Söta va?

Sitter just nu hemma hos Anton, egentligen skulle vi vart på påsklunch hos hans kusiner men fet visade dig att det var imorgon och inte idag -.- så vi åkte typ till Norrtälje i onödan, men men det är kul här med, finns mer att göra än på ön ;)

Det var jätte segt på jobbet igår, hur mycket folk som helst när vi öppnade. Det bara vällde in folk! Vi var tvungna att öppna tre kassor, det brukar vi bara behöva på sommaren liksom. Men senare på kvällen blev det nästan dött, och vi var klara med allt vi behövde göra och nycket mer, så vi gjorde typ inget fram till stängning. Jag typ dog i soffan när jag kom hem, var hur trött som helst! :(

Visst är vi söta på bilden?


Vaknar tidigt

Godmorgon, fick inte sova sopeciellt länge som jag hade hoppats på. Vaknade kvart i sju, nästan två timmar innan jag hade behövt vakna. Det blev film igår, Dumma mig är super bra! Men somnade somvanligt efter typ en halvimme -.- Somnade även i skype igår..hehe. 
 
Nu tänkte jag gå ner och göra lite frukost, funderar på att vara snäll igen, grejen är den dock att i alla fall oscar går upp ganska sent, så det kanske inte är så kul att hans smoothie ska stå så länge i kylen. Vi får se hur jag gör. 
Jag tänkte i alla fall göra smoothie till mig, koka ett ägg och göra en kopp te. Jätte gott! :D 

Hoppas det går bra för alla i stallet idag, idag är ju sista dagen på påskmeetinget, så hoppas verkligena att det går bra för dem! :D 

  

Tävlingarna

Sitter nu helt slut framför datorn, funderar på att lägga ner tanken på att städa rummet och istället lägga mig i sängen med godis och kolla på film! Det får nog bli så, ska jobba imorgon också så behöer verkligen sova nu! 
 
Är i alla fall halvnöjd med tävlingen idag. Första klassen kändes som katastrof, asså är verkligen inte nöjd med den. Rommy var hur pigg och typ stressad som helst på framridningen, på banan och när jag skrittade av hoonom. Det var dock lite bättre när jag skrittade av honom.
Första klassen var en Stilbedomning som jag hoppade 75 cm på. Jag fick ett stopp på ett räcke, som var trean tror jag, sen en rivning på 6 tor jag det var. Rivningen vet jag inte riktigt vad jag gjorde för fel, tror vi kom lite nära osv. Stoppen hände för att jag lättade i handen. Han var EXTREMT stark! Så jag fastnade i handen och han hängde sig i mina händer, så det blev ingen bra kombo där.. Men jag hoppades på att han nu skulle ha sprungit av sig till nästa klass. 
 
Som tur var så känndes det mycket bättre till nästa klass när jag satt upp, nu kände jag igen hästen jag brukar rida på. Han var mycket lugnare och jag kunde liksom konsentrera mig på de saker jag behövde konsentrera mig på, inte på en massa annat. Den här var det en bedömning A:0/A:0, alltså en grund och en omhoppning, nu på 90cm.
 
Höjde kändes jätte bra! Så med det är jag glad. Men det slutatde med två stopp i grunden, alltså blev det ingen omhoppning som jag sett framemot. Fick ett stopp på ett rosa plank, tror det var för att jag kan ha lättat lite i handen och jag var inte riktigt med på att hindret var där, kom lite som en övarskning liksom. Det sista stoppet var på sista hindret i grunden. Det var för att jag tappade vänsterbogen och hela yttersidan så han tvärvände flera meter innan -.- Mitt fel! Så det är något jag ska tänka på mycket nu på måndag när det är hoppträning! 
 
Jag är i alla fall nöjd med sista klassen, då kändes allt mer normalt. Sen att jag slarvade är jag lite irriterad på men det är sånt som går att fixa! Jag hade kul och var glad att det känndes bra! 

Nu ska jag kolla på film och sooova! Skriver imorgon efter jobbet ;) 


Påsklov!

En och en halvtimme kvar nu! :D Är väldigt taggad på att ha lov, det är väl efterlängtat! Är nog inte ensam om det ;) 

Imrorgon är vi alltså lediga, det är inte heller någon vanlig hoppträning. Det är första dagen på påsk meetinget. Så ska upp till stallet runt två, rida någon häst som Cajsa bad mig :D Sen börja göra iordning för tävlingen! Är så nervös! Asså verkligen jätte nervös, värre än vad jag brukar vara :S 
Får se hur det går..
 
Foto: Jag 

Nu är jag sådär snäll igen!

Haha, måste ju säga att jag faktiskt är för snäll ibland! Imorse gjorde jag frukost åt min mamma och bror igen. Smoothie till oscar (vet inte vad han mer vill ha så det fick räcka), smoothie och en äggmacka till mamma. Hehe, snodde mammas halva ägg då jag antog att hon inte ville ha ägg på hela mackan. Så gott! HAha! 
Tycker nog att jag borde få igen för att jag gör frukost åt dem ;) 

Kom precis till skolan, lite sen då jag beövde ta ett blodprov :S Hatar sprutor! Tänkte att jag skulle ta tåget som går 25 till skolan..tåget kommer precis på tiden, jag går på, sen ropar de ut att för tillfället stannar inte tåget på åkers runö station!? TYPISKT! Så jag fick spirnga till bussen istället, det var på sekunden att jag hann med den, så har fått min lilla motion idag ;) 
 
Foto: Jag - tågstationen vid Åkers Runö för några månader sedan då det inte fanns någon snö! 

Museum hela dagen!

Hej! 
Nu är jag riktigt trött! Har varit inne i stan hela dagen! Halva media tvåan och min klass var på museeum eftersom de andra är på praktik och är i rom! Så vi fick museeum istället, bättre än att sitta inne i ett klassrum heladagen så ska väl egentligen inte klaga ;) 

Det var i alla fall ganska kul! Vi var på Naturhistoriska och på historiska museet, spännande båda två men naturhistoriska var nog bäst, blev nog lite trött till eftermiddagen också. Lunch blev det på clasiska donken, haha!
Älskar vädret! Hoppas verkligen att det håller i sig nu, och att det inte blir kallare till påsk som jag har hört ryckten om. För imorgon åker läderjackan och vårskorna på! Så då får det banne mid ta och vara lite varmt också! Vill ha vår och sommar nu! :D 

Foto från instagram

Ingen dator

Godmorgon, blev llite tidigare än vanigt idag. Min dator kommer stanna hemma idag då jag inte kommer behöva den i skolan, vi ska nämligen bara baka tårta och typ äta tårta hela dagen ;) Känner inte att min dator gör en så stor nytta då, mer än att bara vara i vägen och va tung att bära på..
 
Är super nöjd efter igår, blev en ganska bra dag. Red ut på Liam barbacka, galopperade upp för galoppbacken travade lite fram och tillbaka på vägarna nu när de äntligen har tinat upp på sina ställen :D Var ute i nästan en timme med honom, både han och jag tyckte nog att det var väldigt skönt. Det var liksom inte så speciellt kallt, det var sommarfuktigt i luften, typ som det brukar vara efter att det regnat! Det ända som skillde var snön och tempraturen, utan handskar kunde man rida, men tjocktröjan och tjockjackan var på ;) 

Sen blev det lite vofflor på kvällen medans vi kollade på det nya programmet 112 Ania, en stor besvikelse tycker jag! Hade stora förväntningar, har sett dem spela in i centrum flera gånger så blev riktigt taggad på att kolla på programmet, men det blev alldeles för mycket tyckte jag. Hoppas på bättre nästa vecka! 

Kommer då inte ha datorn med mig idag, men får jag Appen att fungera så kommer jag försöka skriva därifrån, bjuda på lite smaskiga tårtbilder osv ;) Appen har dock krånglat mycket med mig, har jag tur så får jag upp mitt inlägg, men det är då 2 timmar senare än när jag skrev det..så litar inte på den appen längre. 
 
Hörs ikväll efter dressyren i alla fall! :D 

Foto: Jag - Veneto 

♦ Veckans upplägg ♦

Snart påsklov! Så skööönt! Det är verkligen efterlängtat, är så sjukt trött på skolan nu..
Den här veckan är också ganska chill, idag och torsdag är nog de ända "riktiga" dagarna.
 
Idag - Göra vad jag vill i skolan, sen jobbintervju, liam och springa lite på crosstrainern.
♦Tisdag - Påsktårtebak! Bakar tårta i skolan sen typ film. Dressyr lektion på kvällen.
♦Onsdag - In till stan med halva klassen på studiebesök, sen åka till Anton tror jag. 
♦Torsdag - Vanliga lektioner vad jag vet, men en tuch av påsk ;) Typ påskbuffe till lunch osv :D Tror jag åker till Anton då me
♦Fredag - LEDIGA!!! Då ska jag sooova på morgonen! Sen på kvällen är det första delen på påskmeetinget. 
♦Lördag - Jobb -.- Pengar är bra, men de kunde dra in sig själva tycker jag, kommer inte kunna vara med på slutet av påskmeetinget tack vare det..
♦Söndag - Ingen aning om vad jag kommer göra då, slappa kanske! 
 
                                  
 

Klar med ena temat

Vi håller på med ett fotoprojekt som jag berättat lite svagt om tidigare. Så jag har fotat lite men är inte alls klar! Får fota under påsken, då kan det nog bli en hel del fina foton :D 

Har i alla fall redigerat den bild jag valt ut till temat natur, bilden ska vara i svartvit, så det är inprincip det ända jag har gjort med den, eller aa, det är det ända jag gjort med den!  Berätta gärna vad ni tycker om den, älskar feedback på det jag gör, man kan bara bli bättre! :D 
 
Alla mina teckensnitt har försvunnit! Finns bara 4 stycken kvar! Inte ens bas tecknen är kvar :S Vad har hänt?
 
Foto & Redigering: Jag

Sovmorgon..

Godmorgon, blev inte så mycket dator i helgen som jag kanske trodde det skulle bli. I lördags så sov jag nästan hela dagen och var med brorsan och Anton på kvällen, igår så hjälpte jag mamma att flytta lite saker från huset. 
En liten snabb sammanfattning av helgen kan man säga ;) 
 

Sitter just nu själv i klassrummet, kunde haft sovmorgon, men då hade jag inte kunnat ta mig till skolan överhuvutaget. Ska in på en jobb intervju efter skolan så var tvungen att ta mig in. Har i alla fall fixat så att jag får sluta vid lunch :D Kan inte göra något på min animation då min media lärare är i Rom med några elever, och jag behöver hjälp! Så jag gör eftermiddags lektionen nu istället, skit skönt :) 
 
Foto: Jag - ska sitta och redigera de här bilderna nu.

Så sööta!

Ni måste kolla på de här! Så underbart gulligt! Vilken kontakt man faktiskt kan få med ponnysarna, vill osså lära mig sånt! 


Måndags

I måndags så slutatde vi tidigare från skolan så jag och Linnea var och tränade. Efter det så gick vi runt i centrum, kan man tänka sig vad vi gjorde då? Jo vi kollade på lite kläder, typiskt att man hittar massa saker man vill ha när man verkligen inte har pengar! 

Jag hittade massa jackor som jag verkligen gillade, även en klänning som jag bara måste ha till i sommar! :D 

De tre högst upp är klara favoriter! 

Dagens planer, tagga!

Tänkte vara lite tråkigt kanske och dra lite om vad som händer idag, hör gärna vad ni har för er också ;) 

♦(Nu) Svenska
♦Lunch
♦Historia
♦Springa till pressbyrån och fylla på mitt busskort (helt värdelöst system enligt mig)
♦Tagga gymmet med Linnea! 
♦Sätta mig på bussen till stallet
♦Hoppträning! ♥
Till sist nu då, bussen hem till Älskling, kanske tar och retar gallfeber på honom bara för att. Haha, elak? Ja! ;) 


Foto: Jag, ett kyrktorn i Mora, närheten av målgången till Vasan.

Godmorgon!

Sitter i skolan och fick precis reda på att värmen är sönder igen..kul va? Svårt att sitta med jackan på sig, blir lisom seg, men nu fryser man ju ihjäl om man inte har den på sig :O 
 
Kände mig jätte snäll imorse! Gick upp, duschade sen ställde jag mig och gjorde frukost till alla. 
Gjorde hallonsmoothie till mamma, Oscar(bror) och Anton. Gjorde sedan varsin macka till alla tre, med skinka/ost med paprika på. Till oscar och Anton blev det ett vanligt glas smoothie med krossade frysta hallon på. 
Mamma fick en liten specialare.. fick faktiskt tippset av en annan blogg som jag läste på för någon dag sedan 
--> http://chandis.blogg.se/2013/march/nyttig-frukost.html#comments
 
Så tog hallonsmoothien och hälde på lite havregryn och några krossade frysta hallon åvanpå, men blandade också i lite nötter, russin och gröna vindruvor. Hon fick också en macka, en morotsmacka som jag vet att hon gillar med ost och paprika. Vill gärna att hon fortsätter med det! Hon skulle må bra av att äta lite bättre frukost, så hjälper henne gärna på traven :D 

Tips: Överaska gärna mamma och pappa med lite nyttig och god frukost innan jobbet. Eller en mys frukost på helgen. Det är mycket uppskattat kan jag lova ;) 

     

Ååå vill ha!

Suttit nu under lunchen och kollat på parfymer jag vill ha. Pappa sa att jag skulle välja någon sp skulle han kolla om den fanns, de ska åka iväg till Egypten så tror de ska köpa lite saker där. 
Hittade några som jag veeerkligen skulle vilja ha! 
Den jag helst vill ha av dem är Lady Million, Anton och min bror har One Million och de luktar så jääklar gott! :D 

      

Träning ikväll

Godmorgon! 
Sitter på engelskan och ska göra lite rester, resten av skolan är på praktik så vi är knappt några alls i skolan. Så vi har lite extra tid att slutföra eller kopletera uppgifter vilket är väldigt skönt! 

Vet inte hur mycket jag kommer kunna sitta vid datorn idag, tror det bara blir den här lektionen så tänkte berätta lite vad som händer idag :) 
Är i skolan som vanligt, har matte efter den här lektionen sen har jag idrott. Vi ska göra nå ergonomi uppgift sen gå till skolgymmet eller något. 

Efter skolan tänkte jag åka upp till stallet. Har inte ridit Liam på ganska länge tycker jag.. Idag tänkte jag faktiskt jobba ganska ordentligt, ska försöka tänka ut ett pass som jag ska rida. Funderar på att kolla igenom programmet till Km finalen och träna på några vägar. Är det bra väder så tänkte jag ta och skritta ut en sväng för att få lite luft :) 

Så kan tänka mig att jag kommer komma hem ganska sent ikväll. Har ni någon ide som ni vill dela med er till mitt ridpass senare så är jag väldigt intresserad av att höra den ;) Kram! 
 
Foto: Jag

Nervös!

Shiet! Ska ha redovisning alldeles strax och är lagom nervös! :S Hatar att prata i klassrum inteför folk, annars brukar det gå bra. Men att just prata framme vid tavlan i ett klassrumt är hemskt! Nu har jag väldigt snälla kompisar som kommer lyssna men ändå! ;) 
 
Haha! Foto: Linnea 

Dressyren igår

När jag var på väg till stallet igår så tänkte jag,"jag ska fråga Cjasa om jag får rida Dixie idag." Vet att hon inte alltid går med på lektionen innan så kanske hade jag tur att få rida henne en gång. 
 
Vet ni hur glad jag blev när jag upptäckte att Cajsa redan satt upp mig på henne!! :D Blev super glad! Det är inte så ofta jag kan rida henne längre så tar verkligen vara på gångerna jag får det. 
 
Vi jobbade med vägar till programmet som vissa ska vara med och rida på lördag, det är andra km-kvalet i dressyr, men det är inte samma program som förra gången. Tror Dixie ska vara med på den! Hoppas det går bra för dem! 
Hon är ganska stel, men går som en stjärna när man lyckas jobba ihop henne. Till en början var det väldigt stretigt, kunde jobba ihop henne lite i ena varvet. Man märker verkligen skillnaden på de olika varven på henne, det ena varvet går hon nästan med huvudet överställt utåt. 

I slutet så gick hon super fint! I båda varven jobbade hon i form i både skirtt och trav, även i vänstra galoppen, blir så extremt glad när det går så bra! Hon var hyfsat stadig i övergångarna också, speciellt från skritt till trav, hon slog inte ifrån speciellt många gånger. Det hände någon gång i slutet av lektionen att hon slog ifrån, men både hon och jag var ganska trötta. 
Hon gillar att jobba men vägen dit är ganska jobbig. 
 
Stolt över mig själv faktiskt, har alltid haft så svårt med sitsen. Speciellt på henne, när jag har blivit längre så funkar inte riktigt balansen mellan oss, men nu när jag tränat lite så satt jag bra nästan hela lektionen! Någon gång så tittade jag ner, men det var inte ryggen som svek i alla fall, det var blicken. Så får nog lov att ge lite cred till mig själv också ;) Att sitta mer upprätt gjorde det ju också lättare att få Dixie i rätt form.
 
Foto från min instagram

Blir galen på mitt hår!

 
Jag gillar mitt hår, eller då och då i alla fall. Vill ha lite längre och sådär men..
Den senaste tiden så har mitt hår varit väldigt elekriskt! Blir fullständigt tokig! :O Det är överallt, tror en stor anledning kan vara pga av min dunjacka, men ändå! Det är inte alltid så. Ger folk stötar lite läskigt ofta, framförallt mig själv! Tar i stolen och typ hoppar 3 meter upp för att jag får stötar :( 
Någon som har ett knep för hur man kan motverka elektriskt hår kanske?? ;) 

Än så länge går det bra

Känner att jag spämar bloggen nu.. ;) Är jätte taggad på det här! Sitter just nu i Ps och fixar med bakgrunder osv, hoppas på att kunna fortsätta på lektionen efter lunch. 

Det vi har gjort nu i alla fall är grunden till hemsidan kanske man kan säga. Vi har placerat sidomenyer, bakgrunder och sådär. 
 
Såhär ser min bakgrund ut just nu ↓


Lite förslag?

Sitter och funderar på vad jag ska fota för bilder till vårat projekt i skolan. Har lite ide torka, något tema har jag komit på men inte alla. 
 
Vi har fått 5 olika teman som vi ska tolka på vårat egna sätt.
•Kärlek
•Glädje
•Normalt/onormalt
•Hat/ilska
•Natur
Alla bilder ska i slutändan vara i svartvitt. Undrar om ni kommer på en ide som ni tycker är bra! Vore jätte kul att få höra det isåfall ;) Kram ♥ 
Foto: Jag

Jag som hoppats på..

..att min lärare inte skulle komma till skolan idag så vi kunde gå hem. Åtinstone göra något annat, jag hade fotat sedan åkt upp till stallet. Den planen verkade så mycket bättre än att sitta i skolan till 3 när det typ bara är 4 pers i skolan. Hela skolan är på praktik så vi är nästan ensamma här. 
 
Vi ska i alla fall jobba med Dreamweaver idag, så har höga förväntningar på den här lektionen. 
 
Asså, man blir så trött av det här vädret, sov toppen inatt också! Men är seg som tusan tack vare vädret :( 
Vill ha sommar och värmre nu! ♥
 
Foto & Photoshop: Jag

Burrr..

Kan det aldrig sluta snöa?? De sa att våren var på G men icke! Det snöar som satan :( 
Ska det snöa så får det snöa så mycket att inte en ända buss går imorn ;) 

Foto: Jag
 

Halvdag sen slaaapp! Eller?

Godmorgon, igår var jag på ett riktigt härligt humör trots omständigheterna, tror faktiskt att det var joggingturen som gjorde det. Lite övertrött på kvällen, så fick säga förlåt till Anton någon gång för att jag var lite väl grinig, hehe inte braa. Blev ganska bra tillsut i alla fall och har inte sovit såhär gott på länge :) 
Lite av de där pigga humöret sitter kvar än idag, vilket är väldigt skönt! Men är samtidigt ganska trött trots att jag sov bra. 
 
Som tur var så har vi halvdag idag, sen ganska chill. Men kommer ändå göra en hel del, så är nog lagom trött ikväll. 
Ska försöka komma så långt som möjligt på animationen idag, vill bli klar med den snart. Animation är inte min grej direkt..
 
Efter skolan drar jag och Linnea till gymmet, längtar! Men har lite träningsverk från igår ;) Vet inte riktigt vad vi kommer köra idag, men något blir det ju i alla fall! Förslag tas gärna emot! ;) 
 
Efter gymmet ska jag fota, både här i Berga och i Norrtälje. Vet inte när jag åker till Norrtälje, antingen runt två tre, eller så väntar jag tills Anton slutar sin praktik och åker med honom. 

Vad ska ni göra idag? 
 
Foto: Jag - Veneto

Nu jäklar!

Nu ska jag f*n inte ge mig! Jag vill ha formen, vill att kondisen ska va på topp! Första steget är att få tillbaka konditionen som den var i somras!

Vet att många fler än jag vill det, det är bara att sätta igång! Ingen annan än du kan göra det. Dra med en kompis, men du sätter dina mål.

Jag vet vad jag vill och så kommer det bli! :D kände mig helt död imorse efter allt, tänkte "sätt fart, ut och spring lite, tänk på något annat och må bra!"

Trodde det inte men Gud så skönt det är! Har ett par konstigt låtande fåglar som sällskap här ute i vår vädret!


Morning!

Godmorgon! 
 
Tänkte ta mig ut och fota lite imorse när jag vaknade av fågelkvittret, men så blev det inte. Har inte så mycket ork idag, mycket ligger på ett undertempo. Anledningarna till de är inte de roligaste. Så jag är väldigt seg idag. 
Vi ska iväg och hälsa på Morfar en sväng, fira honom i efterskott då han låg på akuten när han fyllde år. Jag ska göra en kladdkaka som vi tar med till honom. 
 
Efter det kommer jag antagligen åka till Anton, behöver komma bort och bara va typ.. Har inte träffat honom på ett tag, dessutom är det vår 8 månaders dag idag :'D 
 
Foto: Min bror 

Hoppträningen

Hoppträningen är jag ganska nöjd med från igår. Vi jobbade med att de skulle bli lite mjukare i framridningen sen avslutade vi med en liten bana kan man väl säga. 
 
Vi började med att rida fram somvanligt en liten stund innan vi började trava över ett par bommar som låg på medellinjen. Efter en stund så la vi till att vi skulle sakta av till skritt vid vissa bokstäver. Det kändes bra, men han var lite spänd och vi kom lite fort ibland, men han lyssnade och var bra uppmärksam. 
 
Efter det dealde vi upp oss i ridhuset, vi var tre stycken nere vid C och de var två vid A. Ni skulle vi rida som på en åtta, lite svårt att förklara men gör så gott jag kan! Man skulle trava emellan de där två bomarna på medellinjen och svängde sedan vänster/höger och travade över tre bommar där, som sedan bygs till ett par bockar. Det gick bra tillslut, det var lite pringigt i början. 
 
Sedan gick vi vidare till galoppen, vi började med att bara köra något varv på fyrkanten innan vi gick in på två bågar som stod vid kortsidorna. Det var två bockar man skulle galoppera över, först två stycken sen rida utanför den tredje, sen två igen. Så man fick tänke lite och hästarna lärde sig inte riktigt vilken väg de skulle ta så vi skulle få jobba mer ;) Tycker det var en super rolig övning! Det gick bra för mig och Rommy, lite spänt i början, han vågade inte riktigt hoppa över dem, fick inget stopp men det var med storförsiktighet han hoppade över. 
 
Efter det skulle vi komma på ett smalt plank som stod på medellinjen vid X. Vi skulle rida in mellan bommarna i trav som låg innan, sakta av till skritt i några steg sedan trav igen och hoppa över. Första gången så blev avbrottet för sent, så han tyckte det var väääldigt läskigt med ett grönt och blått smalt plank som han skulle hoppa över, men vi kom över och kom på det igen och det gick bättre och bättre! 

Sedan la vi ihop allt till en "bana" vi skulle rida på en åtta. In på bockarna i höger varv som låg vid C i galopp, vända till ett blått räcke som stod snett brevid planket, över bockarna vid A, vända på ett vitt räcke sedan över bockarna vid C igen. Efter det höjde vi lite och tog allt från vänster istället. Det gick ockå bra! Kändes bra hela tiden! Men fick rida om den sista för att komma bättre på räckena. 
 
Tycker det är jätte kul att vi lärt känna varandra en del på så kort tid, tycker det är väldigt kul att träna honom, lär mig alltid något nytt! :D 


Godmorgon

Ligger i sängen och kommer antagligen få nackspärr utav att jag ligger på magen med huvudet på några kuddar..får va snabb så det inte börjar göra ont. 
 
Kommer vara borta hela dagen idag, jag ska till roo på en metalträning kurs. Den håller på hela dagen, från halv nio till fem. Kommer antagligen sluta lite tidigare eftersom det är ganska lång tid det handlar om. 
Somnade jätte fort igår, typ hav tolv, jag trodde att jag skulle vara upp lite lämgre ;) 

Kommer bli plugg när jag kommer hem, eller jag skriver det här i alla fall, sen om det blir det vet jag inte ;) Men hoppas på det då jag har en del att göra! 
 
Jag och Linnea igår efter träningen.

Gymmeeeet!

40 min kvar sen bär det av mot gymmet! Är verkligen jätte taggad på det, vill träna, träna, träna :D 

Idag tänkte jag och Linnea köra mest mage och rygg. Det blir tredje dagen i rad som jag gymmar, hur skönt som helst! Ska gymma nästa vecka också men vet inte riktigt när. Blir torsdag tror jag, oj! Det var långt fram :( Men aja, kanske kan träna på söndag elle så. Ska ju ändå rida tisdag och onsdag så det funkar ju. 

Sen stallet ikväll! :D Hoppas det går lika bra som förra gången ;) 

Foto: Jag

Chocken i Idre Fjäll

Vet inte om ni har varit i Idre, där finns i alla fall nordens brantaste backe, Chocken. 
Jag har inte ens varit framme vid kanten och kollat ned, det räcker med att jag tänker på den så börjar det snurra i huvudet. Har sett den från sidan när man sitter i stolsliften påväg upp, men inte mer! 

Min bror sa på sportlovsväckan att han skulle åka den, han såg flera andra åka den. Jag typ skrek nej till honom, usch fy den får han inte åka, den är alldeles för brant! Han gjorde det inte. Han sa att han ångrade sig, han skulle gjort det på en gång sa han. Tänker man så så tror jag det var ganska bra att han inte gjorde det.
 
Jag följer Idre Fjäll på facebook och såg idag att de lagt upp bilder från speedskiingen. Det är sm i speedskiing där. Har hör personer som stått bredvid säga att det bara susar till när de far förbi. De åker ju bara rätt ner! 
 
Deras dräckter som de har på sig är galet roliga! 
 
           

Äntligen!

Godmorgon, har precis haft rast och börjar alldeles strax igen. Vi jobbar inför muntliga nationella, är jätte nervös inför det! Förstår typ ingeting, eller gör det egentligen men det änns inte så. 
 
Äntligen har de fixat frukt till skolkafeterian igen! Vet inte varför de tog bort dem, dåligt var det i alla fall! Det finns bara onyttigheter där annars..vilket är sååå gott. Men som jag försöker hoppa över, äter hellre ett äpple istället för en muffins och en kexchoklad. 
 
När man försöker vara nyttig, men är så fruktansvärt hungrig och det ända som finns är muffins osv..Då får det bli som det blir. Förstod faktiskt inte vad problemet var? Fråga typ fyra olika lärare och alla höll med mig, frågade även rektorn varför det inte fanns frukt. Hon sa "finns det inte?? Ska kolla upp det". Bra koll måste jag säga, känner mig som värsta wannabe duktig men det är bättre med en frukt som lite mellis istället för massa choklad och sådant. Eller hur? :) 

                 

Uppe med tuppen i -15

 
 
 
 



Foto: Jag - Alla bilder är oredigerade :) Berätta gäran vad ni tycker ♥
 
 

Trotsig handled..

Sitter hemma hos min kille i hans säng, väntar på att han ska komma hem från skolan. Är lite små trött på min handled måste jag säga, den gör förbannar ont! Nu även när den bara är stilla :( Förut var det bara när jag löft tunga saker. 
 
I snart två veckor har min handled gjort ont fram och tillbaka, just den här veckan har varit värre. Nu gör det somsagt ont bara den ligger stilla liksom. Förut var det mest om jag löft tunga saker eller borstade hästen. Förstår verkligen inte vad jag har gjort :( 

Efter utvecklingssamtalet idag åkte jag och pappa till medievården och bokade en tid så att de får titta på min handled. Hoppas de hittar något de kan gära någonting åt. Värdelöst om de inte finns något att göra åt det..handlederna använder man ju nästan hela tiden. Speciellt när man är bland hästar, vilket jag inte tänkt på förnst nu. Jag har ganska svaga handleder sedan tidigare, vilket gjort att jag kan få ont ibland, men den här gången vill det inte gå över..
 
Det gick i alla fall bra att träna! Om det blir som vi tänkt så ska jag och Linnea träna imorgon efter skolan igen, ska till stallet efter det så ska kanske inte ta i för livet ;) 


Dreamweaver!

Dreamweaver är ett program jag inte kan mycket av över huvud taget! Men det är verkligen ett program jag vill lära mig hantera. Det jag vet är att man kan bygga hemsidor i det. 
 
I Medieproduktionen/Medier,sam,kom så ska vi göra som ett "slut projekt", vi ska göra en portfolio till en skola som vi möjligtvis skulle vilja gå efter gymnasiet. Jätte svårt att veta! Men vi får ta någon som låter bra, det är ju själva uppgiften som bedöms, det betyder inte att det är den här portfolion vi kommer använda sedan att söka med. Nu kommer vi i alla fall veta på ett ungefär vad det är vi ska göra.
 
Jag hade tänkt att välja något inom foto eller webbdesign eller så. Fota kan jag sen innan, påstår inte att jag är jätte duktig på det, men vet vad det handlar om ;) Webbdesign är jag verkligen inte speciellt bra på, men vill absolut lära mig! Därav Dreamweaver :D Min media lärare kan typ inget om det så jag frågade en annan lärare på skolan om han hade lust att dra lite grunder eller så för mig och Linnea. 

Så nästa vecka på digitalt skapande ska vi sitta med på hans webb lektion! Ska bli super kul, hoppas jag. Sen när resten utav skolan är på APL, APU eller vad det nu heter, så har han mycket tid över och kommer möjligtvis kunna hjälpa oss då också. 
 
