Hoppträningen

Hoppträningen är jag ganska nöjd med från igår. Vi jobbade med att de skulle bli lite mjukare i framridningen sen avslutade vi med en liten bana kan man väl säga. 
 
Vi började med att rida fram somvanligt en liten stund innan vi började trava över ett par bommar som låg på medellinjen. Efter en stund så la vi till att vi skulle sakta av till skritt vid vissa bokstäver. Det kändes bra, men han var lite spänd och vi kom lite fort ibland, men han lyssnade och var bra uppmärksam. 
 
Efter det dealde vi upp oss i ridhuset, vi var tre stycken nere vid C och de var två vid A. Ni skulle vi rida som på en åtta, lite svårt att förklara men gör så gott jag kan! Man skulle trava emellan de där två bomarna på medellinjen och svängde sedan vänster/höger och travade över tre bommar där, som sedan bygs till ett par bockar. Det gick bra tillslut, det var lite pringigt i början. 
 
Sedan gick vi vidare till galoppen, vi började med att bara köra något varv på fyrkanten innan vi gick in på två bågar som stod vid kortsidorna. Det var två bockar man skulle galoppera över, först två stycken sen rida utanför den tredje, sen två igen. Så man fick tänke lite och hästarna lärde sig inte riktigt vilken väg de skulle ta så vi skulle få jobba mer ;) Tycker det var en super rolig övning! Det gick bra för mig och Rommy, lite spänt i början, han vågade inte riktigt hoppa över dem, fick inget stopp men det var med storförsiktighet han hoppade över. 
 
Efter det skulle vi komma på ett smalt plank som stod på medellinjen vid X. Vi skulle rida in mellan bommarna i trav som låg innan, sakta av till skritt i några steg sedan trav igen och hoppa över. Första gången så blev avbrottet för sent, så han tyckte det var väääldigt läskigt med ett grönt och blått smalt plank som han skulle hoppa över, men vi kom över och kom på det igen och det gick bättre och bättre! 

Sedan la vi ihop allt till en "bana" vi skulle rida på en åtta. In på bockarna i höger varv som låg vid C i galopp, vända till ett blått räcke som stod snett brevid planket, över bockarna vid A, vända på ett vitt räcke sedan över bockarna vid C igen. Efter det höjde vi lite och tog allt från vänster istället. Det gick ockå bra! Kändes bra hela tiden! Men fick rida om den sista för att komma bättre på räckena. 
 
Tycker det är jätte kul att vi lärt känna varandra en del på så kort tid, tycker det är väldigt kul att träna honom, lär mig alltid något nytt! :D 


Kommentarer
Jossan säger:

Jag vill också hoppträna! :( Men vem va den 5:e ryttaren? :) <3

Svar: Förstår det! Är det bättre med dig nu? :) Freja hoppade med oss :) <3
None None

2013-03-16 | 12:36:45
Bloggadress: http://browneyedrider.blogg.se/
Lollo säger:

Fin blogg :)
Är allt bra med dig?
Kika gärna in på min blogg där kan du bland annat hitta inlägg om mobbning och MIN åsikt om det, sen kan du hitta ett recept på en super go milkshake, hoppas du kikar in!
Kram från lovisamagnusson.blogg.se

Svar: Tack! Jadå :) Absolut det ska jag göra! Låter gott! ;) Kram
None None

2013-03-16 | 20:17:45
Bloggadress: http://lovisamagnusson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback