Det vore helt underbart! ♥

Benen är lite små möra men inte så himla farligt ändå! Det var betydligt värre igår, men då åkte vi även längre eftersom det var kvällsåkning. Kännde mig riktigt gammal! 

Idag var dagen i backen inte lika lång då vi bestämde oss för att åka och bowla. Den ända platsen som fanns kvar var vid 4 så vi hade inte något annat val än att ta den tiden. Oscar och jag tävlade om vem som kunde få mest poäng, den som förlorade skulle bjuda på något ;) Vem tror ni förlorade?? Jo JAG!! Det började bra med dubbel strike men sen gick det bara utför...
 
Ni skulle bara se himlen som är här nu! Den är helt fantastisk! 
Något som vore helt underbart är att kombinera en del av livet där hemma med det här! Allt är så lugnt och stilla här, men vill inte släppa det som finns hemma heller.  Vore inte det toppen? ♥
 

Foto: Jag, med utsikt från toppen mot Syd backarna


Foto: Jag, från fönstret i stugan. Så vackert! 


 
 
 

Äntligen framme!

Äntligen är vi framme i stugan!
Många timmar i bilen igår, och ännu några timmar i bilen idag. Är ganska trött på att sitta i bilen nu så ska bli super skönt att få åka lite i backen imorgon. 
Vi kom fram runt fyra idag, vi packade ur alla våra saker och åkte ner för att hyra våra saker. Tror jag fick samma snowboard som jag fick här förra året ;) Vi han dock inte åka något idag, men det blir tidig uppstigning imorgon för att komma först i backen! Ska möta upp Rebecka som jag kommer åka med imorgon tills hon ska åka hem, ska bli jätte kul att åka med henne! 

Sov inte så jätte bra inatt så är galet trött nu! Har dessutom sånnadär hemska feberkänningar hela tiden, hoppas på att det inte bryter ut ordentligt!! Vill inte bli sjuk nu!!!!!!

En spännande dag var det idag, och en riktig upplevelse trots vi bara stod brevid och kollade på. Ann startade tjej milen imorse vid 9, och kom i mål 2,19h efter det. Bra jobbat av henne! Det var också första gången för henne så jag tycker det var skit bra gjort utav henne! Hon behövde dessutom valla om sina skidor mitt i allt! 
 
Foto: Jag, en fin gubbe som åkte på sina gamla skidor, han skulle föreställa Gustav Vasa!


Foto: Jag, målgång av de första plaseringarna! Efter bara en och en halv timme var de i mål!!


Foto: Jag, Photoshop: Jag. Glada Ann efter målgång och så har hon fått en krans av hennes gulliga små barn ;) 
 

Sportlov!

Underbart! Underbart! Äntligen har vi sportlov! Eller ja..efter idag har jag lov. Är ledig imorgon då vi ska åka ivåg till ett ställe jag inte har en aning om. Pappas tjej ska åka tremilen eller vad det nu är på lördagen så vi måste upp dit först. Önskar lycka till till henne! 

Så det är faktiskt på lördag som vi åker till fjällen. Jag är extremt taggad på det nu! Längtar efter lugnet i stugan och på fjället, inget plugg om det inte verkligen är nödvändigt. Ingen mobil som funkar ordentligt eftersom täckningen är så dålig. Jag kommer säkerligen klaga över att min mobil inte funkar ordentligt, för jag är faktiskt lite för beroende av mobilen, måste varar utan den en stund men det blir nog inte så ;) Man kan gå upp när man vill, gå och lägga sig när man känner för det. Och det ända som är planerat är att ta det för jäkla lugnt och bara glida i backen! Älskart! 
 
Har ett test i Svenska-nationella efter lunch, vi får göra ett gammalt prov för att lixom få känna på hur det är uppbygt och så. Men jag tror inte det är så jätte annorlunda än vad det var i nian. Hoppas på att bli klar med det i tid så jag hinner med en tidigare buss. Ska sova hos Anton idag och möta upp min bror och pappa imogon i Berga istället för att åka med dem från ön imorgon. 
 
Något jag inte riktigt ser fram emot där borta är att jag kommer inte få rida, vara med alla vänner och internet kommer inte heller funka speciellt bra. Det är typ nackdelarna med det hela. Men det blir nog toppen ändå, kommer antagligen inte vilja åka därifrån somvanligt ;) 
 
Foto: Jag, oredigerad

Både mycket och lite

Dagen kommer bli lite annorlunda än vad den brukar. Jag har massor att göra idag känns det som, men bloggningen kommer bli minimal :( 
Det här är ända chansen jag kan blogga på idag, hinner inte göra några tidsinställda då jag måste jobba ordentligt :( 
 
Vi ska in till Universitets biblioteket på sista lektionen..tråkigt! Så jag kommer för förska gången lämna min dator i skolan ;) Vill inte släpa på den. När vi har slutat så ska jag möta upp anton i stan för att vi ska möta pappa någonstans. Han ska lämna en present som vi ska ge till mamma för hon fyller år idag! :D Ska dock hinna rida Liam innan jag kommer hem. Ska försöka vara lite snabb, ska rida ut med Sandra. 

Ikväll ska vi kolla på film och gratta mamma, bara mysa och kolla på film eller något. Och jag ska packa allt till idre! Tänkte börja igår men jag somnade i soffan när jag kom hem..shit va jag var trött. Gick typ som en zombie upp till mitt rum. Så tänkte inte börja packa då, hade antagligen fått börja om idag i alla fall om jag gjorde det när jag var så trött. Så jag får göra allt idag istället. Shiet.. ;) 
 
Puss ♥
 
Foto: Jag - Skulle verkligen vilja ha sommarlov nu! 

Filmrullen

Såhär blev det, är i alla fall hyfsad nöjd med den. Skulle kunna se bättre ut, men hur jag ska göra det vet jag inte riktigt ;) 
Ps: Jag
 

Ingen ridning

Blir ingen dressyr lektion idag, men jag ska ändå till stallet. Vi har nämligen teori istället. Vet inte riktigt om jag kommer vara med på alla teorier, det kommer vara 3 olika. Den sista är hoppning, så den kommer jag absolut vara med på. Den innan handlar om ryttarens hjälper vilket kan vara bra att lyssna på, men jag ska försöka hinna hem innan jag åker dit. Tänkte äta och hinna träna lite, eftersom det inte är någon ridning så tänkte jag träna lite hemma. Så ska höra med Jossan och Bella och se när de tänker vara där :) 

Foto: Jag, Ps: Jag - Passade på fota Lina i sommras när jag såg att hon red på volten :) 
Hon bloggar på http://unbeaten.se/
 

Värd att lyssna på

 
Den kanske inte är den piggaste låten, men gillar den starkt! ♥ 
 
 

Vad tråkig jag var

Åå, fy på mig! 
Såg nu hur tråkig jag var med bloggen igår..inte bra! 
 
Har digitalt skapande nu, tänkte försöka genomföra min ide jag fick på bussen imorse. Jag tänkte ta några utvalda bilder under våran priod i klassen hitils och göra något roligt med dem :) Kommer ni ihåg när jag gjorde en bild men en "filmrulleram" runt? Tänkte göra så nu men med flera bilder så att det liksom blir som en filmrulle av våran tid i skolan. 
 
Vi har inte gått så länge i skolan än men vi har gått igenom en del tillsammans och dessutom hunnit fota en del. Så det får bli min punkt på projektarbetet i den här kursen. Lägger upp resultatet sedan när det är klart ;) 

Photoshop: Jag - Det är den här jag menar men kommer försöka utveckla den lite :) 

Lite ändade planer

Det blev lite ändrarde planer för dagen. Åker till anton idag i alla fall, kommer rida med Sandra på onsdag istället så får Liam vila lite idag :) 

Jag ocb Linnea sitter och käkar popcorn, vi ska kolla på en dokumentär om grottmålningar, kul va??
Hoppas jag inte somnar, men popcornen får hålla mig vaken eller något :)

 
Fina va?