Kan berätta lite för er också sen när jag själv vet mer om det här programmet, eftersom jag vet att många utav er också är intresseade av att bygga hemsidor och så :) 

                       

Gymmet idag

Tänkte faktiskt vara så duktig att gå till gymmet efter skolan. Det blir en snabbis då jag ska till tandläkaren kvart i fem. Men hinner i alla fall träna i 45-60 minuter. Började träna där förra veckan och tyckte det var riktigt kul faktiskt! Har hängt med förut men tyckte inte det var så värst spännande..antagligen för att jag typ inte orkade någonting. Är lite friskare nu och klarar liksom av mer, vilket har gjort det mycket roligare! 

Min pappas tjej har fixat något speciellt kosttillskott som tydigen ska vara bra. Jag kan ingenting om sånt! Man kan ha det i någon smoothie eller så på morgonen och på kvällen som jag tänkte testa. Pappa sa att den var vidrig, men om man blandar den med något gott och nyttigt så borde det funka! Kommer inte ihåg vad den heter, ska kolla det ikväll när jag kommer hem så kan jag lägga upp och visa :) Om någon har några bra tips på träning eller så, så vore det riktigt kul att få höra det! Länka bloggar osv :D 
 
Jag och brorsan för någon månad sedan! 

Mycket piggare!

Är extremt mycket piggare idag än vad jag var igår. Igår var verkligen en pain in the ass dag..
 
Redan imorse var jag piggare än igår. Det var även ljust i hela rummet vilket jag tror hjälpte. Hade inte täckt för några fönster så allt ljus kom in, även fast klockan bara var 6 på morgonen. Det snöar ute och är minusgrader med ändå känns det som vår när man vaknar av att det är ljust i rummet, det är liksom inte kålsvart när man åker till skolan längre. Man bli så mycket piggare när det är ljust eller hur?
 
Orkade dock inte äta speciellt mycket frukost, så är lite små hungrig just nu. Rättare sagt galet hungrig! Det blir Pasta Carbonnara till lunch så det ser jag fram emot! Har inte ätit det i skolan förut, vet inte om jag borde ha så höga förhoppningar.. ;) 

Foto: Linnea Nordin - http://www.nattstad.se/Melu
 

Toppen bra lektion!

Det gick super på lektionen idag! Hade Elvira och vi red barbacka. Hon var ganska pigg redan från början så det var skönt. Mot slutet så segade hon ihop lite men det är förståeligt då man faktiskt får bli trött ;) 

Vi jobbade med att få hästarna mjuka. Så vi red på ganska mycket böjt spår. Elvira gick bra från början tycker jag, hon var riktigt trevlig tycker jag. Sen blev det bättre i slutet av lektionen då hon höll formen ganska bra i traven också. Hon blev snabbt fin i galoppen den här gången, så är jätte nöjd med henne! :D 
Fina flickan! ♥
 
Foto: Jag med mobilen

FISH

Fuck it shit happens! 

Sant! 
 
 

Snart stallet!

Tillslut så är skoldagen över! Känns som att jag vart här i en evighet ;) 
 
Ska till stallet och ha dressyr lektion, tror jag kommer rida Elvira igen. Vet dock att Jossan & Bella inte kommer vara med så vet inte om jag kommer få rida en annan häst. Men de rider i andra gruppen då de rider mer storhäst, aa jag vet inte. Vore kul att rida typ Xante igen! :D 

Är på lite bättre humör nu i alla fall, var så extremt seg tidigare! Gick ut på rasten och fick lite ny luft, dessutom ska vi sluta snart så är ganska glad över det. 
 
När jag kommer hem så måste jag plugga! Vet inte om Anton kommer, tror inte det men hoppas på det! Han får hålla koll på mig så att jag verkligen gör det jag borde..Fast vet inte om han är så taggad på att komma till stallet nu när det är lerigt och kallt ;) Men man kan alltid hoppas! 
 
Foto: Jag - Xante och en kompis som tävlar honom.

Utetur

Tog en liten utetur på Liam igår, eftersom vi fick sluta tidigare så kom jag upp till stallet redan vid tre. Så jag passade på att ta en tur utomhus medans det ändå var ljust. Det var hur mysigt som helst, i början var det soligt och marken var sådär vårmjuk! Sen kom träden, skuggan och isen vilket inte var lika trevligt.. Så skrittade mest då det var ganska hårt. Jag red nog i ungefär en timme skulle jag tro. 
 
Det var verkligen hur längde sedan som helst som jag red ut känns det som. Har vart så halt och allt. Men nu blir det mer ute allteftersom det blir ljusare och fraförallt mjukare utomhus. 
 
Foto: Jag

Har rast just nu, med redovisning under lektionen. Men tror inte att jag kommer redosvisa idag då jag inte är klar med mitt arbete.. Är hur trött som helst idag, lägger jag mig ner lovar jag att jag kommer somna. Vet inte varför då jag faktiskt sov väldigt mycket inatt, eller så är det så att jag är trött bara för att jag sovit för mycket? 


Konstigaste morgonen!

Vaknade imorse och ba  "Meen det är söndag! Jag ska inte gå upp nu?? Eller vänta, det är tisdag.." 

Så snurrig var jag imorse! Var hur trött som helst även fast jag somnade tjugo över nio. Sov hela natten och drömde konstiga drömmar..haha! 
 

Vin snygga hörlurar från TheMobileStore.se!

Vinn valfria Coloud-inEar hörlurar från TheMobileStore.se!
Hörlurarna finns i fyra färger; blå, lila, röd & rosa.
 
 
 
Kolla in den här bloggen som bloggar tävlar ut de här snygga hörlurarna, skulle vilja ha de lila ;) 

Länk till tävlingen:
 http://mansondust.nu/2013/march/tavling-horlurar-fran-themobilestorese.html

Saknar sommaren ♥

 
 
 
 
 
 
Foto: Jag

Vill ut och fota, vill fota blommor och allt, sena sommarkvällar vid vattnet. ♥ Sommar ♥

Allt nu på en gång! Snälla sätt fart!

Skrev tidigare att jag vill göra det jag vill göra nu! Vill hem, rida, träna och få ordning på skolan! 
Energin ligger på topp! Inte för att göra det jag borde just nu, utan tänker på allt runt omkring. Får typ panik av allt jag faktiskt måste och vill göra, men bara kan inte.. Kan kan jag ju men det blir aldrig gjort :( 
Måste ta tag i det nu, har redovisning imorgon, har inte gjort klart den så får satsa på det när jag kommer hem. 


Godmorgon!

Sviiiinkallt är det ute! Var tog alla vår vägen! Trodde den var påväg nu! :O 

Sitter i klassrumet och kan konstatera att det är lika kallt här inne som där ute, ända skillnaden är att det inte blåser här inne. Har Animation nu, en lektion jag inte orkar med idag.. Vill åka till stallet, träna och få koll på skolan nu på en gång. Vill göra vad jag vill! Men det är ju inte ofta det händer ;) 

Sitter och lyssnar på Robin Stjärnberg och You. I början var jag lite skeptisk mot den, då han sjöng lite små falskt eller något första gången tyckte jag. Men ju fler gånger jag hör den desto mer gillar jag den! 


Bästa låten som inte lämnar hjärtat! ♥

Den här låten har varit min bästa favoritlåt i flera år nu! Älskar den och blir alltid på lika bra humör när jag hör den! Höjer alltid volymen när den spelas på radio! 


Helt slut med ett leende på läpparna!

Det gick väldigt bra på lektionerna idag! Jag är nöjd med hela dagen faktiskt! 

Min träningsvärk gillar inte att sammarbeta så den har växt sig värre tyvärr, sägs ju att andra dagen är värst, den kommer imorn..
 
Det var en liten omställning må jag säga att hoppa Magic. Det var nästan 3 veckor sen jag hoppade överhuvutaget och väldigt länge sedan jag hade Magic. Vi tränade bana och lite svängar inför imorgon då de flesta ska vara med på km-kvalet. Känns fel att inte vara med faktiskt..har nästan alltid vart med förut :O

Det var kul att hoppa Magic igen, en helt annan häst än Rommy. Magic går lite långsamt och trögt för det mesta och har inga problem med att hoppa stort och tidigt medans Rommy kan krympa i steget och gärna tar ett extra språng istället för att hoppa långt. Fick ett stopp på båda hästarna, på Magic var det på vattenmattan som tydligen kunde äta honom. Men det var kul att han hoppade resten av gångerna då han inte brukar tycka det är så speciellt kul med plasthinder. På Rommy fick jag ett stopp på en vanlig oxer..bra att få ett stopp ibland när man inte riktigt tror det. Jag litade lite mycket på honom, känndes lite för tryggt. Så sa även Cajsa att tempot jag hade var bra så jag slutade liksom driva. Typiskt! Men sånt händer, det vart en liten väckarklocka för mig så det vara bara nyttigt. 

Är somsagt mycket nöjd med lektionerna, nu är jag helt slut och ska gå och lägga mig. Fick så otroligt ont i halsen efter första lektionen, även bröstkorgen gjorde ont. Så ska ta det väldigt lugnt i några dagar. Vill inte råka ut för något illa :S Nu sängen, imorgon jobb hela dagen! Gonatt! ♥
 
 
 

Dubbla lektioner

Hoppträning ikväll! Antar att vi ska träna lite bana eftersom det är första km-kvalet i hoppning imorgon. Tyvärr kommer jag inte vara med.. jag måste jobba och kan inte byta pass hela tiden. Så jag hoppas på att det ska gå bra på sista kvalet istället, har möjlighet att kvala på en lätt C som vi ska ut på innan km-finalen också. 
 
Jag har missat två hopplektionerså jag ska rida igen en utav dem ikväll. Så jag ska faktiskt hoppa min hopponny som jag tränade för ett halvår sedan. Magic, jag hade honom nästan ett halvår tror jag. Så honom ska jag ha 17:30 ikväll, sen ska jag rida som vanligt vid 19:30 på Rommy :) 

Längtar verkligen! Det var alldeles för länge sedan jag var med på en hoppträning..
 
Det här är Magic som jag hoppade förut och som jag kommer hoppa idag. Men på den här bilder är det en annan ryttare som rider. Jag sitter fraktiskt på en häst bakom, står precis vid magics rumpa ser det ut som. Det är Korban jag hade på ridlägret förr, förra året :D 

Träningsverk överallt!

Gick super bra igår! Att det går bra är toppen, men det två dagaran efter är inte alltid lika roliga.. Har galen träningsverk verkligen! