se
 
Så det var min topp 3 just nu ;) kollar du in någon av dom här? :) 
Kram!♥
 
Foto: jag, hehe lite ego men men.

Stallet nästa!

Sitter just nu på det stormiga vattnet på väg ut till ön igen. Dags att ta in lilla Liam och pyssla om honom. 
Jag håller fortfarande på min plan att köra lite bommar, ska försöka öva upp min balans och sits också. Så om det känns bra så kommer jag nog ta och rida lite utan stigbyglar. 

Har inte hoppat ellet jobbat med bommar med honom på typ ett år. Han är lite speciell och har lite prblem med sina ben så har alltid tagit det lugnt. Men nu ska jag köra i gång med våran träning tillsammans. 

Vi ses hemma snart! ♥
 
Foto: Jag

Förstår inte

En sak förstår jag mig inte riktigt på. 
Man ser flera olika bilder på fina ryttare och fina hästar varje dag! I alla fall de som är intresserade av sånt ;) 

Alla hästar går kanske inte i den där top 10 formen, men vad gör det? Har sett flera situationer där vänner på deras bloggar eller på ett annat sätt, fått negativ kretik bara för att deras häst inte jobbar i form i den sekunden som bilden togs i. Allt handlar inte om hur hästen går. Strunta i vart den håller sitt huvud, det kan man börja tänka på när allt annat börjat falla på plats. 
 
Jag säger inte att man ska strunta i formen, men man borde inte behöva få sån kretik för att hästen inte går i form  hela tiden. Ekipaget kanske hade en dålig dag, bilden är knappt en secund av all den tid som ryttaren och hästen jobbar med varandra på. 
Sen ligger alla på olika nivåer, vi lär oss något nytt hela tiden. Vi lär oss mer och mer om hur vi ska göra för att våran ridning ska bli bättre, det gör vi alla för att någon gång senare ska kunna jobba en häst i bra form. 

Sen vad vissa tycker om det här vet jag är helt olika saker än vad jag tycker. Men man får tycka som man vill och det här är bara något som jag inte förstår mig på. 
 
Foto: Johanna ( Min kompis ) 
 
 

Skön start ändå

Trots att jag gick upp tidigt så vart det en hyfsat skön morgon. Tog det lugnt på morgonen för en gång skull och nu i skolan håller vi på med stop motion :) tio sekunder har vi gjort, ca 250 bilder.

Min dator håller han på att fixa!! :D och han sa att den skulle vara klar sen, hoppas hoppas!

Ännu bättre blir det då jag slutar kvart över elva :D Så jag hinner med tolv bussen hem, då kommer jag tidigare till stallet :)
Vi kommer dock inte alltid sluta vid den här tiden. Det här är typ sista gången, sen kommer jag och Linnea ha typ en privat lektion på 3 timmar i fotografisk bild.

Vi kommer gå från 8:20 till 15:00 varje dag i ettan, men det är ändå ganska skönt. För om vi har mycket nu så kommer vi ha mindre i tvåan, och har vi hyfsat mycket då me, så kommer vi inte ha mycket alls i trean!! :D låter inte det nice??

Kram!


Gonatt

Nu tar jag nog och säger hejdå till kvällen, upp tidigt imorn för att fara in i duschen och sen ta sig iväg till skolan. 
Är hyfsat trött och min nacke mördar mig :( 
 
Animation står på schemat, undrar hur det ska gå utan Ps och flash och allt?? Alltså, jag har nästan lust att bara gå därifrån och åka hem på en gång om dom inte fixar det här nu! Allt för många lektioner har jag suttit utan någon möjlihet att jobba pga av de inte kan fixa det här. Vissa kan väl säga, "det har inte gått så långt på terminen än så man får väl räkna med det"
Men va f*n, asså det har ändå gått några veckor nu och snart har vi våra första prov och grejer. De kan inte hålla på så här nu när vi är så beroende av datorerna och våra program. Det får bara inte vara så.

Så jag har tänkt såhär. Att om han inte fixar det här imorgon så tänkte jag gå till tillexempel rektorn eller så och fråga varför det är såhär. Vad ska hon säga, det får ju liksom inte va såhär.. Så är planen i alla fall! 

Känner att det mer blev ett litet klago inlägg istället för "Gonatt" ;) Men men, planern för imorn är i alla fall att ta sig till skolan och inte dampa på lärarna och sen åka till stallet för att rida Liam. 
Tänkte nog försöka jobba med lite bommar :) Det var länge sedan. 

Godnatt & Sov så gott! Kram!♥
 

Foto: Jag

Hemifrån

 
 
 
 
 Foto: Jag
 
 
 
 
 
 
 

Puuhh!

Hejsan. Skönt att kunna skriva från datorn, hatar blogg.se appen ibalnd -.- Det är bra att den finns! Men den skulle gärna få sluta krångla så ofta ;) 
 
Sitter i soffan och läser på lite bloggar samtidigt som jag laddar ner spotify, saknat det lilla hjärtat ♥ Haha, älskar spotify, är helt galen i musik och då är spotify as bra! Tyker i alla fall jag! 
Jag tror att jag ahr sovit lite knasigt, för jag har knas ont i min nacke!! :( Kommer väl inte kunna röra den imorgon, och då får jag probleem! 

Tänkte komma upp med lite bilder när jag laddat över dom från kameran. Men kommer inte ha möjlighet att redigera dom eftersom Photoshop inte funkar. Hoppas jag får det fixat snart! 
 
Kram♥
 

Foto: Jag

Total förstört!

För en gångs skull så hade jag lyckats hålla dom hela och hyfsat långa!! Det var ett bra tag sedan dom såg snygga ut :( Men efter en dag på jobbet så är dom totalt kvaddade igen, suck..

När jag kommer hem så får jag ta och pyssla om mina naglar lite så dom kanske inte blir alldeles för illa.


Finingen ;)


Jobbar

Jobb dag idag, slutar vid 6 så kommer komma hem vid halv sju ungefär. Kanske ska ta mig en liten jogging tur då?? Ja, det ska jag nog :)

Igår var jag med Anton hela dagen, och shit vilket fint väder det va!? :O fotade lite på kvällen, bilderna kommer upp lite senare när jag har datorn att blogga ifrån.

Första gången kg åkte moppe på evigheter!!


Hoppning 14/9 Natte

Guuud så nöjd jag är med lilla bebisen! Vi hoppade fyra olika titt hinder, han stannade och tittade inte en ända gång! Han förstår typ inte att man kan va rädd för dom. Vilket är väldigt bra! :D 

Vi hoppade även två olika svängar som var lite snävare, hur solt som helst är jag för att det gick så bra för honom! Han är ju inte direkt den som svänger snabbast, men igår var han helt underbar! 

Är sjukligt taggad på att det ska komma någon klubbtävling nu som jag kan vara med i med honom! 
Tror han kan komma väldigt långt! Hoppas jag kommer få fortsätta hoppa och utvecklas med honom. Tror vi skulle kunna komma någon vart! ;) 

Kram! <3 
 
Foto: Lina Brottman

Slutat!!

Yes, jag fick gå hem! Inte tomhänt såklart, fick med mig uppgiften jag skulle gjort under lektionen så jag kan göra den hemma.

Men vad gör jag nu kan man ju undra?? Jo jag står och väntar på att få tillbaka min dator!! Börjar bli lite små stressad för mitt tåg går snart! :S
Han skulle försöka fixa Photoshop och allt sånt till mig igen, hoppas han lyckades med det :) Men vart är han??


Kaffe rasten

Har våran första lilla kaffe rast för dagen, det kommer komma några fler innan vi går härifrån. Den här skolan typ övergöder oss eller något! Jätte goda muffins och sånna saker, super farligt! 


Men det är ändå ganska bra då jag inte hann äta en ordentlig frukost, så det fick bli te och macka i skolan istället ;) 
Jag vet fortfarande inte när jag slutar idag!? Jag vet att jag slutar 15:10, men jag har Entreprenörskap då. Och det har jag med tvårorna, dom har redan gått 50 pong så jag är ju lite efter. Tanken är att jag och min klasskompis ska jobba lite eget liksom, i våran takt. Men hon har varit sjuk och kommer gå hem igen vis lunch, förstår henne. Hon såg ganska förkyld ut och det är inte lätt att vara i skolan när man är sjuk. Så då sitter jag ju där själv, så jag vet inte om läraren kommer komma på något åt mig att göra eller om jag får gå. Hoppas ju på att jag får gå, men det är samtidigt inte bra om man missar såhär mycket.
 