Godmorgon!

Känner på mig att det här kommer bli en seg dag.. Har precis börjat min aminations lektion men känner inte alls för det, har kass fantasi så kommer inte vidare. Det var mycket bekvämare att ligga i sängen, dock är älsklingen fortfarande sjuk :( Hoppas han kryar på sig snart! Ska inte åka till honom på ett tag, eller möjligtvis imorn beroende på hur det klaffar med ridningen. 
 
Idag ska jag till Liam, tänkte bara hålla mig utomhus idag, kansket inte om det är värsta snöstormen men ändå. Han och jag har har jobbat en del inomhus i några veckor nu och känner att jag ska låta honom gå ute. Måste faktiskt börja packa när jag kommer hem, så ska försöka vara lite smidig i stallet. Då jag kommer ha en del att göra i veckan så hinner jag inte riktigt packa i slutet. Vi åker till fjällen på fredag och på torsdag är jag inte hemma. 
 
Nu ska jag försöka vara lite effektiv ;) 
 
Foto: Elvira Holmström - Älskar mitt fina face där! 

Det kommer jag göra om flera gånger!

Lärde mig något riktigt roligt idag med Liam! 
En tjej kom till staller och hade en liten tömmkörnings kurs för de som ville. Vi hade ungefär 45 minuter var med henne med egen häst. Så jag hade Liam. 

Jag har aldrig tömmkört förut i hela mitt liv. Det var riktigt kul! Liam har dessutom blivit tömmkörd förut så han kunde en del. Men jag trodde att det skulle bli mer kaos, blev inge kaos över huvutaget. Gick super och faktiskt ganska snabbt att komma in i sättet. Vi jobbade i båda varven i både skritt och trav, la lite volter och så. 

Liam gick jätte fint och tyckte det var trevligt. Så det är absolut något jag ska fortsätta jobba på med honom, men inte själv såklart ;) 
 
Foto: Jag
Vill ha sommar nu! ♥

Kvalad!

Är jätte nöjd med tävlingen idag! 
 
Liam var jätte duktig när vi åkte dit, han har inte åkt iväg på ett tag så kan tänka mig att det kom som en liten överaskning för honom sådär på morgon kvisten ;) 
På Roo stod han kvar i transporten ett tag, mest för att vi inte skulle behöva gå runt med honom så jätte länge. 
Gud vad han tyckte det var kul, han kunde inte stå still efter att vi lastat av. Han skulle kolla på allt, och mycket var väldigt konstigt då det inte brukar se ut så där hemma ;) 

Jag och Sandra gick ett varv runt gården så han fick skritta fram ordentligt. Han var ganska spänd med allt det nya. Väl inne i ridhuset där vi fick rida fram i ca 20 min slappnade han av lite. Till en början var de vita dressyrstaketen lite läbbiga och läktaren var obehaglig. Men det tog inte sååå lång tid innan han axepterade det. Han vär jätte fin på framridningen. Gick super nästan hela tiden. Gjorde han inte det så var det såklart mitt fel. Det kändes i alla fall väldigt bra när jag gick ut från framridningen och väntade på att det skulle bli min tur att starta. 
 
Var ganska nervös! 
 
Själva programet gick väl sådär. Vi fick lite ostadig form och en del missar. Men kan inte riktigt vara onöjd, då det är vår första start. Jag kvalade i alla fall och jag hade kul! Det viktigaste, Liam hade super kul! ♥
 
Om allt klaffar så ska jag vara med i nästa kval också, mest för att liksom träna. Det är alltid bra, och känner att det vore väldigt kul att komma iväg med Liam ibland :) 
 
Foto: Rebecka från http://karamellponnys.blogg.se/ Min sits där var inte så bra..Men Liam var hur söt som helst! 
 

Hoppträningen igår

Hoppade i första gruppen igår (16:30-17:30), istället för sista. Mest för att jag skulle hinna till Marum i tid för att fixa alla saker till idag med Liam. Jag gillar att vi alltid har möjligheten till att kunna hoppa tidigare om vi skulle behöva det. Finns det plats i den gruppen så får vi oftast hoppa in i den. Gillar det! Det var dock ett tag sedan jag hoppade i första gruppen. Vi böt tid helt och håller för ett tag sedan, från att börja 16:30 till att börja 19:30. Så det blev den där lite skumma omställningen igen. 
 
Jag är i alla fall nöjd med hoppträningen. Vi övade på att rida på ett bestämt antal språng på olika linjer. Vi hade de avstånden man använder på tävling. Vilket ofta kanske är lite längre an vad man är van vid, är olika från person till person och från häst till häst, men ändå! Har något knas i kroppen, en förkylning som ligger och lurar någonstans så blev ganska trött efter. 

Vi skrittade först fram i ridhuset för att värma upp lite lätt innan vi började trava. Lite basic, öka minska osv. Men kände själv att det gick lite på undertempo, av olika anledningar. Vi travade över några bommar från C till lite efter E, bröt till skritt i några steg vid A och la en volt runt ett räcke vid B. Vi tog en galopp i det första varvet innan vi böt och gjorde samma travövningar i det andra varvet. 
 
Vi började hoppa fram på ett enkelt räcke som stod ungefär på diagonalen. Alla hoppade det så många gånger som det behövdes innan vi gick vidare till ena långsidan. Red i höger varv och vände upp på B långsidan för att komma in på ett räcke, 4 galoppsprång och sedan en oxer ut. Jag red om den vägen några gånger, några gånger för mycket tycker jag. Jag nådde inte riktigt fram på 4 galoppsprång, hamnade på 5 hela tiden då min galopp inte var tillräckligt stor. Tillsist var det inga problem!
 
Efter det gick vi vidare, vi skulle vända in ungefär vid K och rida på ett vågplank för att fortsätta på en båge med 5 galoppsprång och hoppa ut på räcket som var första hindret på långsidan. Det var inga problem, gick super från första början. Där var jag på honom lite mer från början, dels för att få plats med rätt språng och för att jag var lite vaksam på vågplanket. Han kollade till lite på den men jag var på honom lite lätt vid rätt tidpunkt och red bra framåt efter landningen, så vi fick en bra väg med rätt antal galoppsprång. Super nöjd! 
 
Sista övningen låg också på en båge, men inte på samma sätt. Det var ungefär samma väg som när vi red på bommarna i början. Fast nu var det inte bommar utan en oxer in, man fick vända in ungefär vid C, jag lite senare för att räcka fram. 3 galoppsprång på en svag både till ett rosa räcke med plank. Den övningen fick jag också rida om, lite för många gånger. Jag måste liksom rida i vänsterkant på oxern och sedan en ganska rak väg till räcket för att komma fram på de där 3 galoppsprången. Men tillsut satt det och han hoppade fint över sista räcket. 

Tillsist la vi ihop det till en bana. Först linjen med 3 galoppsprång, vänder upp på uppvärmingshindret som stod på diagonalen, sedan in på långsidan med 4 galoppsprång. Det gick klockrent! Där hade hon höjt hindrena mer åt mig vilket gjorde det lite enklare med avstånden. Cajsa sa att det såg bra ut, speciellt på banan, det blir lite längre sträcka när hindrerna är lite lägre.Vi hoppade förra veckan med att komma på ett språng mer, alltså var det lite påverkningar från alla håll tror jag. 
 
Foto: Jossan, Photoshop: Jag
Känner att det blev ett långt inlägg nu ;) ♥

Galet nervös!!

Shiiit vad jag är närvös :S Asså jag brukar inte bli så super nervös innan tävling, i alla fall inte när det är hoppning. Men nu ska jag ju tävla dressyr och ska dessutom åa iväg med min prins Liam för första gången. 
Ska försöka att bara ta det lugnt, det är inte hela värkden om det inte skulle gå bra, men man kan alltid hoppas! 
 
Vet att Sandra ska filma mig, sen får vi se om det är någon som fotar, det vet man aldrig. Tyvärr har jag ingen som kan fota mig, men hoppas somsagt på att det är någon som kommer fota så man kanske kan få lite bilder av den. 
 
Har packat min kasse, det ända som ska ner där innan jag åker imorgon är lite frukt och mina skor. Vill bara att stövlarna ska torka lite innan jag lägger ner dem. Smörjde dem i stallet så de är torra ordentligt imorgon. Smörjde liams grejer i stallet när jag kom dit. Sandra hade ridit Liam en stud i ridhuset och det hade gått super! Vi hjälptes åt med det sista sen körde hon hem mig snäll som hon är ♥ 
 
Såg min kompis skriva på sin blogg att det var sovmorgon för henne imorgon, hon ska också tävla. Min sovmorgon kommer på söndag. Klockan står nu på 05:45, måste senast gå upp 6 för att verkligen hinna. 
Sandra hämtar mig halv 7 imorgonbitti, hon har morgonpasset så vi hjälps åt med allt innan vi åker iväg. Lastar 8 och med 8:20 färjan då jag måste vara i stallet 8:30 för att hjälpa till att bära fram dressyr staketen. Men min grupp startar inte först runt halv 11, lite segt att vara där så tidigt. Men det är bra att alla hjälps åt, då går det så mycket fortare. 
 
Foto: Jag-min prins
 
Liam kommer faktiskt få ha fleecetäcket och ländtäcket som vi vann i Div III, tror det kommer passa perfekt! Dixie har 125 i täckes storlek, Liam har också det, trots att han är häst och hon C-ponny ;) 

Förstår inte vad jag gjort??

Jag har gjort någonting som mitt ben inte alls gillar! Har ont på insidan av låret, till en början bara när jag gick ner och upp för trappor, men nu även när jag går rakt fram. Vet verkligen inte vad jag kan ha gjort? :O Trycker man där så känns det som ett jätte elakt blåmärke eller som en irriterad muskelknut. 
 
Har inte gjort något annorlunda vad jag vet, kan typ ha överansträngt den muskeln på något sätt kanske, men förstår inte hur. Hoppas det går över snart, vet inte om det kommer kännas när jag rider eller inte.
 
Foto: Linnea, stiligt va??

♥ Älskar gårdagen! ♥

Efter skolan åkte jag ju till min kille, jag ringde honom på bussen för att säga att jag snart var framme och undrade liksom hur det var med honom då jag visste att han var hemme från skolan. Först hörde jag inte vad han sa, men efter ett tag hör jag honom jätte svagt. Han var extremt trött och mådde inte så jätte bra. Så ångrade lite att jag sa ja till att vara med på den där undersökningen, hade jag vetat att han mådde som han gjorde så hade jag åkt dit tidigare. 

Kom hem till honom och hittade honom halvt sovande i sängen. Tror han hade runt 39 graders feber :( Tycker jätte synd om honom! Han har fortfarande feber, men tror den gått ner lite grann i alla fall.. men bra är han inte. 
Vi låg och kollade lite på tv, tog det bara lugnt. Eftersom man inte får så jätte stor lust att äta när man är sjuk så var det bara jag och hans föräldrar som åt. Super gott var det, citron lax med potatis. 
Satt och snackade lite med dem innan jag gick upp till honom igen. Klockan var typ 7, och vi somnade! Haha, sjukt tidigt! Men det var väldigt skönt måste jag säga, vi vaknade dock till flera gånger under natten men man somnade om efter en liten stund. 

Vaknade runt 10 en gång, det kändes som att vi sovit hur länge som helst, och att klockan var typ 1, men det var den ju inte. 
 
Känner mig jätte utvilad efter natten, vilket är super skönt. Visst är man ite trött i huvudet men så är det ju alltid vid halvtid i skolan ;)  Måste säga att jag var duktig på svenskan, jobbade faktiskt väldigt bra och blev klar med massa saker utan att tycka att det var speciellt tråkigt, ska nog lägga mig 7 flera gånger i veckan, för att se om det ger någon effekt. 

Foto: Jag - såg ut såhär vid färjan för någon vecka sedan. 
 
 

♥ Glad alla hjärtans dag! ♥

Önskar er alla en jätta bra alla hjärtans dag! ♥ 
 
Fick en fin alla hjärtans dag present av Sebbe och Linnea, de kastade en massa snö på mig -.- Snällt av dem va? ;) Så fina så ♥ Fick ett kort av Linnea också :D 

Har egentligen inte någon lektionen, för våran lärare är borta och vi får jobba hemma, men jag och Linnea ska på något möte med en kille som ska fråga oss en massa frågor om skolan. Så det är lite segt, men kommer i alla fall med en buss tidigare än vad jag brukar :) Ska hem till Anton, har köpt en nalle och godis till honom, tyckte det var lite gulligt. Hoppas han också tycker det ♥ 
 
Älskar dig ♥ ♥ ♥

Frisk luft och en underbar häst hjälper mot allt ♥

Var hyfsat hängig innan jag kom till stallet måste jag säga, kände mig inte alls bra :( Men det blev bättre, så fort jag kom in i stallet och gick ut för att kolla till min prins så vart man en hel del piggare. Friska luften gör en hel del :) 
 
Jag och Sandra red tillsammans idag. Vi började med att rida lite ute, vi skrittade en stund innan vi började trava. Efter ett tag kom vi fram till en jätte bra galopp backe så vi tog en galopp uppför den. Liam tyckte det var riktigt kul! Han drog ner huvudet och hoppade och studsade omkring lite grann, jag bara skrattade åt honom ;) 
 
Liam var på super humör. Vi red i ridhuset resten av tiden och det kändes väldigt bra! Han var jätte fin i både skritten och i traven. Galoppen är som den är, Sandra gav mig lite tips och råd som jag testade och då blev det lite bättre. Men han var lite svår idag, Sandra red lite på honom också samtidigt som jag höll Formosa. Det gick lite bättre för henne såklart. Hon sa att han var lite stretig och dum just då, väldigt glad i sig själv. Vilket är toppen! Men han blir lite små kaxig då och lite svår att få honom att lyssna ;) 

Det är antagligen sådär han kommer vara på tävlingen. Han tycker det är så kul! Sandra sa att han liksom går runt och spänner sig, alltså inte på ett dåligt sätt, han är bäst, störst och vackrast ;) 
 
På fredag så kommer faktiskt Sandra rida honom, då jag skulle få det ganska stressigt. Kommer rida i första hoppgruppen, för att hinna hem och fixa allt innan lördag. Men rida hade blivit lite stressig, så Sandra tänkte rida igenom honom :) 

Nu ska jag sova, kollar lite på ParaNorman ;) skön film verkligen! Disney såklart ♥
 
Foto: Jag - Liam och Formosa för några månader sedan 
 

Börjar bli sjuk..

..Eller jag vet inte om jag börjar bli direkt sjuk, men jag mår inte bra i alla fall :( 
 
Efter skolan ska jag åka upp till stallet och mysa lite med Liam, ska rida också. Tanken är ju att jag skä träna programet, vilket jag ska göra. Men just nu känner jag bara för att lägga mig under täcket och sova. Hoppas på att det kommer bli lite bättre sen när man kommer ut i friska luften. 
 
Haha, min mage är lite rolig, den bubblar och knorrar jätte mycket ;) Även fast jag inte är hungrig, men den håller på i alla fall. Känns jätte konstigt :O 
 

Nautilus

På dressyren igår red jag natte. Det var jätte länge sedan jag gjorde det så det kändes lite annorlunda. Men det gick jätte bra! Vi tränade på programet som vissa ska rida på lördag. Vi tränade på olika vägar och hon berättade vad man skulle tänka på. 
 
I början var Natte lite stel och stum i munnen, men det gick ganska fort så började han mjukna. I traven gick han helt super! Synd att ingen fotade eller filmade, för det hade varit roligt att se hur det såg ut ordentligt. Han var verkligen jätte fin. Det blev lite att vi flöt ut från spåret när vi skulle vända på diagonalen eller när vi vände rätt upp. Men det blev bättre. Frågade faktiskt Cajsa när nästa kval är, för om det inte skulle gå bra nu på lördag med Liam så skulle jag vilja vara med på Natte :D 
 
I galoppen jobbade vi med samma vägar som kommer i programet. Han blev ganska stark, när han blir stark så blir han också ganska stum i munnen så avsaktningarna till trav var lite för hetsiga och han bara sprang genom hörnet. Men det blev i alla fall lite bättre efter ett tag. Våra galoppefattnigar var för det mesta super! Någon gång blev det att jag släppte iväg honom och han fattade då fel galopp. 
 
Men jag är nöjd, ska träna lite mer på programet ikväll, men med Liam den här gången :) 

 
foto: Lina - Jag och Natte för ungefär ett halvår sedan

Bloggar jag följer ♥

Jag följer en hel del bloggar via blogglovin, har faktikst skaffat en ny blogglovin för jag kände att jag inte hade någon koll där längre, haha. 
 
Men det finns ju de bloggar som jag läser nästan varje dag, de behöver jag inte blogglovin för att komma ihåg. Tycker verkligen att ni borde kolla in deras bloggar, de är verkligen lösvärda och alla handlar inte bara om hästar ;) 
 
http://browneyedrider.blogg.se/♦ Drivs av min fina syster Josefine" Bloggar om mycket häst och vad som händer i skolan :) 
http://karamellponnys.blogg.se/♦ Drivs av två söta tjejer som jag känner genom stallet. En av dem tränar och tävlar nu min lilla ängel Dixie :D 
http://nellieberntsson.se/♦ Tror alla vet vem det är, i alla fall alla häst människor! Tittar in där ibland och kollar hur det går med henne hästar :) 
http://ffys.blogg.se/♦ En träningsblogg som drivs av en kompis i skolan :) 
http://unbeaten.se/♦ En blogg som drivs av två glada tjejer, den ena känner jag genom stallet. Toppen blogg med fin fina bilder! 

Det var de 5 bloggarna jag oftast kollar på när jag är inne på datorn ;) 
Vilka kolla ni på? ♥
 
 
Jag och min ängel ♥ ♥ ♥

Jag & Rommy

Jag är lite förvånad över hur fort tiden faktikst har gått! Jag började hoppträna Rommy ungefär vid halloween, i och för sig så är inte det så jätte länge, men det känns ändå som att det bara gått några veckor.
När jag först fick reda på att jag skulle börja hoppträna honom så blev jag extremt förvånad, även lite skeptisk. Visste inte riktigt om han var min typ av häst. Men det visade sig att det funkade ganska bra ändå. Vi har lärt känna varandra väldigt fort, i alla fall jag tycker att det går bra framåt, att han litar på mig mer och mer. 
Cajsa tycker också att det går bra framåt och hon tycker det är kul att vi lärt känna varandra ganska bra på väldigt kort tid, det berättade hon vid jul och då hade jag inte hoppat honom länge alls! 
 
Jag hoppas på att det ska fortsätta gå så bra framåt som det har gjort hitils. Vi har haft mindre bra lektioner också, så det har ju inte alltid varit toppen! Men jag har svårt att säga att jag är helt och hållet missnöjd med en träning. Har det gått dåligt så har jag i alla fall lärt mig något utav det som gick snett och det är väl det som är själva tanken, man ska lära sig. 
 
Förhoppningsvis så är jag med i Div 3 igen, men med Rommy den här gången. Måste övertala min far lite bara!
 
Jag & Rommy
Foto: Josefin,från utbyteshoppningen mot skånsta på hemmaplan. Photoshop: Jag

Bästa starten på dagen!

Hoppas den här dagen fortsätter lika bra som den nu har börjat. Sov hos min kille inatt, sover alltid bra där så är helt lagom utvilad! Men det är lite segt att sätta sig på bussen därifrån när jag vet att han kan ligga kvar i sängen i nästan en timme till. Man blir lite avis.. ;) 
 
Har ganska chill lektioner idag, tack vare mitt bra humör tror jag att det kommer gå ganska fort :D Har digitalt skapande nu och kan göra nästan vad jag vill. Sitta och pilla med bloggen, fixa med bilder i photoshop och lyssna på musik. Bara ta det lungt! Så det är väl det jag kommer att göra den här lektionen.
Jag var faktiskt precis och pratade med resturang läraren om ett projekt som några tvåor ska göra. De ska laga någon rätt som sedan ska skickas in till en tävling. Och jag kommer fota bilderna som ska skickas in! Nervööös..!! Det ska bli väldigt spännande faktiskt, har inte fotat så mycket mat så ska kollar runt lite på nätet efter tips ;) Det ska jag göra i eftermiddag så jag slipper en liten stund av planeringen på lanet som jag inte ens ska vara med på. Känner att de inte kommer så mycket längre, dessutom är det här mycket mer spännande! 
 
Jag gillar att jobba själv, speciellt att fota folk! Jag blir alltid så glad när någon kommer och frågar mig om jag vill fota dem :D Det är ju därför jag valt den här linjen, jag älskar att jobba med folk och fotografera. Att jobba som fotograf är ju då bästa kombinationen! 
 
Så taggad på det här nu! ♥
 
Foto: Jag
 

2 timmar kvar, kan fortfarande inte tro det!

Har fotografisk bild just nu, sitter och försöker skriva klart ett prov som jag jobbat med alldels för länge! Har bara några frågor kvar, så ska försöka göra klart dem. 
 
Är jätte trött i huvudet! och typ jätte spänd, för om 2 timmar är jag hos honom. Asså jag har fortfarande inte förstått det. Jag har pratat med honom på mobilen och så men att jag verkligen ska träffa honom om bara några timmar har jag tydligen inte fattat än :O Kommer förstå det på bussen sen, haha reaktionen blir en överaskning! 
 
Men kommer inte blogga något mer idag. Då jag måste skriva klart provet och sen inte kommer sitta vid datorn något mer idag. Skriver imorgon i alla fall ;) 
 
Foto: Jag

Veckans planer..

..är = hur mycket som helst! Veckorna fram till sportlovet har nästan varit planerade i detalj i en vecka tillbaka. Det kan inte vara nyttigt asså ;) 
 
Idag: Träffa älskling
Tisdag: Dressyr träning
Onsdag: Åka till Liam
Torsdag: Alla hjärtans dag med älskling
Fredag: Hoppträna, åka till Liam, rida honom & fixa inför tävlingen.
Lördag: Tävling + tävlingsmöte
Söndag: Årsmöte i stallet
 
Något jag inte skrivit in är en massa plugg. Dels för att det är skulle bli fullt! Och för att jag inte riktigt vet hur jag ska klämma in det, men bussresorna är nog ett ganska bra alternativ ;) 

En av sakerna jag ska skriva ett styrketränings schema som är speciellt för mig. Tanken med uppgiften var att lägga upp träningarna efter de muskler vi behövder i vårt yrke. Som fotograf behövs stabiliteten, men det är hyfsat simpelt. Så jag fick välja min ridning istället. Jag ska alltså lägga upp ett styrketränings schema som stärker min ridning, vilket är perfekt! Vet vilka muskler jag måste jobba med, speciellt vilka jag måste stärka upp. 

Det stora problemet är att göra schemat någon gång. Har ingen aning om hur jag ska skriva det, jag har allti i huvudet, alltså det jag behöver göra. Men vet somsagt inte hur jag ska få ner det bra på papper :S Förslag uppmuntras! 
 
Haha biff! Brorsan i alla fall ;) 
 

Duktig tjey!

Måste medje att jag lyckades imorse, gick upp i tid för en gångs skull och åt en ordentlig frukost! :D Utan stress och allt som brukar komma på morgonen. Det var inga problem att gå upp, hur skön känsla som helst! Hoppas det håller i sig ;) 
 
Det här snövädret är väl bra deprimerande? Jag började i alla fall hoppas på lite vår nu, men så kommer de där snökaoset igen! Vad är det nödvändigt för? Kände inte för att stå nere och vänta på bussen så åke med pappa en färga tidigare, sitter i skolan och väntar på att skolan ska börja så att den kan ta slut någon gång ;) 
 
Foto: Linnea, Ps: Jag

Underbar ♥

♥ Mina bröder ♥
 

Som ett litet barn dagen innan julafton!

Vet inte hur bra jag kommer sova inatt, rubriken säger det ganska bra själv. Är man liten är det inte så jätte enkelt att man somnar så fort när det är julafton dagen efter. Men julafton är det ju inte..men kunde vart. Imorgon ska jag äntligen träffa min underbara pojkvänn igen! Efter 3 veckor har han äntligen kommit hem! 
 
Har knappt kunnat prata med honom då internetet inte var det bästa och avståndet vart för långt. Först känndes det overkligt att jag inte skulle få träffa honom i alla fall 2 gånger i veckan på ett tag, nu känns det helt overligt att jag faktiskt kommer träffa honom imorgon :D Är typ helt hyper, vet inte vart jag ska ta vägen. Han betyder så otroligt mycket för mig och tiden utan honom har vart extremt tuff, när den ända personen som kan läka såren är någon annanstans blir det inte alltid så lätt. Men jag har haft det bra! Över förväntningar! Men gud så kul det kommer bli att äntligen få träffa honom igen! 
 
Haha, nästan lite små nervig..men fråga inte varför, för det vet jag inte ;) 
 

Super nöjd! ♥

Jag är otroligt nöjd med dressyrlektionen för Racha idag! Vi tränade på pogrammet och hon berättade vad jag skulle tänka på, vi tog liksom moment för moment som behövdes slipas på.
 
Började med att rida fram lite ute, en perfekt dag för att rida ute och mysa i skogen men idag var det dressyr som gällde! Jag skrittade fram i ca 20-25 minuter och travde några meter där det inte var för hårt. I ridhuset så joggade jag igång honom ett tag, det tar en liten stund innan han blir varm och det är bra för hans leder att värma upp ordentligt. 
 
Vi började med att jag red på stora mittvolten, mest för att hitta min sits och komma i balans med honom. Han går lätt på fler spår än nödvändigt, och mina tyglar blir lätt lite glappa. Efter det red jag igenom pogrammet en gång så Racha fick se hur det skulle vara. Behövde bara läsa igenom det en gång igår kväll sen kunde jag det, lyx! 

Hon berättade för mig vad det var jag behövde träna på. Dels var det att få till en jämn och rund volt, lite vägar, t.ex. hörnpasseringar och serpentinernas bågar. Samt halten på medellinjen. Vi tränade på 15m volten tills jag kännde att jag hela tiden vände vid rätt vändningspunkt och gick sedan vidare till att rida serpentinerna tills vägar och övergångarna arbetstrav - mellanskritt - arbetstrav satt så bra som möjligt. Det sista vi tränade på var halten på medellinjen. Man ska vända upp från mitten av långsidan och göra halt på mitten. Blev lätt ett steg förtidigt eller en alldeles för "snabb" halt. Jag behöver nästan bara tänka halt och andas ut så tvärnitar han. Då och då tappar han något bakben men då är det upp till mig och driva mer. 

I slutet så red jag igenom det en gång till och då gick det bättre, något jag ska tänka på är galoppen att alltid hålla i tyglarna ordentligt då han lätt smiter undan, slår eller går på fler spår. Men det är något jag alltid tänker på när jag rider så det är inget konsitgt. Sista gången jag skulle vända rätt upp och göra hallt vid G blev det lite vingligt, men det var för att jag tappade yttersidan. Jag ska rida på onsdag igen och då ska jag tänka på allt sånt där. Är jätte taggad till tävlingen på lördag! Har inte alldeles för stora förväntningar då det är min och Liams första tävling, men hoppas på att jag kommer hem nöjd :) 

Foto: Jag - från idag efter träningen

Nytt på väggen igen

Vet att det inte var alltför länge sedan jag böt design, men jag fick väldig lust att göra om. Så då blev det såhär! Hoppas ni gillar det :) 
 
Nu ska jag hoppa i säng och hoppas på att mitt nagellack har torkat, tveksamt :/ Men måste sova, dessutom lära mig det där pogrammet! Fy, fy, fy.. klockan är halv ett och du måste plugga, no, no, no. Men det löser sig nog, det är lördag och jag klarar en natt med mindre sömn, det betyder ända att jag kommer va tröttare imorgon kväll och kommer då förhoppningsvis somna tidigare :) 

Men gonatt nu då ♥
 
Foto: Jag

Transformers på G

Nu blir det film, transformers. Älskar filmen och kommar aaaldrig tröttna på den ;) Puss ♥ 

Foto: Jag 

Photoshop ♥

Satte mig en stund och pysslade med samma bild i Photoshop. Testade lite olika saker, ni får gärna säga vad ni tycker! Tips vore guld ♥ ;) 
 
 
 
Photoshop: Jag
 
Orginal bild fotad av mig ♥ 

Finally home

Äntligen hemma i soffan igen, efter en dag på jobbet. Den helgen man ska jobba är alltid eftter den veckan som varit jobbigast, eller hur? Man är alltid som tröttast den helgen man har mycket att göra. 
 
Middagen är på G, det blir grillad fläskfilè med klyftpotatis och go sallad :D Ser jag fram emot då lunchen idag inte blev speciellt bra. Grillat också, älskart!! Vad händer ikväll då? Ingen aning, plugga dressyr pogram och nörda vid datorn antagligen. 

Ladda kameran måste jag göra! Tänkte fota lite imorn efter att jag ridit :) Hoppas på bra väder med strålande sol och gnistrande snö, om jag har tur så kanske Liam har lust att busa lite i hagen efter att jag ridit ;) 
 
Foto & redigering: Jag 

Nu sängen!

Gonatt på er alla fina! ♥ Nu blir det sängen och vila innan jobb imorgon. Börjar halv 10 så får gå upp halv 9. Och känner att jag verkligen behöver vila asså! Har precis skrivit ner och ritat hela dressyr programmet för Lätt C:1an som jag ska tävla nästa helg. 

Det här programet ska jag kunna tills på söndag då jag ska träna för Racha. Liiiite strässad då jag inte har så lätt för att få dressyr pogram att fastna ;) När det inte är några kunder i kassan så får jag passa på att kika lite på papprena tror jag ;) 

Puss & Gonatt! ♥
 
Foto: Linnea - Haha knaaasiga jag! 

Hoppträning för Annika

Hoppträningen idag var inte för Cajsa som vi brukar rida för. Utan det var för en tjej som heter Annika och som har varit vår tränare i hoppning förut. Jag har dock aldrig hoppat för henne, har bara ridit dressyr. 
 
Men det gick bra idag, bättre än vad jag trodde från början. Vi jobbade med att få hästarna lyhörda och att jobba under sig mer med bak benen. Vi började som vanligt med att rida fram. Öka minska, ligga på lite volter, och sedan samma sak i galoppen. När det var klart så travade vi över några bommar som låg någon meter innanför långsidan. Kom man från ena hållet så började man rida över bommaran som låg med kortare avstånd för att sedan rida över de som hade lite längre avstånd. Efter det vände vi på allt, så man fick länga först sedan korta på steget. 
 
När det flöt på bra la hon upp till galoppbommar. Det gick också bra. Det skulle vara 4 galopp språng emellan bommarna, det var någon gång när vi hoppade då jag fick in 5 språng för att han tvekade. 
 
