Happy me!

Hoppas verkligen att ni alla har haft en jätte trevlig jul afton! Och att ni är nöjda och glada över julklapparna ni fått eller kommer få senare ikväll :)

Jag är jätte glad över mina klappar jag fått!
Fick ett trebens stativ imorse av mamma och pappa, ett jätte bra som jag kommer ha stor användning för. Fick även ett nytt objektiv!! :D Det är det som syns nere på bilden.
Fick ett uv filter för at skydda linsen på det objektivet också, fett nice! ;) 

Sen fick jag lite godis och pengar. 
Blev super glad för objektivet och det, men måste nog säga att jag blev gladast av det jag fick av min lillebror. Fick klockan som man ser på bilden, dock med metallänkar istället för läder! :D
Hoppas på att få veta vad ni har för favorit klapp iår :)  
 


Vad tycker ni..

om den nya delen i Kalle Ankas jul? 



Jag gillade det ;) Eftersom de redan ändrat och tagit bort så mycket, så gör det ju inte så mycket att de lagt till lite saker också. 
 

God jul! ♥


Den här julen var allt speciell den. I alla fall inget jag kommer glömma. Jag gillar den stort, gillar alltid jul men det här var första julen isär då mina föräldrar skillt sig. Så det var annorlunda men mysigt ändå det var det! 


Såklart måååste jag berätta vad jag fick sedan ;) 
Puss & God jul på er!!♥

Morgon morgon

Godmorgon. Haha, känner att jag inte bloggat på typ en vecka..fy fy! Men tiden har inte funnits till. Det är ju alltid så mycket att göra innan jul ni vet. Inte bara hemma utan i skolan också. Sen halva förra veckan låg jag hemma och var sjuk -.- Är fortfarande inte frisk men måste vara i skolan nu. 

Idag är det sista dressyr träningen för 2012, det känns lite konstig när man tänker på det. Vi kommer inte rida lektion i dressyr för Cajsa nåågot mer iår. Det är fortfarande hoppning kvar, men ingen dressyr. 

Vad jag vet, och vad vi brukar göra är att vi tävlar av något slag. Vi kommer säkert hitta på något tokigt som avslutning. Hoppas jag får rida lilla Caprilli som förra veckan eller att jag får ha min prinsessa Dixie :) 



Redovisning

Shit..! Vi skulle ha haft en redovisning förra veckan om slaveriet i världen. Men då var både jag och Linnea sjuka, så vi skulle göra det den här vecka istället. Men jag hade inte skrivit något om det jag skulle berätta om, men nu under lunchen har jag faktiskt fått ner en del på papper. Men vi har ett problem till, både Linnea och Sebbe är borta!! Så det är bara jag och Kevin, så vi trodde att vi skulle få slippa göra det idag men nej.. -.- Vi ska göra det ändå så får dem göra sin del en annan dag. Dessutom måste vi göra det inför hela klassen! :O Redovisningar är jobbiga som de är :( 

No happy me right now...


Ont i huvudet

Sitter på första lektionen med galen huvudverk :( Ska åka hem idag, typ första gången på 4 dagar, vet inte riktigt vad jag tycker om det faktiskt. Men det är ridning idag i alla fall! Det gillas! Hoppas jag får ha min bebe igen. 

Martin har gett oss en jätte rolig uppgift de sista gångerna innan jullovet. Vi får göra vad vi vill utav det vi lärt oss inom digitalt skapande. Så jag tänkte faktiskt göra ett julkort. Eller kanske inte ett julkort, men en bild som man kan ge bort till någon :) 


Julkalender

Någon mer än mig som inte har en julkalender iår? Men känner nu att jag faktiskt saknar en. Så idag när jag åker in till Täby så tänkte jag köpa någon rolig ;) HAha, man måste få vara barn ibland! Vore lite kul att ha en från body shop, ska kolla om de har någon där. 



Gomorrorn

Det är galet vackert ute om man tittar ut genom skolfönstret. Även fast det kankte inte är så jätte fint runt skolan, men träden som är fulla med snö är väldigt vackra! 

Sitter i klassrummet med mössan på och ska animera ett julkoprt..Haha får se hur det går. 
Är ganska nyfiken på vad det är vi ska göra på andra lektionen idag. Har faktiskt ingen aning, hoppas vi får göra något kul, typ jul pyssel eller så :) 

Foto: Jag med mobilen

Barn kalas

idag var vi på barnkalas hos kusinerna. Lillen fyllde 7 så då var vi där och firade honom. Därför har jag inte haft så mycket kontakt med bloggen idag. Men jag skulle ha tagit med mig min kamera! Det var så himla vackert där! 
Fotade med min mobil så de bilderna får duga. Men det hade vart kul att fota lite mer, speciellt med en bättre kamera. 

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Mest tagit det lugnt. Men ändå så är jag jätte trött! Så kommer nog somna tidigt idag. Men det är ändå ganska skönt att göra det ibland. Haha, har kommit över den där tiden då man var "tvungen" att vara uppe senare än 12. Det funkade inte alls att somna innan 10, men det är ju så skönt att göra det!! 


Får dessutom en halvtimmes sovmorgon imorgon! Har man behövt gå upp klockan 6 i nästan 4 år så lär man sig att värdesätta varje minut som man får sova extra ;) Har dessutom media lektioner hela dagen, och jag ska gå tidigare från den sista eftersom jag ska till tandis. Sen tänkte jag faktikt åka till Täby för att kolla lite julklappar och nya strumbyxor. Mina är det bara hål i..

Vad har ni föe planer för imorn? 

 

Det var de här två bilderna jag fotade med mobilen idag :) 

Bilder - Comet













Foto:Jag





Comet

Igår berättade jag ju att jag skulle hjälpa en kompis att ta hand om hennes häst då hon var bortrest. Hon bloggar på http://ponnysmurfarnas.se/ Hennes häst Comet var det jag red idag. Hade aldrig ridit honom förut. Men han var riktigt mysig! Jag red lite i ridhuset i ca 30 minuter. Inga krav direkt, men han gick faktiskt ganska bra i galoppen, men jag hade inte som krav att han skulle gå perfekt. Jag hade trots allt inte ridit honom förut och jag tänkte bara att jag skulle ta det lugnt då han inte hade gått så jätt mycket under veckan. Efter så red jag en kvart/tjugo minuter runt gården. Det tyckte han var jätte mysigt. Uppe i stallet fixade jag iordning hans grejer så han kunde komma ut i hagen. 

Hade såklart med mig min kamera så jag fotade lite på honom. Några bilder kommer om ca en timme, ska bara kolla igenom dom en gång. Några blev faktiskt väldigt söta! 
Honom skulle jag kunna rida igen ;) 


Foto: Jag - Comet





Vem vinner?

Kom precis hem från hoppnignen som gick riktigt bra! Sitter nu hemma i soffan och ska kolla på film med brorsan och mamma. Men jag hade helt glömt att det är ju X-faktor final idag!! Awa,Benny eller Isak? Tyckte det blev mycket sämre när Malcom åkte ut..Han är så bra! Min favorit bland finalisterna är Awa. Så jag hoppas på att det är hon som vinner allt! Vore inte det coolt? Hon är extremt duktig, och är hon inte yngst av alla också? Jag vet inte säkert men jag tror det. 

Vem hejar ni på? 


Gick det bra?

Tror det gick hyfsat okej på provet ändå. Eller jag vet inte..skrev bara ner det som kom upp i huvudet typ. Men hoppas på att något utav det stämde in på det han frågade efter. 
Nu är det bara en timme och 15 minuter kvar! Sen är det helg! :D :D 

Hoppträning ikväll! Längtar så himla mycket! Det var alldeles för länge sedan, satt och tänkte på det i bilen imorse. Tänkte liksom hur det kändes att rida, hur vi laddar mot ett hinder, haha aa osv ;) Så knäpp blir jag efter ett tag då jag inte ridit. 

Haha, hittade den här gamla bilden på mig och Dixie. Det var för jätte länge sedan. Vi har inte ens samma instruktör nu. Tror det här var ca 3 år sedan. Då jag inte hoppat så länge, ser det i alla fall ut som ;) 

Juste, vi hittade inget igår när vi va ner på stan och kollade på kläder till jul/nyår. Får åka till täby eller stockholm någon gång och se om jag har mer tur där :) 



Kommit halvägs

Fyra frågor på provet, nu har halva lektionen gått och vi har rast i 2 minuter till.. Har skrivit en fråga. Tror ni det här kommer hålla? Nej, det gör inte jag. Får köra fort som 17 nu alltså ;) 

Jag är jätte seg på att komma igång med prov, eller en uppift överhuvutaget. Så det blir oftatst så att när lektionen tar slut så har jag precis kommit igång ordentliget. Någon som känner igen sig?? ;) 

I helgen blir det mycket rida, i alla fall om man kollar tillbaka på föregående vecka. Har inte ridit sen förra tisdagen då jag hade Dixie ♥ Fredags kom jag inte till stallet, måndags (Liam) så hade jag för mycket plugg och i tisdags hade jag feber.. Idag, asså om bussarna inte går till stallet..då får jag panik! Man ska inte leka med en Mathilda som inte fått rida eller vara bland hästarna på en vecka ;) Haha, nej men jag blir verkligen tokig om jag inte får komma till stallet! Så idag ska jag rida, hoppträning! Imorgon kadrilj och hästvakt! Åt vem får ni veta sen när jag hinner förklara bättre ;) 

Puss ♥ ♥ ♥ 
 
Foto: Jag

Bella & Tequila på sensommarens lokala tävling på Roo :) 

Godmorgon!

Hej på er! Sitter i skolan och är hur trött som helst..men det är inte ovanligt att det brukar låta så på morgonen, speciellt på en fredags morgon ;) Var hemma igår, vilket var väldigt skönt! Idag fick jag skjuts av Antons mamma till skolan! Jätte snällt av henne, hon skulle lämna hans syrra också så ;) Inga bussar går idag heller, i alla fall inte från Norrtälje. 

Och vet ni vad jag precis fick reda på?? Jag har prov nu! Jätte kul -.- Tänkte berätta lite om vad som händer i helgen men jag får göra det efter att jag skrivit klart provet ;) 

Ses snart! Puss ♥


Snö fotografering

 
 
 
 
Det här var de bilderna som jag fotade i tisdags. Förlåt för att de inte kom ut tidigare. Nätet i tisdags kväll var för segt och skolans igår ville såklart inte sammarbeta.. ;)

Hello!

Igår var det ju kaos! :O Det var verkligen knappt att jag kom hem! Eller aa..hem till ön kom jag inte, men det gjorde inte så mycket ;)  Men det var knappt att jag kom till Norrtälje. Jag fick gå tidigare från lektionen för att kanske ha en buss att ta mig någonstans med. Det gick ingen buss från skolan, så jag och min klasskompis Sebbe gick hela vägen från skolan till stationen. Det var gaalet mycket snö! asså, jag skojar inte. Ni vet nog själva hur mycket snö det var ;) Hade vita jeans på mig, snarare genomskinliga efter 10 min. Det gjorde ont i benen, blev ju blöt och sedan frös det till is...burrr..!!

Hade riktigt tur när jag kom till staionen, den ända bussen som gick var den som gick till norrtälje. Brukar ta ca 55 min in, men det tog nästan 1 1/5 timme :O Får va glad att jag ens kom in. Väl inne så gick jag hem till Anton, vilket också tog tid. Gick fort för att va snö och vinter, men jag frös så ville fort in ;) 

Nu idag så var det väldig tveksamt om jag skulle komma till skolan eller inte. Bussen till berga var inställd, det fortsatte även snöa nu imorse väldigt mycket!! Min lärare skrev till oss att om vi har problem med att ta oss till skolan idag så får vi stanna hemma! Är alltså hemma idag, vi tänkte gå ner på stan senare och kolla lite kläder och fota lite. om vi nu kommer ner ;) Vad ska ni göra idag? Ligga hemma med varm choklad och film? ;)
 
 
 

Snökaos!

Gud vad det snöar!! Typ 40 cm hög snö på vägen imorse. Som tur var så fick jag skjuts til skolan av pappa, så till skolan kom jag. Om jag kommer härifrån vet jag inte. Vet att jätte mycket bussar var sena och inte kom alls.Inte så många i skolan alltså. Men ändå tycker jag att sånt här väder är mysigt. Sitte och dricka varm choklad och kolla på film väder! Kan det bli mysigare? Mina vänner säger att jag är knäpp att ajg gillar kylan och vinterstormen. Visst kanske inte så kul att det är svinkallt och att man inte kan ta sig någonstans. Men det är ändå mysigt. Det är vinter! Låt det vara vinter ett tag, snart är det jul och då ska det vara såhär ute :) 

Mitt internet igår var super segt! Så därför kom det inte upp några bilder. Hoppas på att skolans nät är lite snällare idag :) 

Foto: Jag

Fotostund

Eftersom jag är hemma idag. Och sova tydligen inte går så tänkte jag att det var ett strålande tillfälle att gå ut och fota. Precis in kommer från snön och har fixat iordning lite pannkakor som jag ska käka medans jag kollar på Vampire Diaries ;) 

Myys hela dagen! Vad ska ni göra idag? 

Fler bilder kommer sanare ;) 

Vad tycker ni? 

Godmorgon

Just godmorgon är standard på mornrna känner jag..men det är ju morgon så va f*n! ;) 

Morgonen för mig va för några timmar sedan faktiskt, nu är klockan 06:07, tror jag vaknade 04:30..Kunde inte somna om hur trött jag än var. Jag låg kvar i sängen i nästan en timme, sen gick jag upp. Med väldigt ont i benen och ganska frusen. Så kollade om jag hade feber, 37,1. Brukar ligga runt 36. Så pappa sa att det kanske är bra att vara hemma om det skulle vara en infektion i kroppen igen. Så man inte triggar fram något. 

Så hemma blir det idag, även fast jag har mycket att göra i skolan så får jag vara hemma nu. Kan inte alltid gå till skolan om man är sjuk, måste inse att jag ändå inte gör något om jag mår såhär. Trista är ju då att jag inte kommer rida idag :( :( :( Har inte ridit på alldeles för länge!

Red inte igår hellre, åkte till stallet för att pyssla med honom en stund. Men det slutade med ett ont knä..Han har sådanna höga styltor så han går ju på klackar när man tar ut honom från hagen. Vilket är jätte halt för honom. Han skulle kunna halka och bryta benen! Så medans jag höll i honom så skulle racha ta bort dom. Gick bra med den första, men med den andra blev det lite trubbel. Han ville inte stå still. Gick bara rakt fram, jag hade inget att säga till med när han sätter den sidan till. Men fick tillslut stopp på han. Racha började ta bort den, men så slår han med det benet så han typ smäller till mig på knät med hoven. Han har broddar i, tror dock inte att det var dom som träffade mig, men det gör ju ont ändå! Så jag kunde inte stå på benet ett tag, och Liam gick bara rakt fram. Så var tvungen att få stopp på honom sen tog racha honom och jag satte mig en bit fram. Hon blev lite sur på honom för hur han betedde sig, men hon fick bort det efter ett tag och ställde in honom i boxen. Jag borstade inget på honom, kännde inte att jag orkade hålla på om han var på ett sånt humör. Hade dessutom ganska ont i knät. 

Nu har jag ett blåmärke bara och vill inte att något nuddar, men det kunde vart värre! 

Lilla knas Liam, bästa prinsen med sina små fasoner ;) 


Vem är Mathilda..??

..Jo det kan man ju allt undra. Vem är hon som skriver alla inlägg??

Så här är det, jag är en 16 årig tjej som bor i stockholms skärgård. Jag har bloggat i några månader nu, med resultat fram och tillbaka. Just nu ägnar jag mycket tid till min skola, Estet-Media pogrammet på JB i Åkersberga,  hästarna och stallet med träningar och tävlingar, även till att träffa mina underbara vänner och min underbara kille (Syns på headern ;) ). 

Hästarna har jag hållt på med sedan jag var 9 år. Och jag har ridit på Roo Gård enda från start! Hästen som aldrig kommer lämna mitt ♥ står där också. Dixie. Ett fux sto född 95, henne hade jag som tävlingsponny i 4 år. Hon lärde mig extremt mycket av det jag kan idag. Kan säga att det var väldigt tufft och jobbigt att byta efter 4 år tillsammans. Mycket tårar var inblandade.. Men hon finns fortfarande kvar och jag går och hälsar på henne nästan varje gång jag är i stallet ♥ 
 
-Jag och prinsessan från i våras då Roos lag i Div 3 vann hela alltihopa! :D 
 
Foto intreserad har jag vart i några år, vet inte hur länge men hyfsat många år i alla fall! Det började på riktigt för 3 år sedan då jag fick min första systemkamera i julklapp. En Nikon D3100. Nu går jag ju ett media pogram så från skolan har jag fått en Canon EOS 1100D. Båda är ganska simpla kameror, men det är i alla fall något att fota med! Just nu fotar jag mest med Canon eftersom det är den vi använder mest i skolan. Men är extremt sugen på att köpa en annan kamera. Min nikon är trotsallt 3 år och båda hyfsat simpla. Fast det får bli om några år antar jag. 

-En bild jag fotade på en tävling på Roo efter sommaren. 

Två andra saker som inte många vet är att jag är väldigt intresserad av Snowboard åkning och Speedway! Snowboard har jag åkt sedan jag var 8, åkt skidor sen jag var 4. Hade inte foto börjat intressera mig så mycket så hade det blivit ett skidgymnasium för mig. Speedway har jag inte testat men jag har kollat på det live och på tv. Tycker faktiskt att det är väldigt spännande. Själv älskar jag att köra cross..hehe ♥
 
  
 
Så det var lite om mig. Mer finns det..men då är det bara att fråga på! Hoppas uppdateringen blir en liten kick för mig att ta tag i bloggandet mer! 

Puss & Kram ♥

Vad tycker ni?

Så! Det gick lite snabbare en vad jag hade tänkte att göra klart! 
Men det var ju bra det. Bortsett från att jag inte fick in Blogglovin koden ordentligt, så om någon vet hur och var jag kan sätta den så vore det guld om ni kunde skicka en liten komentar

Så snart kommer det lite om mig, så får vi se vad som händer sedan 


Omstuvning!

Här under kvällen kommer det ske en del förändringar på bloggen! 
Ny header/design och förhoppningsvis lite ny stil. Kategorier och sådant kommer göras om. Men jag kommer låte de äldre inläggen vara kvar. men lite ny info om mig och sådant kommer. Kommentera gärna vad ni tycker! :D 

Kram Kram ♥

Hello!

Bara en timme kvar av skolan nu! Vi skulle egentligen hålla på om konst men det blev jepperdyspel istället. Hade heller gått hem, men nej nej. Hoppas min huvudverk försvinner snart. Har haft ont i huvudet nästan hela veckan :( 

Så snart taggar jag stallet, sen hem och plugga. Har ganska mycket att göra så kommer nog inte rida, men mocka och borsta på lilla Limpan kommer jag göra i alla fall :) 

Hoppas det här inlägget inte muppar sig nu! 


Lässnar på blogg.se

Vet att jag inte skrivit på ett tag. Men jag skrev ett inlägg imorse. Som vart publicerat och allt. Jag till och med gick in på min egen blogg och läste vad jag hade skrivit. Så jag fortsatte jobba på mitt skolarbete. Gick sedan in igen på blogg.se och upptaterade den och då sod det att jag publicerat ett inlägg med rubriken "Dec 3 2012", gick in på bloggen igen och där fanns inget inlägg! Inte heller i arkivet!! 

Är det någon mer än mig som råkat ut för det? Det gör i alla fall mig riktigt ittiterad :(