Och vad ska jag göra under tiden liksom? Jag ska vänta på Jossan och Bella för vi ska ta halv fyra bussen tillsammans till stallet. Då har jag hur lång tid som helst som jag inte har något alls att göra. Beslutsångest!! 

Hur har eran morgon varit? 

Nämnde jag att det regnar?? F*n för regn! 
Foto: Jag


 
 
 
 

Sovdags?

Äntligen så är jag klart med städningen! Tog hela kvällen att bli klar med allt! Duktig tjej :) 

Nu är jag som man kan förstå, väldigt trött. Så funderar faktiskt på att gå och lägga mig snart.
Har hopptäning imorgon! Första gången på typ 2 veckor!?! Helt sjukt, så får verkligen se till att sova så jag orkar. Är inte helt 100% frisk än, men näst intill! Så hoppning blir det, under kvällen så kommer även Anton titta förbi i stallet. När vet jag inte, men han ska hänga med mig hem sedan i alla fall :) 
Vet inte om han stannar tills på lördag eller om han åker hem någon gång under söndagen då jag jobbar. 
 
Vi får se helt enkelt! 
Känner att det här inlägget var sådär kul..men är riktigt trött. Så det blir nog kudden för mig nu, så kommer jag antagligen sitta vid datan en del imorgon ;) Det är planen i alla fall! 

Hur kommer eran fredagkväll se ut? 
Godnatt & sov så gott! ♥
 
Foto: Jag
 

Bombnedslaget kvar!

Nuså! Hela nedervåningen städad! Har hållt på ända sen jag loggade ut från blogg.se fram tills nu. Duktig tjej!! ;) 
Men..Nu är det de sista kvar.. Bombnedslaget!! Aka mitt rum...
Shit, inte städat på ..... länge! Men när jag ändå är igång så varför inte, vill inte att det ser ut sådär. Har bara inte orkat göra något åt det ;) 

Det är ju så det brukar låta, thihi :) 

Ses snart igen. kram! ♥
 
Foto: Jag

Nu kör vi! **jag**

Precis hemkommen från skolan, fick skjuts av min faster så jag slapp gå 5 km hem från bussen ;) 
Ganska snällt tycker jag! ♥ 
Tog lite persikor till fika och nu är batteriet laddat för att städa!
 
Shit, kommer städa inprincip hela huset!!
Ligger lite efter med städschemat så nu är det bäst att sätta fart! Ensam hemma dessutom så det finns ingen som stör, högsta volym på musiken såklart! Favoriten NRJ får ta och underhålla mig i några timmar :) 
När jag städat så tänkte jag nog ta mig en dusch och sen bara chilla vid datorn. Har lite uppgifter från skolan som jag gärna blir klar med idag, så får försöka fixa det.

Har eran dag i skolan funkat? ♥
 
Foto: Jag

Engelska låtar

Har engelska just nu, vi ska översätta en engelsk låt till svenska. Det är både kul och tråkigt, kul för att det är lite spännande och se hur låten är på svenska, tråkigt för att det finns roligare saker att göra. 

Jag valde Chasing the sun med The wanted att översätta. Vissa saker är lite komplicerade att översätta korrekt, men det var ändå inte så super svår som många andra låtar är! 
Snart så kommer jag sätta mig med huvudet i matteboken! Önska mig lycka till, haha, matte är inte min grej direkt. Har dessutom prov om några veckor, tagga!! 


Foto: jag

Blåsning!

HAha, brukar alltid sitta och lyssna på när NRJ ringer och "busar" med folk på morgonen. Sen beror det ju lite på vad det är dom snackar om men oftast tycker jag att det är kul ;) 
Om din är sådär jääte elaka så brukar jag bara stänga av. 

Lyssnar ni på dom?? :) 
 
Foto: Jag

Godmorgon!

Sitter just nu på bussen i höstkylan ♥ Kan det inte vara sommar igen? 
Men måste medje att det är väldigt fint utte nu, synd bara att jag inte tog med mig kameran idag..HAha alltid när man inte tar med den så känner man att man skulle bhöva ha den ;) 
 
Jag sitter inte riktigt på samma buss som jag brukar, jag sitter på bussen från Norrtälje istället för från ön. Sov hos Anton inatt, därför blev det tyvärr inte så mycket uppdate heller.. Men det tar vi igen idag! 

Planerna idag är hyfsat enkla, skolan tills tre, eller halv 5 om vi ska ha mentorstid. Vill inte sluta så seeeent! 
Jag tycker att  halv 5 är alldeles för sent faktiskt, vet att det är jätte många som slutar vid den tiden men ändå! Jag vet inte om jag hade orkat det ;) 

När jag kommer hem så står stor städning på schemat! Har inte städat på alldeles för längee, så nu finns det en del att ta igen, men men det är bara att bita ihop. Har inga lexor i alla fall! 
 
En bussresa utan musik är ju helt omöjligt inprincip, så nu går nrj live i hörlurnara och dom spelar ju självklart den underbara låten http://www.youtube.com/watch?v=SfzumrMG0a4! Ta en titt ;) 

Vad har ni för planer idag?? 
Hörs snart! Kram! ♥
 

Foto: Jag
 
 

Ett försök att bli nyttig **nyttigare**

Har många gånger sagt till mig själv att nu får det va nog! 

" Inge mer godis eller läsk i veckorna, sluta små ät hela tiden! "
Men det har ju inte gått sådär jätte bra.. men jag har blivit mycket bättre än vad jag va!
Nu dricker jag nästan ingen läsk alls, men små äter och äter för mycket godis hyfsat ofta.

Men nu ska jag (hur många gånger jag har sagt det nu vet jag inte) verkligen skärpa mig. 
Ta tag i min träning när jag är frisk och köra hårt på dom där musklerna jag behöver för ridningen och rent allmänt.
Min rygg och mage behöver verkligen mer muskler, jag siter och går som en hösäck med puckelrygg..

Ja det låter ju inte alltör bra :( Men ska verkligen försöka nu! Behöver verkligen det för min ryggs skull som håller på att mörda mig varje dag! 
 
Foto: Jag med mobilen. Hehe..lilla ego
 

Alltid då man är taggad..

Det är ju självklart då man är lite risig som skolan kör med en skoljogg! Jag som faktisk var riktigt sugen på att springa, ville ut igår också. Men nej! Jag ska bli frisk nu!

Dom ska springa 5km och det är ungefär det jag brukar springa. Jag har verkligen lust för att springa, haha alltid när man inte kan/får träna så blir man jätte sugen på att göra det!

Men jag kommer gå i alla fall, tänker försöka slippa så jag kan åka tidigare till Anton men jag tror inte jag får det :(
Lite tidigare kommer vi få sluta, annars är det ju dåligt av dom!!


Något annorlunda

Det känns väldigt anorlunda kan jag lova! 
 
Att komma hem så här tidigt på en tisdag var ett tag sedan man gjorde tror jag. Just nu skulle jag egenligen suttit på hästryggen, antagligen Nattes rygg dessutom. 
Jag kommer antagligen vända på hela veckan bara för att jag inte rider idag. Men det känns ändå nästan bäst att göra såhär, för hade jag ridit så hade jag inte mått så bra imorgon tror jag :( 
Och då hade det kanske inte blivit någon hoppträning på fredag, och det får verkligen inte hända! 

Det är ju självklart tråkigt att inte kunna rida, men jag vill inte riktigt riskera att bli sämre igen, speciellt inte då chansen finns att jag blir mycket sämre än innan! 
Det vill man inte! 

Just nu sitter jag i soffan och tar det väldigt lugnt! Kollar runt lite på nya bloggar som kanske lockar mig ;)  Pratar också lite med min underbara kille :'D Resten av kvällen kommer nog tillbringas framför datorn inne i blogg världen, tänkte ta en promenad men det blåser så himla mycke! Skulle nog blåsa bort om jag gick ut ;) 

Vad har ni för planer för ikväll?
 
 
Foto: Jag
 

Min andra hälft ♥


Foto: jag

Du betyder så otroligt mycket för mig Anton ♥ Förstår inte hur jag kan ha gått omkring utan att ha dig vid min sida, kan jag inte föreställa mig en dag utan att få höra din röst. 
Spelar ingen roll vad du gör, om det är med avsigt eller inte, så får du mig alltid at le oavsett hur ledsen jag är.
Jag vet att jag är knasig och säger riktigt skumma saker ibland men du förstår alltid precis vad jag menar.
♥ En blick säger mer än 1000 ord ♥
Älskar dig ♥
 

Liam 10/09

 
 
 
 
 
Foto: Jag
 
En underbar vän för livet♥
 
 
**Alla bilder ör oredigerade, så orginal så mycket som det går! -copyrigt-**

Tack så jätte mycket Sophie! ♥

Tack så jätte mycket Sophie för att du utsåg mig som dagens blogg igår! :D 
Det visar att verkligen vem som helst kan vinna, hon håller i en dagens blogg idag också! Så missa inte chansen att vara med, kan jag vinna så kan du det också! 
 
Foto: Från http://autophoto.blogg.se
♥ Tack igen Sophie ♥

Få anmälda

Gick precis in på Tävlingsdatabasen och kollade hur många det är anmälda till klasserna jag ska tävla näst, nästa helg. I första klassen är det bara 7 anmälda! 6 av dom kommer från Roo, sen är det en tjej från en annan ridklubb som också ska vara med med sin c-ponny. 


I andra klassen så är det i alla fall några fler anmälda, där är det 17 c-ponnyer anmälda. Varav 7 av dom är från Roo :) 
Jag är riktigt taggad för att tävla igen! Det var väldgt länge sen sist! 
 
Anledningen till att det är så få anmälningar till första klassen är nog för att Roo håller i en av Div II omgångarna, så dom som ska vara med i Div II är inte med i första klassen utan den andra som är innan deras tävling. 
Hoppas det kommer gå bra för Roo, på hemmaplan och grejer! Heja! 

Kommer antagligen vara där och fota efter att jag hoppat klart, tror kameran kommer vara mer än full när jag kommer hem den dan ;) 

Har ni några tävlingar planerade? Eller kommer ni kanske vara med på Lokaltävlingen på Roo den 22 September?? :D 


Foto: Någon med min kamera

Lina & Comet del 2

 
Foto: Jag
Oredigerade pga att jag inte får igång ps. Vad tycker ni om dom? ♥

Godmorgon

Godmorgon på er! Någon som hade sovmorgon idag? Jag lyckades få en halvtimme extra tack vare att pappa kunde åka så han kunde köra mig till skola :) Det var väldigt skönt med lite extra sömn få jag kom i säng ganska sent igår, med jag får bara skylla mig själv för det ;)

Sitter på lektionen just nu och har inget att göra, vi ska gå igenom alla filter och verktyg på Photshop idag. Men självklart kan jag inte det eftersom skolan beställde fel inställningar eller vad det nu va. Så min test verition har gått ut -.-
Börjar tröttna lite på att jag aldrig kan göra något på dom här lektionerna, jag vill ju verkligen men har inte den möjligheten!

Jag mår i alla fall bättre idag, alltid något ;)
Hur har eran morgon varit??


Inte helt pigg

Som jag skrev tidigare så mår jag inte så jätte bra. Mår mycket bättre nu än vad jag gjorde när jag kom hem och när jag var i sallet.

I stallet var det faktiskt lite små läskigt, för jag hade verkligen inte huvudet med mig. Och det gjorde liksom ont i bröstkorgen och överallt typ :( Så jag bestämde ganska tidigt att jag kanske inte ska rida imorgon på dressyren. 

Jag var hyfsat skakig i kroppen efter ridturen på Liam och där red jag ju inte ens, åkte bara häst i ca 40 minuter. 
Hur klarar jag då en dressyr lektion på 60 min där jag måste jobba betydligt mer! 


Sen är det lite andra grejer runt omkring mig som händer, som gör mig väldigt stressad. 
Tex skolan, även fast vi har det ganska chill så får jag sån väldig ångest av att missa bara en dag i skolan. och ridningen som betyder så mycket för mig, jag blir seriöst typ galen om jag inte får rida. Ni som känner mig kan verligen intyga, jag blir typ knäpp. 
Att rida gör mig frisk, kanske inte fysiskt men phsykiskt gör det mig väldigt gott. Som där med leder till att jag snabare blir frisk även fysiskt ;) 

Så för imorgon har jag lite blandade känslor... Ska jag vara hemma hela dagen?? Eller ska jag bara gå till skolan, eller går jag till skolan och sedan även rider? 
Det sista alternativet låter bäst enligt mig, men vet inte om det faktiskt är bäst för mig
Får helt enkelt vänta och se imorgon hur jag mår, mår jag som jag gör nu blir det nog ridning. Men det kan ändras så fort. 

Nu bilr det i alla fall en dejt med kudden, hade helst haft en med min fina pojkvän men det är lite svårt då han är några mil för långt bort. Det får bli om någon dag ;) 

Kram och godnatt på er fina! ♥
 

Foto: Jag

Yes!! :D

överlycklig! Känner att jag ger er lite dubbla budskap just nu, kan i alla fall säga att det gäller helt olika saker! 
Kan ni gissa varför jag är glad?? ;)  
Foto: Jag 
 
Alla mina bilder är funna igen! :D Skulle kunna hoppa av glädje! Men då hade jag nog slutat på golvet för att försöka få luft ;) 
Puss & Kram ♥
 

Dagens ridtur 10/9 Liam

Min fina lilla prins tar hand om mig ♥
Mår inte så jätte bra just nu, berättar mer i nästa inlägg om det.
 
Men jag bestämde i alla fall att ta en lugn barabacka tur på honom, vilket var hur mysigt som helst! 
Asså måste medje att så som jag red får man ju inte egentligen rida, bara åkte med typ. Lät honom sköta allt inprincip. Jag betämde vart vi skulle gå, och han bestämde tackten. Jag satt bara där med dinglande ben och långa tyglar. 

I vanliga fall så skulle han nog kunna va lite pigg på att trava på vissa stället och så. Men det gjorde han inte. Han var lite små tittig i början men det var bara larverier. 
Efter det så gick han lugnt och i ett jämt tempo hela vägen. Tror han tyckte det var ganska skönt att bara gå en promenad utan krav eller någonting. 

Sen märkte han nog att jag inte riktigt hängde med i huvet, hästar är ju sånna. Dom märker om man inte riktigt är med, om man är någon annanstans. Och det känndes verkligen som att han tänkte lite på mig, han blickade lite bakåt ibland och var allmänt gullig :) Älskade prins ♥
 
Har ni ridit idag? Hur gick det? Kram♥
 
 
Foto: Jag, nya från idag! :) 
 
 
 

jag har blivit galen!

Haha, jag har blivit alldeles galen! 
Jag är helt tokig i iPhone skal!! Haha! 
Har 8 stycken just nu, och har inte haft min mobil i mer än några veckor. Kan låta lite för vissa och jätte mycket för andra, för mig är det hyfsat mycket! Kommer typ börja samla på dom eller något. 

Något jag faktiskt tänkt på *fråga mig inte varför* är att det måste vara en väldigt smart julklapp/födelsedagspresent för typ kompisar att köpa till än. Det är ju lite roligt liksom, eller?? Jag tycker det är smart i alla fall. Speciellt om man inte kommer på något annat man vet att personen önskar sig.

Vad tycker ni? :) ♥
 
 

Foto: Jag - Mina iPhone skal, hehe ;) 

Dagens blogg hos AutoPhoto!

Sophie som håller i den fina bloggen http://autophoto.blogg.se håller idag i en dagens blogg! Var me i den du också! Jag tänkte det, dagen är ju inte slut än så varför inte?? ;) 

Foto: Från http://autophoto.blogg.se
 
Direkt länk till tävlingen finns här --> http://autophoto.blogg.se/2012/september/dagens-blogg.html#comment
 
Möjligheterna för att fp lite extra cred är inte så svåra, så det är absolut värt det! :D

Kram!♥
 

Top 3 idag!

Måste bara hissa dom här tre låtarna! Det är absolut dom tre jag lyssnar mest på just nu!
 
http://www.youtube.com/watch?v=OGXD61SapUM
 
http://www.youtube.com/watch?v=SfzumrMG0a4
 
http://www.youtube.com/watch?v=fTJrVVDVfqA
 
Klart värt att ta en titt på, helt underbara låtar! ♥
 
 
F
Foto: Jag

Neeej!! Det får inte vara sant!

Asså herregud! Nej, mit liv är helt förstört! 

Mina bilder jag fotat den senaste månadn är borta!!! :( :( 
H*lvete! Hatar Mac just nu! 

Hur gör jag nu då? Jag har inte heller lyckats föra över dom till min hårddisk än, och nu är dom borta! f*n! 

När jag kommer hem sen så ska jag sätta mig i lugn och ro och försöka få tillbaka dom igen, men tror inte jag kommer lyckas :( 

Hur lyckas jag??

Starten på min dag blev genast sämre...

Hur var eran morgon? 


Foto: Jag 

Godmorgon!!

Usch och fy för att behöva gå upp så här tidigt på mornarna! Sitter redan på bussen liksom, gick upp för en timme sedan!

Man borde kunna ha typ en robot som gick till skolan och lärde sig massa saker, för att sen komma hem och föra över det till oss på typ ett minnes kort eller något liknande!
Det vore inte fel! Eller?? :)

Min lilla misse var dock otroligt söt imorse! Först försökte han döda min fot, det försökte han med tre gånger tror jag ;) Sen så lade han sig på din nyfunna favorit plats! Det är ett lite annorlunda ställs kan man säga!

Vi hörs!


Godnatt ♥

Nu tror jag att det är klokast av mig att gå och lägga mig. Det borde nog fler som ska till skolan imorn ;) 
Extra viktigt hos mig då jag verkligem behöver sova för att inte bli sämre! 
 
Har en ganska chill dag imorgon faktiskt! :D Börjar 08:20 och slutar 11:15!! Hur awesome är inte det på en skala? 
Vet inte riktigt än om jag kanske blir tvungen att stanna kvar där en stund i alla fall, för att en lärare skulle gå igenom något med mig. Men han kanske har glömt det, då tar jag nog och går hem istället. 
 
Efter skolan så ska jag ju åka upp till Liam, men jag är tveksam på om jag verkligen borde rida egentligen :S 
Känns ju inte riktigt som man borde det, men jag kan ju inte låta bli!! 
Fast jag kan ju faktiskt bara åka dit och typ ta en barbacka tur, en lugn sådan självklart. Vill inte bli sämre nu! 

Det var planerna för imorgon! Vad har ni för planer?? :) 

Godnatt och sov gott! ♥
 
 

Foto: Jag
 
 

Anmäld och klar!

Yes!! Tagga tagga! Om två veckor så är det äntligen dags! Då ska jag tävla min underbara älskling! :'D
Hehe, ni vet då jag skrev inlägget "överlycklig" ? Måste faktikt erkänna att jag satt och grät i typ 15 minuter efter det.. Älskar den hästen så himla mycke! Helt galet!! :D 

Finns inget bättre i mitt liv, så mycket som jag har gått igenom med henne vid min sida ♥
♥ Älskar dig min underbara vän ♥
 

Lina & Comet

Här kommer några av bilderna jag fotade på Lina idag ♥
 
Hoppas du blir nöjd med dom Lina! Jag har fler men tog bara några, då du ville ha dom hyfsat snabt :) 
 
 
 
 
 
Foto: Jag 
Alla bilder är inte redigerade, de två översta är det sen har jag bara beskärt dom lite :) 
Bara Lina får kopiera bilderna, vill inte se dom någon annan stans ;) Men det förstår ni också tror jag ♥
 
 
 
 

Äntligen!

Äntligen..min sköna vackra soffa! Som jag har längtat! ;)

Jag är typ väldigt trött just nu, haha! Känner verkligen att jag inte är frisk än. Men det kommer väl snart! Vi hade det i alla fall väldigt trevligt på Public med god mat och allting! Tycker det är riktigt roligt att Roo gör sånna här saker, det visar verkligen att dom uppskattar att vi är med och hjälper till på så många sätt. Stor anledning till att Roo är den bästa ridskolan jag någonsin vart på! ♥
 
När jag kom till stallet idag så såg jag att det var några nere på banan, så självklart gick jag ner dit med kameran över axeln. Kan ju inte missa ett sådant tillfälle. När man inte riktigt kan kameran i sånna situationer så är det bara bra att få träna lite grann! Innan tävlingar och så liksom! Man blir så beviken om man får dåliga bilder, speciellt om det är på en tävling. Så kännde att det var ett bra tillfälle att öva på ;) 

Fotade lite på Lina, min kompis som driver http://ponnysmurfarnas.blogg.se Hon ville gärna att jag skulle skicka bilderna på henne, så det tänkte jag ta och göra nu. Självklart så kommer dom upp här ;) 
Hehe, tar gärna massa, massa tips och triks ni har på hjärtat! Skulle underlätta en del nu när jag håller på och lära mig kameran.
Kram!♥
 
Foto: Jag

Snart hemma!

Snart..snart är jag hemma. Sitter i bilen med ca 20 minuter kvar, då ska jag langa upp lite bilder jag fotade på mina kära vänner! :D

Jag åkte dessutom på den läskigaste färjan någonsin! Har hört att den har stängt av sig mitt i fjärden! :O den var också väldigt liten!


Middag med några av de bästa.

Som jag skrev tidigare så kommer jag ju inte vara hemma på eftermiddagen, rättare sagt jag åker om 5 minuter. Men jag avslöjade ju inte vad jag skulle göra?? Eller hur? 

Vid 3 så är det ett "jobb" möte på Roo som jag ska gå på. Det är typ ett planeringsmöte om hur vi ska planera en dag som kommer längre fram. Vad det är för dag får ni reda på när det närmar sig ;)

Sen så kommer bi åka tillsammans in till Berga och käka middag på Public. Det är de som jobbat under lägrerna som följer med.  Vi ska, som jag förstog det, prata om hur det gått osv. Lite utverdering helt enkelt! :) 

Så så ser min eftermiddag ut, men jag vet inte riktigt när jag kommer hem. När jag kommer hem får jag hoppas på att min lilla tripp till stalet inte gjort mig sämre! För jag känner mig nu mycket bättre! Inte helt frisk dock :( Men mycket bättre än igår. Börjar känna igen "hur jag är" när jag börjar bli frisk. Liksom hur jag hostar och sånt. HAha, det låter lite sjukt men det är typ så! 

Sjuk så pass ofta antar jag. Men det är bra att det inte är någon krävande dag i skolan på måndag, för då är jag nog frisk på tisdag så jag kan rida! Får se hur det blir med Liam imorgon också, får ta det lugnt. Typ ta en barbacka tur i skritt eller så. 

Kram!♥
 
Foto: Jag - mobilen
Jag och Limpan förra måndagen, båda hyfsat böta efter lektionen för Racha. 
 
 
 
 
 
 

Goddag!

Gud så fint väder det är ute!!! :D 
Och sälvklart så sov jag ända fram till elva, vilket va väldigt skönt!  Men då kommer jag nog inte hinna fota någonting här hemma innan jag ska iväg. 
Dessutom har jag en del jag nehöver hjälpa till med här hemma, städa, vika lakan, flytta fåren och sen var det något mer som jag inte kommer ihåg nu! :O 

Det där om att flytta fåren kanske lät lite knasigt? Jo det är så att i felera år nu har vi haft får här hemma på gården, under sommaren. Vi har två hyfsat stora hagar, den ena är större än den andra. Så vi har får här för att hagarna inte ska växa igen. Så idag ska vi flytta över dom där 8 ulltussarna till den andra hagen.
 
Skulle helst velat ha häst här! Såklart! Det vore perfekt, allt finns liksom för det! Man skulle kanske behöva bygga om lite, för det var ett tag sedan det stod hästar här. Det vore helt underbart att ha häst! 
Hela mitt liv har jag drömt om det!  Men den historien kan vi ta en annan gång ;) 

Nu ska jag fixa lite tidsinställda då jag inte kommer va hemma på eftermiddagen.
Kram♥
 
 
 

Foto: Jag från igår. Fåret till höger här är verkligen charmig ;) 

Tack fina Lina!

Blev visst inte det sista inlägget för idag. Eller joo, klockan är ju 00:08 så, hehe ;) 
Jag kopierade över mina sista filer från förra datorn till min hårddiskt, då pappa ska lämna in den imorgon till en kompis som ska tömma den helt. 
Så nu är den tom på mina saker! Nästan hela dator minnet är återställt, hehehe..

Kollade lite på blogglovin, och då jag följer http://ponnysmurfarnas.blogg.se så såg jag helt plötsligt rubriken
"Mathilda & Nautilus" Jag ba: vänta lite nu..klickade mig in på deras blogg och nämen titta där! Där var det två bilder på mig och natte! :D 

Fina Lina fotade mig förut kom jag på, och där va två av dom bilderna hon fotade. Tack tjejen!  
Foto: Lina hos - http://ponnysmurfarnas.blogg.se
 
Hehe, alltid när man ser bilder på sig själv så kan man ju inte låta bli och se det man gör fel. Det kan i alla fall inte jag ;) Första bilden hade jag ju inte så väldigt bra stöd i handen, fy skäms på mig! 

Filmmys på riktigt!

Nu sitter i alla fall nästan hela familjen samald framför tven. Jag pappa och min bästaste lillebror ska kolla på film och bara ha det trevligt! Det var ett tag sedan. Igår så blev det ingen film då vi inte lyckades fixa ljudet. Men idag så! Nu går det! :D 

Så jag tror jag säger godnatt för ikväll, tror nämligen att det blir sista inlägget för ikväll. Men vi ses imorgon igen! Och jag har haft en super dag må jag säga, även fast jag inte gjort så mycket. Men är på strålande hurmör, dels på grund av att jag börjar må bättre! Jag pratatde precis med älsklingen en stund och jag är väldigt nöjd med flera av mina bilder från promenaden! Det gjorde min dag bäst idag! ;D 

Hoppas ni har haft det bra! Kramar // Mathilda G 
 
Foto: Jag, från idag.

Alla RP älskare, kanal 5 nu! ;)

Såg en tjej uppdatera facebook, hon skrev att nu går en underbar film på feman! 
Självklart byter jag dit direkt! Remember me! Den filmen är något av det bästa jag vet! Den blir ännu bättre pga att Robert Pattinson är med! Hehe.. han är en av mina favorit skådisar faktiskt! Men jag är inte lika galen i honom som jag var förut..HAHA! Då var det alltid han, shit kolla där! Ahh omg det är han på tv!! 
Nu är det inte riktigt så ;) 

Men filmen är fortfarande bra. Men jag var tvungen att kolla på den två gånger för att förstå att det var pga händelsen den 11 september som han dog. Först trodde jag att han hoppade genom fönstret eller så, vet inte hur jag kunde tro det men det gjorde jag.

I alla fall, alla som gillar den filmen borde byta kanal till 5an nu!! :D Kram! ♥
 
Foto: Jag 

Kolla hos LalaHannah!

Hanna Malmgvist på http://lalahannah.blogg.se arrangerar just nu en tävling om att vinna tt egetdesignat iPhone skal hos http://caseapp.se
Helt underbara är dom! Föt mig som gått och blivit galen i iPhoneskal är tävlingen en självklarhet! ;) och som jag brukar säga, det skadar aldrig! 

Vill du inte va med kan man ju alltid ta några sekunder till att kolla in Hannahs blogg i alla fall! Den är full av bra uppdatering och snygga bilder! Inte minst en grym design! 


Foto: Från Hannahs blogg! 

Promenaden

 
 
 
 
 
 
 
 

Foto: Jag, Canon EOS 1100D 
**Copyright** ♥
 
 
 
 

664 på väg!

Kom in för en liten stund sedan! Verkligen skönt med lite frisk luft! 18 grader va det ute, för någon månad sedan hade jag gått i shorts och linne. Men inte idag, idag blev det mjukisbyxor, linne, tjock tröja, skinnjacka och höst halsduken. Det var riktigt skönt, blev lite varmt efter ett tag, men jag tror det var lite feber känningar som orsakade det. 

Jag fotade i alla fall en massa! Så nu är 664 bilder på väg upp på datorn och några på väg ut hit direkt. Komentera gärna vad ni tycker, komplimanger som kretik ;) ♥
 
Nu tänkte jag fixa lite bildmappar så jag får kolla på allt på den nya datorn. Sen ska jag försöka fixa bilderna jag fotade på ridlägeravslutningen till ett USB då jag inte lyckades skicka dom via mailen... så jag kommer ha att göra idag! Jätte bra, eftersom jag ändå inte har något anant jag får göra. Passar på när man har tid! Kram ♥
 
Foto: Jag, hehe liten ego bild. ;) 

Behöver ta tag i det nu!

Känner att jag verkligen behöver börja ta tag i mitt tränande nu! Just nu är det kanske lite dumt då jag är sjuk, men när jag blir frisk så ska jag ta tag i det igen.

Men jag har ett litet problem har jag märkt, det är det att varje gång jag börjar träna så blir jag sjuk ungefär en vecka senare.. Vilket är väldigt irriterande! Man kan inte komma någonstans då! För det är ju inte bra att träna om man är sjuk, hur mycket man än vill och känner att man kanske orkar i alla fall så kan det sluta väldigt illa. 
Jag är kanske inte den som ska säga något, brukar kunna rida och va med på idrotten även fast man knappt kan gå upp för en trapp utan att behöva vika sig dubbelvikt för att få luft.

Men jag SKA skärpa mig, alltså ta det lugnt när man är sjuk! inte säga " Ehh! jag klarar mig i alla fall, det går nog över imorgon" 
För riktigt så är det ju inte. 
 
När jag blir frisk nu i alla fall. Då kommer jag sätta igång med ridningen igen, minst tre gånger i veckan. 
Ska också komma ut och jogga minst två gånger i veckan, bra för muskler kondis och framför allt huvudet. Man bara springer och berhöver inte tänka på så mycket, eller så tar man den tiden och tänker på allt mellan himmel och jord. 
En dag i veckan då jag kanske inte har lika mycket tid eller är lite trött, så tänkte jag faktiskt bara ta en rask promend. Det tror jag är bra faktiskt! 
Min mage kommer jag träna med situps och andra magövningar så ofta som möjligt, det behövs kan jag ju säga. Måste framförallt lära mig använda mina magmuskler, för muskler har jag men skulle kanske behöva lite till ;)

Nu ska jag ta på mig lite andra kläder och hänga kameran över axeln och ta mig en liten uppfriskande promenad! Inte för långt dock, får inte bli sämmre nu! Puss ♥
 
Foto: Jag - Canon EOS 1100D
 

Foto: Jag-Mobil-iPhone
 
 

Godmorgon!

Vilken fin morgon, lite blåsigt kanske men annars fin! Passat perfekt för en joggingtur eller en tripp till stallet.
Nu sitter jag istället i soffan och hostar sönder lungorna, inte riktigt vad jag hade tänkt mig kan jag väl säga ;) 
Planer för dagen! Jobba, städa, ligga i soffan, bloggablir frisk! Så kommer nog min dag se ut, kanske någon film om jag får igång den. 
Somnade i soffan igår kväll, hahaha, så har lite ont i nacken nu. Vaknade vid 2 och gick då til min säng istället ;)
Även fast min bror sa till mig ungefär tre gånger att jag skulle gå och lägga mig så gjorde jag inte det.
Trötter ♥
 
Vad har ni för planer för idag? 


Foto: Jag, mobilbild

Film mys i kväll!

Just nu håller jag på att planera en liten filmkväll. Dock är det ju bara jag oscar och mamma, vet inte om pappa kommer över också. Det är inte så många i alla fall! Så om det är någon som har tipis på bra film så uppskattas det ;) 
Har hört lite olika planer för ikväll. Ridning, fest, sängen tidigt..Vad har ni för planer? :D 

Foto: Jag 

Bloggen!

Godmorgon, eller goddag i alla fall! :) 
Sovit gott? 
Det gjorde jag, mådde toppen på morgonen också, bara lite snorig och ont i halsen. Men pigg var jag! Så kommer man till skolan, sen börjar man frysa. Äter en macka, typ kramp i magen!! Usch jag mådde jätte illa och kunde typ inte gå rakt så jag bestämde mig för att ta mig hem på en gång.
Nu mår jag lite bättre igen, hoppas det håller sig så. 
 
Tyvärr blir det inte någon hoppträning ikväll, inte heller något jobb imorn. Men att jobba när man mår såhär är nog inte så bra när det handlar om massa barn. Då kommer jag smitta dom också och det vore inte så bra! Men förhoppningsvis så kunde Jossan jobba istället för mig. 
Hoppa kan man alltid! Men att hoppträna och sen inte jobba funkar inte. Tror faktiskt inte att jag hade mått så bra efteråt :( 

Jag som såg fram mot hopträningen idag, skulle antagligen ha haft Via Veneto (Veneto), honom har jag aldrig hoppat och bara haft typ två gånger i dressyren. Så taggad till 100 var jag! Men det får vänta två veckor då da. 


Foto: Jag
Till vänster Veneto, till höger Rommy
Men förhppningsvis så blir det lite mer bloggande den här helgen ;) 
 

host..snörvel!!

Nu tror jag att jag tar och säger godnatt! ♥
Och, ja..SUCK..jag är sjuk :( Men det struntar jag i i helgen! Imorn blir det att tagga skolan och sen hoppträning. Lördag - Söndag så är det "Vi i stallet" på Roo som jag ska hjälpa till att vara ledare över. På söndag kväll blir det "åerförening" för alla som jobbade på lägrena i sommras. Vi ska sammlas inne I Åkersberga och käka tillsammans och liksom prata om hur sommaren vart på Roo osv :) 

Kommer jag komma levande till skolan på måndag? Nee, tror inte det va... :( 

Puss & kram på er sötungar! Hoppas att i alla fall ni håller er friska ♥
Foto: Jag - iPhone

Första Ps bilden!

Hehehe.. nu tänkte göra något som gamla blyga jag inte skulle gjort. Alltså visa er det jag gjort i Ps! 
Till min dator som vi fått från skolan så fick vi me massa olika pogram, och ett utav dem var Photoshop Cs6!! :D 
Då skulle vi göra något i ps i veckan och det första jag gjorde då tänkte jag faktiskt visa er! Ni får jätte gärna säga vad ni tycker ;) 

Med tillåtelse från min vän att lägga upp den bilden jag använde av henne. Kram till dig vännen ♥ http://browneyedrider.blogg.se
 
Orginalet
den redigerade
 

Vi fick följa vissa instruktioner om hur vi skulle göra och så här blev mitt första reslutat! Jag hoppas självklart på att utvecklas ännu mer och få bilderna att kunna bli riktigt coola! :) Men det är nog en bit dit, men den tiden får det ta! 

Ps. glöm inte att det här va första gången ;) 

Seg dag

Äntligen hemma från skolan! Sitter och myser i hans one Peace ♥
Men jag är så trött! Helt galet, tror jag hade feber på eftermiddagen i skolan.. jag vill verkligen inte bli sjuk nu. Det vore väldigt olyckligt. Dessutom så var det nog en av de segaste dagarna hitils, bara massa teoretiskt hela dan + dåra att jag är lite halv sjuk.

Men nu ska jag sluta gnälla! :D 
Trots den här himla förkylningen så är jag på bra humör!! Ganska otroligt för att vara mig när jag är hemma ;) 

Sitter då somsagt i soffan och myser med musik, lite redbull och en Mac som funkar!! Ja, nu funkar nätet till min Mac igen! Så nu blir det andra bullar här! 

Haha, ni får kankse ursäkta mitt lite flummiga tillstånd idag, men är man krasslig så är man ;) 
Kram ♥
 
Foto: Jag med mobilen.

Tack! ♥

Tack så jätte mycket http://estherjarvling.blogg.se för att du utsåg mig som en av veckans blogg!! :D Det betyder jätte mycket för mig! Kram ♥ och stort grattis till ettan och tvåan! ♥


Foto: Jag
Överlycklig! ♥

Kan man va lyckligare eller mer taggad än mig just nu?
Den 22 September är det ännu en lokal tävling på Roo Gård, den brukar jag också alltid vara med i med Dixie. Men det hade vart annorlunda det här året då jag hoppar Natte som inte är riktigt redo för lokalt än. Så jag tänke agera fotograf den dan. 


Men! Så fick jag ett sms av Cajsa, min instruktör, att tjejen som nu tränar med Dixie inte ska vara med på den tävlingen. Och då undrar om JAG vill tävla henne en sista gång ♥ 
Efter mycket tänkande på hur jag kommer må efter det och efter att ha pratat med massa underbara vänner så har jag bestämt att starta tävlingen med min prinsessa ♥ 
Vinsten i Div III var ett super avslut, men jag kommer försöka se det här som något lite extra.
 
Hur det än går så kommer jag stå gråtande vid sidan av banan och krama min prinsessas hals och önska att hon alltid skulle kunna vara hos mig ♥ 
 
Foto: Pappa med min kamera

Du & jag föralltid min fina vän ♥

Inte min grej..

Det här med skolan och matte..Kan helt och hållet erkänna att matte verkligen inte är min grej. Matte är ju kul när man förstår! Men när förstår man egentligen?? ;)
Snart är i alla fall lektionen slut, lunch sen svenska! Sen ska jag heeem!! Hade hellre åkt till älsklingen igen eller typ åkt till Limpan. Men någon gång måste man ju vara hemma eller? Hur lite man än vill så behöver man ju det.
Kram på er! <3

Nu tror jag min dator funkar igen! ;)


Min Älskade vän! ♥ ♥ ♥

Du betyder så himla mycket min fina underbara vän för livet ♥ Puss & kram ♥ 
Foto: Peter Herzig
 

Foto: Någon söt tjej på allsvenskan omg 2 
 

Foto: Jag med mobilen

Du har en alldeles speciell plats i mitt hjärta Dixie ♥ ♥ ♥ 

Hoppas Hoppas!

Som ni kanske listade ut i natt så kommer jag antagligen få en till klasskamrat! :D Haha, underbart! Då är jag ju inte själv längre! Det är en tjej som redan går på JB men en annan linje, frisör. Hon hade typ ändrat sig och skulle fråga idag om det fans möjligthet för henne att byta linje. Varför skulle det inte gå om jag får fråga?? Det finns ju plats så det räcker och blir över! 

Hoppas i alla fall på att det går, vore riktigt nice med en till i klassen asså ♥ Dessutom så verkar hon väldigt trevlig, så det är ju väldigt bra :)
 
Mot bussen och skolan, undrar om jag somnar på bussen? Kram ♥
 

Foto: Jag, tycker att vårat får är lite små charmigt?? ;) 

Godnatt ni alla fina ♥

Nu ska jag lyda mitt sömniga huvud och gå å lägga mig. Gör inte som mig!  varnas, inte bra, haha ;)
Har en hel del att fixa till imorn.. Packa väskan full med dator, kamera+laddare, kläder då jag ska till älsklingen som ligger hemma och hostar. Saknar honom så det gör ont ♥ 
Jag och media tvåorna ska även in till stan imorn på eftermiddagen, till tekniska museet eller något tror jag att det va!? :O
Lite tidsinställda ska jag smälla ihop med rekord fart också! Tror ni att jag lyckas ligga i sängen innan 1?? Det tror inte jag i alla fall.

Min mun..shit..fick två gummisnoddar i på vänster sida, bara på vänster. + två starkare bågar på över och under käken i min tandställning. Bara ett halvår kvar..hållut! Det brukar inte göra ont, men antar att det är gummisnoddarna som spökar -.-  Då jag ska upp 5:30 imorn för att hoppa in i duschen så behöver jag nog sova nu för att inte va en grining bitch när man ska träffa (troligen) nya klasskompisen imorn plus att träffa bästa. 
Imorn måste jag ju vara snäll mot pöjken, han är sjuk ju! Bara massa mys och film ♥ ♥ 
Puss & gonatt ♥
 

Foto: min vän Johanna. Jag till höger, min kille sen min lillebror ♥ Kärlek till er ♥

Följ mig på Tumblr!

Heej alla fina! 
Då jag har hört vänner prata om Tumblr och bett även mig skaffa det så kände jag att jag faktiskt skulle det ;) HAHA! 
Har någon utav er Tumblr?? komentera och skriv  vad du heter så har du en till följare på en gång ;) 

Annars så är ni så varmt välkomman att följa mig på http://tildas.tumblr.com/ ! :D Just nu är allt ganksa dött, men jag kommer nog snart igång! :D 
 
 

Dagens Dressyrletion 4/9

Hyfsat nöjd över lektionen idag. Vi red inomhus pga regnet, ganska skönt! Natte är även mer fokuserad inomhus än utomhus.
Vi fortsatte att jobba där vi slutade förra gången, alltså att jobba med hästarnas form. Förra gången fick vi beröm för att vi var bättre på att direkt hålla koll på yttertygeln. Den här gången, då vi red inne, var vi kanske inte riktigt lika bra på det på samma sätt, hehe ;) 
Cajsa sa att hon trodde det berodde mycket på att hästarna inte kännde samma bjudning inne som ute, så vi fick lite gratis hjälp ute typ. Natte var fortfarande pigg och bjöd frammåt hela tiden tycker jag! Vilket är väldigt skönt!! 
Jag är nöjd med min egna sits idag faktiskt!! :D Man kan ju ha rättat till den på flera ställen, men den va mycket bättre än vad den brukar kunna vara. Och Natte gick väldigt bra, ibland lite ostadigt och ställd åt fel håll. Det där med ställningen är mitt fel, men jag märkte faktiskt inte alltid det :O Får va mer uppmärksam nästa gång.
Men att han är lite vinglig och så ibland, Cajsa sa att det hör mycket till att han fortfarande är bebis ♥
Lill gubben, han är jätte mysig ♥
 

Foto: Jag

Juste! Missa inte två (enligt mig) underbara nyheter som snart tittar fram ;) Puss ♥

Skärpning!!!

Haha..!! Asså jag böjar bli hyfsat tröttpå det här nu.. -.- 
Älskar skolan, meeen! Dom får faktikst ta och skärpa sig nu. Har haft så mycket krångel med klassen och dator och sånna grejer så jag har liksom inte gjort något på min lektion nu som har vart i snart en timme. Och det är bara för att min dator krånglar.. Så jag är lite små trött på det här -.- Men men.. det kommer väl förhoppningsvis fixa sig om ett tag! Såå nu kör jag lite på egen hand, jag har aldrig jobbat i PS Så önska mig lycka till! 
Hoppas ni haft en bättre start på morgonen än mig ;) Kramar ♥
 
Foto: Jag

Tävling hos Jonna Erlandsson! Tips!!

Jonna Erlandsson på http://jonnaerlandsson.se/blog håller i en super bra tävling om att vinna en snygg fotoväska hos http://www.fotobag.se/sv/ ! Dom är riktigt smidiga och dessutom snygga! :D Vad mer kan man önska sig än en snygg kameraväska?? 
Jag fastnade för denna snygging! --> http://www.fotobag.se/sv/kelly-moore/b-hobo/b-hobo-black
 
Reglerna är änkla för att få vara med, och som jag nämnt tidigare. Det skadar aldrig att vara med ;) Vinner man så har man nog ett minne för livet. Kram på er och lycka till! ♥
 
http://www.bloglovin.com/frame?post=549601628&frame_type=a&blog=3544871&link=aHR0cDovL2pvbm5hZXJsYW5kc3Nvbi5zZS9ibG9nL2VudHJ5LzI5NTQ1
 
Foto: Från http://jonnaerlandsson.se/blog
 
 
 

Dagens ridpass 3/9 Liam

Red för Racha idag på min prins Liam. Både jag och Liam slutade sjöblöta efteråt. Det är ju bra, både han och jag har fått känna på muskler vi kanske inte riktigt visste att vi hade ;) 
Vi började jobba med min sists och att få mig att jobba honom på rätt sätt. Då dressyr sadeln jag rider i inte riktgit passar mig så blir jag liksom framskjuten i den, vilket gör att det blir svårare för mig att sitta rätt.
 
Ett tag känndes det som att någon körde spikar i magen på mig.. Då bestämde jag mig för att börja träna min mage mer kan jag ju säga!!
Så fortsatte vi resten av lektionen, det blev bättre och bättre ju närmare slutet av tiden vi kom.
 
Racha sa även att min sits blivit mycket bättre sen sist jag red för henne.
I galoppen försökte vi få hans galopp att bli lite rundare, nu är den ganska stel. Men den var bättre idag än vad den brukar kunna vara! Possitivt! Så nu blir det att fortsätta jobba med det här. Tror det kan bli riktigt bra!
 
Ganska skönt att ibland kunna rida för en instruktör, även fast man kanske lyckas jobba hästen i rätt form i vanliga fall så blir det oftast lite lättare när man har någon som berättar mer om hur man ska jobba. Jag tycker i alla fall att det är väldigt skönt! 
Vi bestämde även att jag ska fortsätta rida lektion för henne en gång i månaden. Så de tre gångerna som är imellan kan jag jobba mer med det vi gjorde på den senaste lektionen, det tycker i alla fall jag låter som en bra ide! :D 


Foto: Jag, från idag med min Canon EOS 1100D 
**Stor Copyright** 

Yes!!!!

Hahaha äntligen!! Gud så skönt!! Nu vill jag bara hem och sätta igång på en gång! Fick tillbaka min mac från skolan idag, så nu fukar ps! :D Ahhh! säger jag bara. Det är lite annorlunda att sitta och skiva på macen men jag kommer vänja mig, så om det kommer något stavfel här och var så får ni kanske urskta mig i någon vecka.

Min första lektion med det mixade schemat har kommit till mitten, liten fika paus passade bra mellan allt filmvisande ;) 
Animation står på schemat varje måndag. Jätte spännande, men lite segt tycker jag ändå att det är. Vill komma igång nu och jobba med datorn, haha ;) Nu kollar vi mest på filmer och går igenom lite historia. Vissa saker är ganska intresant men andra..Snark!! 
Slutar tidigt idag, redan 11:15 så då drar jag till stallet för att rida Limpan :) 
Sen blir det sooooova, eller?? Antagligen kommer jag inte få en blund inatt pga nya datan. Men ska försöka skärpa till mig senare. 
 
Foto: Jag
 

Tack Asslatjejerna!

Tack Asslatjejerna för att nu utsåg mig som helgens blogg! Det gjorde min morgon väldigt mycket! http://www.bloglovin.com/frame?post=549264767&frame_type=a&blog=2231552&link=aHR0cDovL2Fzc2xhdGplamVybmEuYmxvZ2cuc2UvMjAxMi9zZXB0ZW1iZXIvaGVsZ2Vucy1ibG9nZy5odG1s :D 
Tack igen! Kramar! ♥
 
Foto: Jag

Dagens ridpass 2/9 Limpan

Älskar dig min vän ♥
 

Foto:Jag
 
Idag red jag, Sandra och Maggie ut på en lång tur! Det var så härligt. Den vägen tar närmare 2 timmar att rida. 
Haha, min bebe gjorde så att det tog lite längre tid dessutom. Han vägrade gå igenom skogen som vi brukar gå igenom för att slippa vägen. Nene, där kunde han inte gå för då skulle vattnet sluka honom! :O
Det var äckligt tyckte han.
så jag och Sandra gick runt på vägen istället medans maggie gick genom skogen. Vi möttes på andra sidan skogen igen och då var allt som det brukade.
Liam tycker det är så himla kul att rida där! Men att vara först i galoppen är kanske inte någon höjdare jämt ;) Men han var så pigg så jag ville ligga först i alla fall, så när vi skulle galoppera typ sista gången uppför en backe på hemvägen, så låg jag i täten. Först gick det så långsamt så det var galet, fick verkligen trycka fram honom. Men eftersom vi var ute på en bustur så släppte jag efter en hel del på tyglarna och drev på ännu mer, ställde mig i lätt sits och lät honom springa. Då Då fick han fart! Sandra satt och skratta bakom mig på Formosa ;)
Vi alla 6 var lagom svettiga när vi kom hem ;) Det var en bra uppladdning tills imorn då det blir dressyr lektion för Racha på lilla prinsen ♥
Men för att orka det, så får det bli sängen nu.Kram och godnatt på er finingar ♥

Veckans blogg hos Estherjarvling!

Kom på delad förstaplats hos http://syrrornaenstrom.blogg.se/ så det lönar sig verkligen att vara med ibland! 
Nu tänkte jag vara med hos den här hästiga tjejen --> http://estherjarvling.blogg.se/index.html
Som sagt tidigare ;) Det skadar aldrig! 
http://estherjarvling.blogg.se/2012/august/veckans-blogg.html#comment
 
Foto: Från hennes blogg! 

Fölisar ♥ del 1

På lägret som jag jobbade på i sommras så fotade jag Roos söta små fölisar! Är dom inte för gulliga!? :D  
 
 
 
 
 
Foto: Jag alla bilder
Kram♥

På tiden kanske??

Jaa, det kanske är på tiden att berätta vad det är som har hänt för mig i skolan. 
Första året på gymnasiet var det ja. Det började med att vi endast var 4 stycken i Estet media klassen, ännu en till skulle komma, men hon kom aldrig. Sen slutade det så att fler och fler böt skola. Så nu sitter jag ensam kvar i båten :O

Jag är min helt egna klass! Kan stolt säga i alla fall att jag kan alla namn, jag är både först och sist på klasslistan och jag kan till och med allas person nr utantill! Haha! 

Nej men så själv står jag nu på JB Estet media! Jag umgås ju självklart med andra ettor-treor i skolan men ändå! :)
Men jag vill ju inte byta skola! Älskar John Bauer! Men jag vill ju fortfarande gå estet, så vad gör man?? Tanken att byta skola är inte så lockande då nästa media skola ligger längre bort. Men JB har faktiskt lyckats hålla kvar min kurs! Dom har mixtrat med mitt schema så jag kommer fortfarande ha matte och sånna saker med ettorna, och de andra media ämnena kommer jag läsa med tvåorna fast lite mer individuellt. Vissa kurser är även treor med så jag tror det är lugnt. 
Men då kommer det ju bli så att jag inte hinner ha alla mina kurser i ettan som jag borde ha i ettan. För att få ihop allt så har vi vart tvungna att flytta fram tex idrott. Och så har vi flyttat ner historia som jag egentligen skulle läsa i tvåan. Så man kan väl säga att jag går i både ettan och tvåan. Men alla kurser kommer hållas på min nivå! :) Är inte det lite coolt ändå? Jag känner mig fortfarande jätte taggad på det här så hoppas den här första veckan med det mixade schemat funkar så det kan bli såhär nu! :) 

 
Foto: Jag

Lite smått ändrade planer, pga mig..

Godmorgon! Hoppas ni sovit lika gott som mig idag! Ja, nu skulle jag nog varit ute och gått om jag hade följt min plan som jag bestämde igår. Men nene, är man jag så är man jag. Och då orkar man inte gå upp först man klickat på Snooze fyra gånger ;) Så tänkte nog göra så att jag börjar baka mina bullar redan nu, medans dom jäser så är jag ute och går! Då måste jag ju hinna, eller?

 
Foto: Jag

Nu får det nog bli godnatt ♥

Efter en lång dag med stallet och jobb så börjar jag bli lite sliten i kroppen. Så tror det är dags att lägga huvudet mot kudden och sova några timmar. Lite planer för imorgon har jag tänkt på. Jag tänkte gå upp vid tio, ta en promendad med kamerorna på morgonen! Ville gärna gå upp ännu tidigare, vid typ 7. Då är ljuset så mycket skönare! Men det blev lite för sent för det nu.
Måste ändå erkänna att promenaden egentligen skulle vart en jogging tur. Men har fortfarande ont i halsen så tar det lugnt med det till nästa vecka.

Resten av tiden fram tills klockan två ska jag nog hjälpa till lite hemma och kanske baka lite bullar! Vid två nämligen så ska jag träffa Sandra i stallet, hon och jag har bestämt en långtur med hestarna så länge vädret tillåter. Och det är ju nämligen såhär att jag och Liam firar ett år tillsammans! Ungefär vid den här tiden förra året så började jag hjälpa till med Liam och tack vare det tänkte jag fixa lite bullar ;) Meeen, får se hur det blir med det! Kan ju vara så också att jag blir för lat för att göra något över huvutaget ;)
 Efter stallet blir det chillning på hög nivå! Tagga skola på måndag osv ;) 
Men nu får ni alla sova så gott! Gonatt kramar! ♥
Foto: Jag

Helgens blogg hos asslatjejerna!

Var med du också i ännu en helgens blogg! Skadar aldrig, precis som http://syrrornaenstrom.blogg.se/index.html så håller nu http://www.asslatjejerna.se/ en helgens blogg tävling! Om inte annars kan man ju bara ta sig en titt in på deras blogg. Tänkte i alla fall jag göra ♥ Kram! 
 
Länk till tävlingen --> http://syrrornaenstrom.blogg.se/2012/august/ar-med-och-tavlar-om-att-bli.html
 
Foto: Från Asslatjejernas blogg! 

Josefineherzig.blogg.se

Första headern jag någonsin gjort till en annan person blev precis klar. För att va första gången så är jag nöjd faktiskt! Jag höll på i gimp, och jag vet inte hur många gånger jag var tvungen att starta om datorn för att den hängde sig -.-
Tanken är att jag ska fixa i ps sedan, men min dator med ps på är i skolan på "installation" så det fick bli gimp igen.
Men vad tycker ni?? Är det dåligt gjort av mig eller är den helt okej? :)
Min vän tyckte om den och det blev jag riktigt glad över! Titta in på hennes ny skapade blogg http://josefineherzig.blogg.se/!! 
Eller hennes blogg som just nu är aktiv varje dag! http://browneyedrider.blogg.se
Fina vän!♥♥
 
Design: Jag
@Copyright**
♥♥♥

Dagens ridpass 1/9 Limpan

Mitt fina hjärta ♥ Så jag älskar dig min prins ♥
Det var ett riktigt rusk väder när jag kom till stallet men det gjorde mig inget, för där stog du i din box och såg sådär fånigt glad ut som bara du kan.
Vi red bara i ridhuset då det blåste och regnade förj*vligt..
Tog en barbacka - dressyrlektion. Jag jobbade honom bara i skritt och trav, galoppen struntade jag i då jag kände att jag ville lägga så mycket jobb som möjligt på skritt och trav. Han blir lätt lite stressad efter galoppen och det ville jag gärna slippa. 
Men han gick så bra! Lite ostadigt här och var, men sånt händer! Gud så jag önskade att någon kunde vart där och fota, för han var verkligen fin! 
Det kanske verkar som att det alltid går åt det positiva hållet när jag rider Liam, och det är faktiskt så. Det är väldigt sällan jag är missnöjd med en ridtur på honom. Han gör varje tur till ett minne för livet :)

Jag jobbade lite skänkelvikningar i skritten. I traven gjorde jag så att jag saktade av/gjotde halt vid varje bokstav. Då vart han mer vaksam och jobbade bättre med bak. Så gjorde jag några gånger fram tills jag blev nöjd med hur han reagerade, sen böt jag varv och gjorde samma grej. 
Efter det så gick jag in på tre serpentiner, vårt ridhus är ganska litet så man får inte plats med så många, och då han har pålagringar i frambenen så får man ta det lite lugnt när man jobbar på böjt spår. Men serpentiner går bra, men jag lät det stanna på tre bågar. I slutet av vår träning så gick han dom som en klocka! Det bara flöt på! Skulle kunnat sitta där i evigheter ♥


Foto: Min kompis Johanna med sin Nikon D3200
@Copyright
 

Helgens blogg hos syrrornaenstrom!

På http://syrrornaenstrom.blogg.se/ hålls just nu en helgens blogg! Den avgörs imorgn kväll med ett inlägg i deras blogg! Alltid värt det ;) Ta en titt på tävlingen här -->
http://www.bloglovin.com/frame?post=548054606&frame_type=a&blog=3516731&link=aHR0cDovL3N5cnJvcm5hZW5zdHJvbS5ibG9nZy5zZS8yMDEyL3NlcHRlbWJlci92aWxsLWR1LWJsaS1oZWxnZW4tYmxvZ2cuaHRtbA
 
Foto: Från syrrornas blogg! 
 

Stallet

Nu klev jag precis in i stallet här på ön för rida och pyssla med limpan ;)
Känns ganska mysigt att åka upp på morgonen för att rida, skulle vara underbart med egen häst! Har inte bestämt än vad jag ska göra med honom, det regnar en del så en utetur är det nog att glömma! Har lite små brottom dock då jag börjar jobba klockan tolv och jag måste verkligen duscha innan! ;)

Så nu flyger jag in i omklädningsrummet och byter om så hörs vi senare! Kram♥

Foto: Jag, med knasinställningar


Gårdagens hopplektion 31/8

Första hoppträningen igår! 
Och jag är riktigt nöjd ;)
Tänkte beskriva lite först vad vi gjorde. Vi hoppade gymnastik övningar, med tanke på att det var första hoppträningen för den här terminen så är det ganska bra att börja med något sånt. Vi började sålklart att rida fram i alla gångarter plus att trava över några bommar. Standard typ ;) 
Jag hade då Nautilus för första gången i hoppning, i framridningein var han oftast väldigt fin, ibland rusade han iväg lite grann men för det mesta så gick han väldigt bra! Han är bara 5 år och är redan riktigt duktig! Han är i stort behov av att man håller på ytter och nästan rider på slapp innertygel, och i slutet så blev det väldigt bra! Lite ovant att ha en häst som man måste leda nästan överdrivet mycket på för att han ska svänga från att bara behöva krama lite på tygeln. Så det blir en helt annan ridning, men jag gillade det! Och det var så underbart! Jag kunde sakta ner, till och med från galopp med bara sits och yttertygel! Jag är van vid att man åtminstone måste ha en del stöd i båda tyglarna för att hästen ska reagera. 

Men i alla fall. Sen så hade vi en studs på tre eller fyra kryss, kommer inte ihåg hehe. Först skulle vi bara hoppa över och rida rakt fram, gick det bra så skulle man ta samma sak igen, fast efteråt så tog man nästa hinder som det låg en galopp bom till en oxer. Innan det hade vi trav hoppat ett räcke som sedan blev oxern för mer styrketräning. Men jag tog den i galopp, det var lite mycket begärt att be Natte trav hoppa det nu.

Sen hoppade vi på medjelinjen ett kryss och en oxer. Det gick super! Jag hoppade inte oxrarna lika högt som de andra då Natte inte är den stabilaste på foten än, han känndes lite små farlig ibland över oxrarna ;) 
Som avslut så hoppade vi en långsida med räcken där det låg bommar mellan dom så det blir " Räckte,bom,räcke,bom..osv" Det gick inte lika bra då jag var lite sen med att börja svänga (ovana) Sen så är han liten och har inte riktigt koll på foten. Men jag red bara om efter att ha rivit nästan varje hinder och då gick det super! 

Känner att inlägget blev ganska långt, men det får va så! Älskar den hästen, och hoppas jag får fortsätta jobba med honom! :D Kommer dock ha en annam häst varannan gång men det berättar jag om senare ;) 

Foto: Jag under ridlägret
Kram! ♥