När galopp bommarna gick bra så la vi upp till hinder, så vi skulle först rida hela långsidan. Efter det skulle vi ligga på en båge. Det var en oxer in, vågplanket i mitten (som även är mitten hindret på långsidan) sedan en till oxer ut. Det blev några stopp och något språng extra på vågplanket och den ena oxern. De var ju läskiga! De kunde äta upp min häst :O Så vi red om och då gick det bättre! Vi satte tillslut ihop det till en bana så man fick svänga lite. Det sista vi gjorde var att rida en kombination typ, det var två galoppsprång med ett räcke in och en oxer ut. Det gick också super! Alltid när vi hoppar såndana övningar så får jag så långa tyglar över oxern. Så frågade vad jag gjorde för fel, men Annika sa att det var bra. Jag var bra upprätt vilket är bra när jag sitter på Rommy som behöver det där stödet hela tiden. Då mina tyglar blir långa är det bara för att han hoppar stort och jag ger han eftergift så, det känns super och jag har fortfarande tillräckligt korta tyglar när jag landar för att det inte ska glappa. 

Är verkligen nöjd med dagens ridlektion. Men nu är jag lagom trött, då jag faktiskt gymmade innan ridningen med Linnea. Dock så gjorde vi inte så jätte mycket. Men tillräckligt för att jag skulle vara någorlunda trött. 
Tränat hela veckan känner jag! 
 
Foto: jag
 
Längtar verkligen till sommaren nu! Speciellt då det börjat snöa igen :( 

Skriver på avstånd!

Sitter på svenska och jobbar faktiskt ganska bra må jag säga! :O Men ska väl inte säga för mycket, man vet aldrig när det blir ändring på det. 
 
Facebook är ju super om man vill skriva med en kompis som är långt bort. Det är ju inte alltid så lätt att få tag i den person man vill få tag i. Men nu är det ju så att jag inte har specillet långt ifrån den person jag skriver med.. ;) HAha, Linnea sitter 2 meter framför mig. Det känndes ganska kul när vi tittar på varandra och börjar garva åt typ ingenting ;) 
 
 

Dagen

Haha, misslyckades imorse men en heeel del må jag säga! Lite komiskt ändå. Jag ställde klockan för att hinna upp, duscha och äta ordentligt. Måste verkligen lära mig äta på morgonen igen :O 
Tror ni inte jag ligger kvar i sängen i en halv timme i alla fall, och får jätte bråttom? När jag sedan ska sminka mig så tappar jag typ allt hela tiden..
 
Men jag hann duscha, och äta frukost gjorde jag, eller jag tror det iaf, HAha minns inte ;) 
 
På engelskan kollade vi på en film "Girls just want to have fun", den var lite knäpp men helt okej. Vi fick pannkakor till lunch innan det var dags för skriskor! Vi åkte skriskor på idrotten, i lite längre än en timme. Som jag skrev igår, tror aldrig att min träningsvärk kommer försvinna ;) Jag har verkligen tappat tekniken på att åka skridskor! Det gick inte speciellt bra men det var kul, det slutade med att jag spelade hockey med killarna och Pelle (idrotts läraren). 
 
Var verkligen helt slut efter idrotten, mina ben var mos, mitt huvud också för den delen! Men till stallet skulle jag i vilket fall. Självklart så är det en sådan här dag då jag är ganska slut som Liam bestämmer sig för att vara på sitt mindre charmiga humör. Eller charmig är han i alla fall, men han är lite väl mycket på. Det såg man redan i hagen då han sprang runt, han fick till och med Formosa att tröttna på honom. 
 
Han var på lite allmänt dåligt humör, man fick inte riktigt klappa på honom men han skulle alltid buffa på mig så jag nästan ramla bakåt. Vi red en stund i ridhuset, tränade lite på igångsättningar. Det gick sådär, ibland flöt det på hur bra som hellst och ibland funkade det inte alls! Jag var lite för trött i huvudet för att det skulle kunna gå bättre känner jag. Men hoppas på nya tag till på söndag då jag ska rida lektion för Racha! super taggad, det var ett tag sedan och det ska bli kul att kanske få ordning på lite saker innan tävlingen med hjälp av henne :) 
 
Nu blir det sängen i alla fall, innan jag somnar med datorn i knät. Skulle behöva göra svenska men den får göras imorgon på något sätt, det löser sig :) 

Puss & Gonatt! ♥
 
Foto: Jag

Kommer träningsvärken släppa den här gången??

Har en illa känsla av att den här träningsvärken jag har skaffat mig de senaste två dagarna, aldrig kommer att släppa? Kände mina ben ganska regält från igår, och idag på dressyren som gick alldeles super kommer nog även en hel del armar, mage, rygg, rumpa och ännu mer träningsvärk i benen komma krypandes!
 
Fick rida en häst jag aldrig ridit förut, och inte heller av den storleken jag är van vid. Jag fick sitta på en häst som heter Xante "Svante" som är ca 1,62cm hög. Jag har ridit häst tidigare, men kan inte påstå att det är speciellt ofta, då jag är ganska liten och lätt får jag ofta de mindre typerna. 
Red en häst i sommras som är 1,60 hög, Peach som ni kanske kommer ihåg? Men hon kändes som en blandning av ponny och häst när man red. Det var en helt annan känsla! 
 
 
Xante var så mycket mer häst, och det kändes som att jag hade hela hans huvud i mina händer ibland. Han gick på hackamore, som jag har ridit på förut, t.e.x på Peach. Så det var inget konstigt. Men det hela blev en hel del annorlunda då situationen var så annorlunda. Han var vekligen en trevlig häst att rida, och om han inte skulle behövas på en tisdag så skulle jag få rida honom då jag känner att det vore kul att jobba vidare med det där!
 
Vi jobbade med att få hästarna att gå rakt på rakt spår. Från A skulle vi vända rätt upp och rida rakt på medelinjen, sendan gå varannat varv vänster och varannat varv höger, där vi antingen skulle lägga serpentinbågar eller göra skänkelvikning på långsidorna. Skänkelvikningarna för vänster skänkel gick nästan alltid super bra! Men höger var inte lika lätt, då blev det ofta ganska söligt eller mer upp an framåt, alltså inte så mycket skänkelvikning.. 
 
I slutet av lektoinen skulle vi alla galoppera på på fyrkanten, men en meter innanför långsidorna. Där spårade det ur för en hel del, inklusive mig. För mig blev det lite stuttsigt och han typ små ställde sig och hoppade framåt. Så det blev lite svårt för mig då jag inte riktigt hittade knapparna. Eftersom jag aldrig suttit på hästen förut så blir det ju så, men man lär sig utav det! Sen hade jag några framför mig som fjolla runt vilket gjorde att man kom nära då  de in kunde hålla avstånden och då blev det mer fokus på att inte springa över dem än på att hålla fokus rakt fram med min egan häst. Vill gärna inte springa in i hästen framför som inte gillar när man kommer för nära. Tror även Xante blev lite uppspelt över att andra stuttsade men det är nog bara en liten orsak till det hela. I andra varvet gick det bättre, då var det inte lika mycket studs i luften som innan ;) 
 
Cajsa sa att det såg bra ut, och jag har ju somsagt inte ridit honom förut och det är inte ofta jag sitter på stor häst. Men vi måste bryta det där med att han stannar upp och ställer sig, för han brukar inte göra så speciellt ofta, får hoppas att hans onda i ryggen inte håller på att smyga sig tillbaka. 


Här är fina hästen! ♥ Är verkligen jätte nöjd med dagen och känner redan träningsvärken i ryggen ;) ♥



En toppen bra träningsblogg!

Vet att många letar efter bra träningsbloggar som kan motivera en och ge tips!
En kompis i skolan startade för någon vecka sedan en blogg där han berättar en massa bra träningstips! Jag själv vill börja träna mer och ordentligt, men har extremt svårt för attt komma igång. Det blir bara aldrig av! :O Men hans blogg har motiverat mig till att faktiskt göra det! 
 
Han berättar om olika proteinpulver och shakes som är toppen, och andra olika knep som man kan tänka på. T.ex, som att hoppa över den där colan på rasten ;) Helt klart värt att klicka in på den! --> http://ffys.blogg.se/

 
Bilder från hans blogg!
 

Gaaah!

Hjärndöd! Haha, har haft matte hela förmiddagen + prov. Det gick dock helt okej tror jag. Men ändå. Sov inte så bra inatt och somnade sent, är inte så speciellt pigg i huvudet. 
Ska alltid vara så envis och göra massa saker efter skolan, då man kanske borde vila. Idag ska jag ju rida igen, halv 8 till halv 9, det är inge problem. Önskar bara att jag var lika envis när det gällde andra saker, t.ex. skolan.. 
Är på tok för lat, vissa säger pluggis andra säger vet hur det känns. Men så som jag höll på förut, kanske inte var sunt, men jag fick de betyg jag förtjänade och dom hade jag kämpat för. Vart tog den motivationen vägen? Helt bortblåst :O Saknar den del av mig, att jag f*n aldrig gav upp! Speciellt inte på skolan, nu blir man bara besviken och trött när man tänker på hur det går nu. 

Men det ska bli bättre, har bara lite annat som ska lösas först innan det kommer gå känner jag. Men klara det, det är klart jag gör ;) Alltid possitiva jag någonstans, eller..?
 

Bästa dagen på länge ♥

Hej där! 
Bloggen hamnade lite åt sidan idag då vi har varit i Romme hela dagen! Försökte uppdatera från mobilen men nätet sög..
 
Upp 5:25 imorse för att komma till skolan i tid, jag sov ju hos min morbror som tur var. Hörde att några andra som åkte från ön hade redan åkt hemmifrån när jag gick upp, helt galet! Men vad har man för val om man bor på en ö? Så tyckte det var ett smart drag av mig att sova hos morbror :) Bussresan upp gick snabbt och enkelt och väl där fick jag mina grejer jätte fort. Jag var den ända som skulle hyra snowboard så jag fick gå ner före alla, hihi ;) 
Dem hade först skrivit fel så det kom fram med skor och bräda som skulle passa en som var 1,85 lång och hade sko storlek 45.. men det gick fort att ändra, fick då en snyggare bräda så blev ganska glad! 
 
Jag åkte ju då med ett gäng grabbar, vilket var väldigt kul! Fick lite sällskap av två tjejer mot slutet av dagen.
Ni vet att jag förut skrev att jag inte riktigt vågar åka svarta backar, idag överträffade jag mig själv och åkte flera stycken flera gånger, och det var inget plogande eller sölande utan det gick faktiskt okej! :D Haha, måste erkänna att jag är ganska nöjd med mig själv ;) Ramlade en gång på hela dagen, och det var inte speciellt mycket lutning just där, vet inte riktigt vad jag lyckades med men något var det! 
 
Längtar bara ännu mer till Idre nu!
 
En av de svarta backarna som inte ser så jätte jätte brant ut. Fotat med mobilen så kvaliten är inte den bästa ;)
 
Bild på mitt crew, hahaha, några syns dock inte. Några gömmer sig och en är borta och handlar något :) 

Vilken dag..

Sitter (ligger) på bordet i skolan och typ fryser ihjäl.. :( Det är något knas med ledningarna igen så det är svin kallt här inne! Och nej, somvanligt får vi inte gå hem. 

Morgonen var typ bäst, eller ja jag vaknade vid tre, sen fick jag ett sms av min ängel och jag snackade med honom på skype. Somnade efter ett tag och sov väldigt bra. Var glad för att jag fått prata med honom :D 
Meeeen sen kom det, visst jag får skylla mig själv att jag tog en tunn jacka, men bussen var 25 minuter sen inne i berga, extremt kallt verkligen! 

kommer i alla fall till skolan och tänker att nu är jag galet försenad, men nej då är ju också våran lärare sen, eller aa han sitter inne och väntar på oss i sitt arbetsrum, han har faktiskt i alla fall 3 elever som kunnat komma till lektionen. Sen är det svin kallt i skolan och aa.. Är väldigt trött och saknar min ängel alldeles för mycket. Två veckor borta från honom nu, en vecka kvar ♥ 

Saknar dig älskling ♥
 

Färdig packad och nu sängen

Ligger i sängen med min lilla gos katt findus och tänkte sätta på en film. Somnade såklart igår, så hann inte kolla så länge på filmen.. ;) 
 
Har packat stora väskan klart nu, då vi ska till Romme med skolan på tisdag och jag ska sova hos min morbror imorgon för att slippa gå upp mitt i natten ;) Är en annorlunda känsla att åka till skolan med en väska full med skidkläder. En upplevelse det också! Haha..

Kommer dock inte rida Liam imorgon som jag brukar, jag kommer ha honom på torsdag istället. Kommer inte heller bli någon dressyr för min del på tisdag, den kommer hamna på onsdagen iatället :) 
 
Ganska chill dag imorgon, media hela dagen så det blir nog ganska lugnt, ska fortsätta på min boxande gubbe på animationen, hihi ;)
 
Puss & Gonatt! ♥
 

Min fina prins ♥

Tog bara en liten skritttur på ca 45 minuter med Liam idag. Han behövde komma ut och sträcka på sig lite, men det var alldeles för hårt och halt för att göra något annat med honom. Vi travade bara några varv i ridhuset för att han skulle få trava av sig, det var allt. Riktigt mys väder var det! 
 
Provade mitt vita schabrak till hans dressyr sadel och det satt perfekt! Kom på nu att jag skulle ju ha fotat när det satt på.. ;) Fick i alla fall några fina mys bilder i hagen på lill skrutten ♥
 
Foto: Jag
Foto: Jag
 
 

Åå vill ha!

Det är från Gina trocots Grand Prix Kollektion :D Älskar dem!

Extremt mycket bilder!

Sitter just nu och försöker få över alla mina bilder på datan till min hårddisk, för när jag startade datan så krånglade iPhoto igen :O Den säger typ att den måste reparera iPhoto eller något. Och då får jag lite panik! Så nu sitter jag och hoppas på att få över alla min bilder till hårddisken innan de försvinner igen. Vill inte att det ska hända samma sak som det gjorde för ett tag sedan, då 3 års jobb med bilder bara försvann för att något krascha! 
 
Om inte IT killen i min skola kan fixa den så ska jag prata med rektorn om att få en ny, för det var faktiskt den dagen som jag var tvungen att ta med MIN hårddisk till skolan som den gick sönder. Var tvungen att ta med den då min dator sa att den var full, hade haft datorn i ca 3 månader...bara skolsaker! Alltså var det något fel på den då den inte var full dagen efter utan att jag hade flyttat något. Den dagen gick min hårddisk sönder med mina flera tusen bilder som bara försvann, BARA för att skolan inte kan fixa en fungerande dator till mig. Blir så irriterad! Om det händer igen..fy f**n va arg jag kommer bli då. 
 
Foto: Jag
 

Kvälls film

Usch vad trött jag blivit! Efter middagen belv jag helt knas i huvudet, liksom jätte trött! 
 
Kollade på Tokyo Drift men mamma och min bror för en liten stund sedan. Asså jag kan kolla på den filmen om och om igen, det kan jag i och för sig göra med alla Fast & Furious filmerna ;) Dom är så extremt bra! 

Nu är det i alla fall sängen som gäller, vet klockan är bara 22:24 på en lördag, men är man trött så är man. Tänkte sätta på Dumma mig, älskar disney filmer. Kommer antagligen somna, klassiker för mig när det gäller film är att jag somnar när det är som mest spännande.. så typiskt ;) 
 
Imorgon tar jag sovmorgon, tänker inte gå upp innan jag verkligen måste! Ska faktiskt åka till stallet i alla fall. Ska rida ut lite på Liam, han har gått en del inne nu ett tag så han mår bara bra av att komma ut lite. Ska ta med mitt nya schabrak och testa det på hans dressyr sadel. Det borde passa men bäst att kolla för säkerhets skull. 
Pratade lite med Sandra idag om Km-kvalet i dressyr som kommer vara på Roo om någon vecka. Jag visste inte riktigt vilken häst jag skulle ha tills det slog mig att jag kunde ha Liam :D Så det kommer bli så att jag tar med honom till Roo, är jätte taggad för det! Har aldrig åkt iväg med Liam förut men Sandra säger att han verkligen älskar det! Så hoppas på att det ska gå bra, kommer vara min första tävling på honom, så är redan lite små närvös även fast det är 14 dagar kvar :O 
 
Mer om det senare, nu blir det dumma mig! :D 
 
Appråpå Dressyr, lekte ihop en liten bild av mina kompisar på stockholms cupen som min kompis pappa fotade :) 

Helt oskadd och jätte glad!

Sitter hemma i sängen nu och bara myser. Är extremt jätte nöjd med Liam idag, det var verkligen jätte kul. Ingen nackspärr på något sätt alls. 

Vaknade imorse ungefär 8:20 och tog på mig ett par mysbyxor och ett linne. Ner tog ett glas oboy (usch, galet onyttigt och dumt!) till frukost. Vid nio bar det av till stallet och jag och Sandra åkte direkt till ridhuset för att lägga fram hinder. 
 
Vi la fram några bommar och två hinderstöd, och hon byggde ett litet kryss på 50/60 cm (vet inte exakt hur högt det var, iaf inte så jätte högt då hon ska hoppträna imorgon). Vi åkte ner till stallet igen och tog in hästarna, idag var båda väldigt lugna i stallgången, var lite små misstänksam mot Formosa men det var hur lugnt som helst hos henne.
 
Innan skrittade vi ut i ca en kvart och jag red fram ganska länge i ridhuset. Jobbade lite som jag brukar göra i dressyren. Korta, länga, flytta skänkelvikning på volt och "rakt" spår. Tog lite galopp och såg till att han gick bra frammåt. Sen travade jag över bommarna på marken 3-4 gånger åt varje håll. De två första gångerna åt båda håller vart lite hoppiga och orytmiska så red tills det känndes bra. Han frustade och verkade väldigt glad! 
 
Efter det la vi upp det till ett kryss med en trav bom framför. Det gick super varje gång! Vi vände på allt och höjde lite, det gick också super! Efter några gånger över trav krysset så kom jag i både trav och galopp på det lite högre krysset. Även det gick bra, men det blev lite snett ibland. Han liksom hoppade och la bakbenen snett. Fick ett stopp, men det var för att jag hamnade i obalans så han kastade över mig i sadeln och böt galopp två gånger. Jag lät alltid honom välja när han skulle hoppa av, jag red bara emot och liskom såg till att det blev som det skulle men det var han som valde att hoppa av när det passade honom. Vilket jag tyckte att han uppskattade! 

Han kan hoppa mycket högre, men jag valde att hoppa lågt idag och vara säker på att det inprincip alltid skulle gå bra. Han var nöjd och tyckte det var kul och ville fortsätta hoppa när vi skulle gå därifrån. Så jag är hel nöjd faktiskt! :D 

Foto: Jag, tycker bilden är lite små charmig faktiskt ;) 

Planer för helgen

Lite annorlunda helg det här måste jag säga. Ska ju typ inte göra något :O Bara vara hemma hela tiden, nää nu ljög jag ska bort lite. Idag ska jag till Liam, hoppning står på schemat och ska prata med Sandra om lite planer jag kom över för någon helg framöver ;) Tänkte fota lite, hoppas på nya bra användbara bilder. När jag kommer hem kommer det bara bli chill. Tänkte träna lite, rygg/mage, kanske går ut och går lite. Vill verkligen börja träna nu ordetnligt. Så jag få de muskler jag behöver för att slippa få så ont hela tiden. 

Ska rensa min mobil lite också, den är lite överfull och behöver få plats med musik till romme resan! 

Söndag ska jag verkligen bara vara hemma. Sova läänge! Sen chilla galet ;) Haha, nää men ska väl träna igen, kanske ut och jogga lite om vädret tillåter att jag har kvar mina tår..Annars somsagt bara ta det lugnt, packa inför romme då jag inte sover hemma på måndag. Kolla lite på Ponny Akuten och sen sängen. 
 
Ungefär så kommer min helg nog att se ut. Lugn i allmänhet, hoppas på det i alla fall. Det behöver jag verkligen. Lite LUGN OCH RO!
 
Nu stallet!


Nu dit jag tillbringat min tid resten av alla dagar vid den här tiden

Haha..nu tyckte jag att jag var rolig med rubriken..haha! Är riktigt sjukttons trött asså, är verkligen luddig i hela huvudet! Så ska gå och borsta mina tänder och dejta kudden. Hoppas på att somna fort då jag ska upp tidigt till stallet imorn. Behöver all ork jag kan få om jag ska ha tålamod med lill prinsen i kombination av hinder imorn. Men känner lite på mig att sömnen kommer vara elak idag. Får hoppas på det bästa helt enkelt! 

Min brorsa sitter och kollar på transformers, kan hända att jag kommer tillbaka till hans soffa och somnar där istället, kommer ha lagom ont i nacken imorn då. 
 
Natti natti, dröm sött! ♥ 
 
Lagom bra! 

Hoppar med luddigt huvud

Sitter hemma i brorsans soffa och käkar popcorn :D Myys! Det känns som evigheter sen som det var helg, så skönt! 
 
Har lite ont i huvudet och är allmänt slut i hela kroppen. Hela veckan har vart så, en tuff vecka helt enkelt. 
Är jätte nöjd med hopplektionen, trotts rubriken, somsagt har jag ont i huvudet, det hade jag redan innan och kännde mig extermt trött och nästan lite förkyld. 

Rommy var på glatt humör som han vart den senaste tiden, pigg, gald, frammåt och ganska stark. Det var en liten konsitg lektion måste jag säga. Men jag var i alla fall inte den första som red fel väg.. ;) Så det känns lite svårt att återberätta den nu :O 

Framridningen gick bra, formen var inte den bästa och mina stigbyglar ville aldrig passa ordentliget så det kändes som att jag inte hade någon balans.. Trots det så var det helt okej ändå, lite små fjantigt i ena varvet när vi kom till hörnet med jackor och täcken, något skulle ju hoppa på honom. Sötnosen! :) Det var inget fegt på bommarna eller bocken så det är ett plus! 

När vi började hoppa ordentligt så var det bara ett hinder han tveka lite på. Det var en oxer som var ställd snett mot lektaren, när man landar så red man liksom emellan en kombination, så det var viktigt att hamna rätt så man inte behövde hoppa ett extra hinder lite för snabbt och osmidigt ;) Första gången red jag lite otydligt emot så det tvekade han lite på första och andra gången, sen var det inga problem! 
Vi red dessutom på de längre avstånden i kombinationen :D Han har alltid haft en sån kort galopp så han räcker inte fram, men nu kan vi faktiskt hoppa på det längre avstånden allt oftare! Tecken på att det går frammåt! :D 
 
Behöver verkligen nya bilder på honom :O Väntar på att en kompis ska skicka några och på en tävling då det kan fotas nya ;) 

Snabba puckar..

AaH! Lite små panik nu asså..måste bli klar med en svenska upgift nu på 40 minuter. Hade heela förra lektionen på mig men jag fastnade bara och gjorde ignet. Är man inte klar till rasten så måste vi ta hem det..jätte segt. 
Musik på och all fokus på svenskan ;) Önska mig lycka till ;) Haha
 
Foto: Jag