Tema blommor

Eftersom tiden till riktigt genomskriva inlägg inte riktigt finns, så blir det lite teman istället :D 
Ni som vill, så är det bara att önska på vilka teman ni vill ha! kan vara lite vad som helst, om det är någonting jag inte redan har bilder på så kanske det tar lite längre tid att fixa fram ;) 
Vad tycks om bilderna? :D
Foto: Jag
Det var inte ens hälften av blommorna jag fotade i söndags i våran trädgård. Men sparar några tills senare ;) 
Vad tycker ni om detta? :) 
kram♥

Grattis mamma på din dag ♥

Hissad flagga och morotskaka med jordgubbar till bästa mamma på morsdag! ♥
Älskar dig mamma ♥

Lördagsmys efter en dag i stan

Sitter invirad i mitt duntäcke i soffan, välldigt skönt efter att ha gått runt i stan hela dan. 
Jag Jossan och Bella var i stan och skulle kolla på balklänningar till dom, även skor och avslutningsklänningar till oss alla. Jossan och bella hittade sina klänningar, men inga till avslutningen. Jag kom hem med en ny bikini ;)


Jag gillar stockholm, det är jätte mysigt där. Och skulle nog kunna bo där ett tag. 
Men måste tyvärr erkänna att jag inte har så stor koll på vart allt ligger, hehe. hittar på vissa ställen men inte i hela stan, hehe. 
Sitter ju då i mitt varma täcke och nästan hoppar upp och ner när jag kollar på tven! Sverige måste vinna melodifestivalen nu! Just nu 40 poäng före tvåan! Heja Loreen! 
Kram♥

Plugg chock!

Det är galet mycket att göra nu dom sista veckorna! Vet inte hur jag ska hinna med allt! 
Men det kommer nog gå om jag kör stenhårt nu, men det betyder dock att bloggen kommer ha ganska sämst uppdatering :( Men jag kommer komma igen när tiden finns! och det kommer apsolut inte stå helt still, det kan jag lova!
Eftersom jag då har så mycket plugg så sitter jag nu och försöker plugga, väntar på att bilderna jag fotade på änglektionen igår ska laddas upp på datan. 
Med tanke på lektion, så tänkte jag bara berätta om hur det gick på dressyren igår. Vi red kadrilj, men den här gången gick det inte alls bra! Gick lite bättre i början av lektionen bortsett från att jag red med för långa tyglar. I slutet av lektionen så gick det inte alls bra! Men jag var trött/sjuk och man lär sig av sina misstag.
Foto: Jag, idag.
Kram♥

Goodmorgon!

Nu sitter jag här i stolen...knaprar på frukost...och är helt otaggad på skolan och ganska flummig ;) 
Galet nervös inför genetik provet idag som jag inte kan någonting om. Men det som gör dagen ganska mycket bättre är att jag ska till Roo Gård efter skolan ocg rida lektion, även fota lite på lektionen efter som Cajsa ( min rid instruktör ) bett mig göra. OCH att jag har på mig mina nya jeansshorts som jag också köpte igår :D

Hoppas det inte börjar regna! ;) 
Nu måste jag springa till bussen :O 
Kram ♥

Hittad!

Yees! Såg först mörkt ut med att hitta klänning, då vi först bestämde att åka till Täby istället för Upplands väsby. Men vi gick runt och runt i centrum och bara köpte andra saker, alltså inte balklänningar! Kollade lite efter skolavslutnings klänning också, och jag kan ha hittat en söt blå :) Men köpte den inte. ungefär en halvtimme innan vi skulle gå till tåget så gick vi in på MQ och bara kollade för vi hade inget bättre för oss. Och där! På en krock med två klänningar kvar, hänger klänningen som nu är i min garderob :D Jag hade tur, för det fanns en i storlek typ 42 eller så, och en i 32. Sen var alla slut. Så 32an är nu min ;) Hoppas bara ingen annan i skolan har en likadan, det vore lite pinsamt. Nu gäller det bara att hitta skor osv som passar. Men det ska jag försöka hitta på lördag då vi tänkte åka in till stan och leta klänningar åt dom :)
Min fina klänning, köpt på MQ
Ett jätte skönt "linne" från JC.
Enkelt basic T-shirt från Lindex. Var i akut behov av ett nytt ;) 
Nu blir det duschen sen te och macka tsm med biologi plugg. Prov imorgon och jag kan ingenting! :O
Önska mig lycka till ;) 
Kram♥

Sjuuk ingen..

Vad är det med mig och förkylningar egentligen? Nu är jag sjuk ingen! :( Det var kanske en månad sedan jag var sjuk i en månad :O Hoppas verkligen inte att jag blir lika sjuk igen. För nu är det ju inte många veckor kvar innan  det är sommar, och så mycket att göra i skolan så man kan bara inte missa någonting! Får se, skulle kanske behöva vara hemma imorgon, men jag har prov så det kanske är dumt.
Nu ska jag göra mig i ordning och fixa lite fika innan jag får skjuts till bussen av mamma. Klänningjakten blir av även fast jag är sjuk ;)
Foto: jag
Tycker bilden blev ganksa epic, även fast den är lite tråkigt ;)
Kram♥

Tävlingen

Jag är ganska nöjd över tävlingen i lördags faktiskt. I första klassen så fick jag ett stopp i omhoppningen, men det var helt mitt fel! Jag hoppade före henne, sen tyckte jag att jag slutade driva, men det såg det tydligen inte ut som enligt dom som titta. Så på den klassen är jag väldigt arg på mig själv, för jag tycker jag kunde ha gjort bättre. I själva lektionsmästerskapet så var jag den enda c-ponnyn som gick vidare till omhoppningen. I omhoppningen så fick jag också ett irriterande stopp! Det var på samma hinder och av samma orsak, men det gjorde inte så mycket för Dixie var verkligen jätte duktig hela tiden! Under hela dagen! Sista språnget tog vi med snävaste svängen, det var inte många som tog den, och utan stigbygel på en oxer. Hon var suuuper duktig! Älskar hästen! Jag tycker det var jätte kul ;)
Foto: Wilma, med min kamera
Dock tittar jag ner, iinte bra. 
Nu tänkte jag gå och lägga mig, imorgon blir det balklänning jakt!
Kram ♥

Kör vi igen!

Hejsan! 
Har varit lite off, som ni märkt, sen i fredags. Men det hände en grej igår som gjorde att jag inte orkade skriva :( 
När jag var hos Dixie igår för att fixa iordning henne efter tävlingen så kom min pappa och sa att vi var tvugna att köra min katt till vetrinären! Mamma och min bror trodde nämligen att Findus blivit biten av en orm :( Så pappa och jag körde in till vetrinären, faktiskt i närheten av djursholms ridklubb! Vi satt där och väntade på vårantur i nästan en timme innan vi fick komma in, och dom gjorde inte så mycket då. Men de tyckte att han skulle stanna över natten, i värsta fall ända tills på måndag! Men han fick komma hem idag. Så nu är han i alla fall hemma :D Så nu blir det lite bättre uppdatering hade jag tänkt mig ;) 
Busade lite med Findus idag, eftersom han inte kommer få gå ut på minst en vecka och han klättrar redan på väggarna ;) 


Vampire! :O
Ahaha! Höll på att dö när jag bläddrade igenom bilderna!
♥ to my cat
Fokus!
Knas katt!
Nu står bubbelbad och nymålade naglar på " att göra listan", sen tänkte jag berätta om hur det gick på tävlingen igår ;)
Kram♥

Lektionsmästerskap 2011

Förra året hölls ju Lektionsmästerskapet på Gladö ridklubb. Älskar den tävlingsplatsen, speciellt den dagen. För det känndes som två olika dagar, i alla fall när man kollar tillbaka på bilderna. I början av dagen var det mörkt och regnigt och i slutet sken solen som om det inte hade regnat alls! Jag kommer ihåg att jag var jätte nervös, i första klassen fick jag ett stopp. Men det var mitt fel, skulle tro att det var för att jag släppte iväg henne och hon blev lång och tittade lite på hindret tack vare det. I andra klassen gick det mycket bättre! Kom nolla både i grunden och sen i omhoppningen, slutade på en andraplats med 3 tiondelssec från ettan. Jag tror det var 3 tiondelar i alla fall. Jag och en kompis till slutade som tvåa och etta i lektionsmästerskapet! :D Man kan hoppas att det går lika bra för alla nu på lördag också, och jag är så galet nervös så jag vet inte riktigt hur det kommer gå faktiskt! Kram ♥
Jag och bästa ponnyn ever, Dixie ♥♥

Ändrade planer :(

Blev lite ändrade planer för dagen idag, jag ska forfarande åka till stallet somvanligt, men jag kommer inte åka in till Arninge för att kolla på nya skor/stövlar :( Det var ingen som kunde åka med mig och jag hade inte hunnit till träningen om jag skulle ta bussen. Så det får bli en annan gång! Hoppas jag hittar något, behövs verkligen nya nu. 
Höll också på med headern igår! Men Gimp, som jag använder, slutade fungera hela tiden så jag fick inget gjort. Blir på söndag kanske ;) 


Foto: Peter
En bild från, jag tror att det var förra terränghoppningen. Vi hoppar uppför banken, det är jätte kul. Men alla språng blev inte så fina, hehe. Hoppas det inte börjar regna idag så att vi inte kan hoppa!
Vet inte hur mycket jag kommer hinna skriva ikväll? Jag kommer komma hem ganska sent eftersom jag ska fixa iordning i stallet inför Lektionsmästerskapet imorgon. När jag kommer hem ska skor putsas och så. Men förhoppningsvis hinner jag berätta om hur det gick! :D Kram ♥

Bildbomb!

Här kommer lite bilder som jag tog i stallet idag :D Fuxen är Liams kompis Formosa, den bruna är min kompis häst och den lilla skimmeln är också en kompis häst!
Knas! ♥




Älskade knashäst♥




Fina kompisar!


Puss<3


<3 älskar dig knas häst <3
Foto: Jag - kopieringsförbud! -

Bildbomb på G!

När jag fått över bilderna på datorn så kommer en jätte hög med bilder från stallet idag! Lyckades få några gaaanska charmiga, haha. Jag hade också turen att få rida i världens bästa väder! Det var skinande sol och blåste knappt, var hur mysigt som helst att rida ute och mysa med goa hästen ♥

Header!

Jag gjorde en ny header igår, jag blev jätte nöjd med den men några saker måste fixas och göras om. Sen idag, när jag skulle fixa det, så kom jag att tänkte på att jag vill ha lite nyare bilder på hästarna jag tänkte ha på headern. Så idag i stallet blir det mycket nya bilder på Limpan ( Liam ) Så headern får vänta en stund till, kanske hinner fixa den ikväll om jag orkar ;) 
Jag, Jossan och Bella försöker också få igång våran gemensamma blogg igen! Eftersom våran http://rootjejerna.blogg.se/ inte funkar längre :( Gäller bara att hitta ett nytt toppen namn! ;)

Planer för helgen

Så skönt med lång helg!
Det behövdes verkligen, men om man kommer få så mycket vila vet jag inte. Men det gör inte så mycket eftersom jag för det mesta jag ska göra är roliga saker :D Det som är tråkigt är att jag måste plugga en hel del.
Idag ska jag ta det lite lugnt, ska snart åka upp till stallet här där jag bor. Där rider jag min medryttarhäst Liam, det var typ två veckor sedan jag var hos honom nu :O Känns jätte konstigt! När jag kommer hem tänkte jag fota lite och städa.
Foto: Jag. Liam ♥
Imorgon bär det av till Arninge för att kolla på ridskor/stövlar, börjar bli dags att skaffa nya nu efter ca 4 år eller så ;) På kvällen blir det hoppträning på underbara Dixie! Terränghoppning står på schemat, bra uppladdning inför lördag då det är Lektionsponnymästerskap som hålls på ridklubben där jag rider :D Så himla taggad. Ska berätta om hur det gick förra året lite senare ;) 
Söndag blir en slapp dag med plugg antar jag. Och på måndag ska jag och några vänner kolla på balklänningar!
Kram ♥

4 bilder från idag!

Fotade snabbt imorse, det var så fint väder ute! Nybörjare som jag är så blev det inte heller världens bästa, men jag var trött också. skyller på det ;) Efter de två första blommorna är en annan bild på samma blomma som jag tog för någon vecka sedan, som i alla fall jag är nöjd med!

Red Gilbert idag igen. Redigen en lektion som jag missat. Vi red kadrilj och det var faktiskt kul för en gångs skull, brukar inte tycka det är så himla skojsigt men ;) Det gick jätte bra! Älskar den här hästen mer och mer för varje dag som går. Plutten ♥
Tänkte försöka fixa en ny header då den första var lite snabbt fixat på typ tio min. Får se vad jag kommer på!

Änglektion!

Idag på våran dressyrlektion red vi ute på ängen som ligger berevid ridbanan, där går vissa hästar på sommar bete också. Men inte just nu såklart! 
Det var i alla fall riktigt kul!  Det var ett tag sedan vi red där, Gilbret har inte heller vart där på jätte länge! 
Så han tyckte det var riktigt kul, det tyckte även resten av hästarna. Han gick bra redan från början. Eller ja, han började bättre än vad han brukar. Antagligen för att jag red mer och fanns lite mer energi från ängen. Vi jobbade på volter och det gick bättre och bättre ju längre tid det gick. SEN, när vi skulle börja galoppera så tänkte jag att han kommer flyga iväg! Men det gjorde han inte, det var lite för högt tempo men fortfarande kontrolerat! Sen skulle vi lämna volten i galopp och rida runt hela ängen så hästarna fick gå lite rakt fram också! Det gick väl bra, en tjej åkte av :/ Men det gick bra för henne! Var lite svårt att få stopp på Gilbert dock, han ville inte riktigt stanna sen var han lite uppjagad tillbaka till volten. När vi galopperade runt ängen åt andra hållet så gick det bättre, och Gilbert blev så himla fin efter det! Om jag bara kunde räta upp mig mer så vore det toppen!

Foto: Tjej i stallet ♥
Bild på mig och Gilbert förra året tror jag, påväg till ett hinder på en hopptävling. Det var ett tag sedan! Mitt ansiktsutryck är väldigt vackert tycker jag! ;) 
Sitter just nu och knaprar på en smultronstång, men jag klipper den i småbitar! :O Fördel med det är ju att den räcker läääänge! ;) 
Kram ♥

Presentation av en underbar D-ponny

Eftersom jag kommer skriva en del om Gilbert så kanske ni vill veta vem det är! :) 
Han är en lite äldre D-ponny som är superduktigt på att hoppa och alltid vill allas bästa. Världens goaste i boxen och tänder gärna till lite innan hinder ;) 

Jag hopptranade på honom ungefär halva terminen iår sen så böt jag tillbaka till Dixie eftersom han har lite ont i hovarna. Men jag fortsätter rida honom i dressyren i alla fall en gång i veckan. Och det går bättre och bättre :D 
Han är värkligen jätte bra och hade gärna fortsatt hoppträna honom, men bättre att han håller länge. 
Honom hoppas och tror jag att jag kommer ha idag på dressyren! :D Lilla plutten ♥

Tröttnisse

Nu är mjukiskläderna på och jag känner mig som en trött liten nisse, är påväg att bli sjuk igen :( Var ganska lat när jag kom hem, inte pluggat eller någonting,hehe. Har även ont i mina tänder efter att jag spännt tandställningen idag och satt in en tandställning i underkäken också. Så då struntade jag faktiskt i plugget, tänkte gå och lägga mig nu redan klockan nio så jag är utvilad till imorgon då vi har NP matte. Hjääälp! Jätte nervös. 
Men sen bär det av till stallet :D
Foto: Jag
Bilden togs förra helgen tror jag, är det bara jag eller ser det inte lite creepy ut? :O
Foto: Peter
Jag och Dixie i Djursholm nu i söndags! :D Någon bättre häst finns inte ♥

3 Dagar :D

Den här veckan kommer vara ganska skön! Vi alla går ju bara tre dagar i skolan :D Så sköööönt! Eftersom det är röd dag på torsdag så går vi bara till på onsdag. Idag ska jag till tandläkaren, imorgon får man tagga NP i matte och en fruktad volleyboll match. Men efter det så blir det stallet för en dressyr lektion! På onsdag slutar vi 13:20 så dagen kommer gå fort, efter det så bär det av till stallet igen. Jag ska rida igen en lektion som jag missat under perioden jag var sjuk. Nu gäller det bara att inte bli sjuk igen! Känner mig lite små krasslig.. Får tänka på att veckan snart är slut så blir jag säkert frisk, haha!
Foto: Jag
Detta är då jag och mina "rena" skor typ förra helgen. Hade lite dålig fantasi, så då fick skorna hamna på bild!
Kram ♥

Sv/Eng

Sitter just nu på Sv/Eng lektionen och har jätte tråkigt! Jag måste skriva om 11 September attacken och den ska helst vara klar idag och jag har inte ens kommit halvägs :S Visst är jag bra förberedd?
Jag kommer komma hem ganska sent idag eftersom jag ska till tandläkaren och sen till någon ögon optik. Jag måste nämligen kolla synen så att jag får ta moppekort ;) Haha, hoppas mina ögon inte har blivit värre sen sist jag var inne och kollade, vilket var för typ tre år sen.
Vi håller också på med att beställa klasströjor till oss! :D Hoppas dom blir bra och kommer så fort som möjligt, jag valde en vanlig tjocktröja. En vinröd, hoppas färgen inte är helt mupp! Hoppas ni har roliare än mig just nu, kram ♥

Ni bestämmer!

Tänkte säga att jag kommer försöka skriva så mycket som möjligt om det ni vill höra om! :) 
Så om det är något speciellt ni vill veta/höra om så är det bara att komentera i bloggen. Just nu ligger läsarantalet nere på 2. Startade ju somsagt igår, men jag hoppas att det kommer ändras till en lite högre siffra! :D 
Tänkte berätta lite kort om vad jag gör och om vad jag gjort idag ;)
Jag sitter just nu i soffan med familjens dator i knät ( vilket ni kommer få höra ofta ) och försöker plugga. samtidigt som jag lyssnar på Den sista samurajen. Det är en film som just nu går på fyran, vet inte riktigt vad den handlar om men den är bra ;) 
Det går dock inte så jätte bra att plugga eftersom jag är riktigt galet trött! Vi var i Djursholm idag med tävlingsgruppen från min ridskola. Djursholm höll i andra omgången i Div III, det gick jätte bra! Vi hade strålande väder, inte nog med det så vann vårt lag! :D Vi vann även första omgånen som var på siggesta ryttarklubb på Värmdö. Så nu taggar vi inför finalen! :D 

Godnatt på er när ni tänker sova, själv så sker inte det på några timmar pga ett sv arbete. Ha det bra, kommer något inlägg imorgon också ;) Kram ♥

Heej!

Hejsan alla härliga bloggare! 
Här kommer ni att få ta del av mitt liv bland hästar, vänner och självklart mig bakom kameran! 
Jag har tidigare bloggat på Rootjejerna.blogg.se, men den bloggen fungerar inte längre. Så jag och mina två underbara vänner som drev den bloggen försöker fixa en ny, jag hade även lust att testa på att blogga själv! Därför skapade jag Tildaspic.blogg.se :D Tog mig ca en vecka att komma på ett namn, så slutade det med Tildaspic. Tilda pga att jag kallas Tilda, heter egentligen Mathilda, och Pic eftersom jag älskar att fotografera! Jag fotar med min Nikon D3100, som jag fick förr förra julen. Jag är inte duktigt än, men det går frammåt måste jag medje. Ridit har jag gjort sedan jag var nio år, alltså i höst så har jag ridit i 7 år :D Helt otroligt, känns inte som att det gått så lång tid. Ni kommer också att få höra mycket om mina mot och framgångar med den underbara C-ponnyn jag tävlar och hopptränar sen ca 4 år tillbaka.
Det var litegrann om vad bloggen kommer handla om. Hoppas ni gillar den och fortsätter att läsa efter det här besöket!
Foto: Jag
Ridskolans underbaraste C-ponny Dixie! Bilden tog jag idag i djursholm, på Div III omg 2.
*Självklart så är det INTE okej att kopiera bilderna jag lägger upp, om inget annat sägs*
Kram ♥

Välkommen till min nya blogg!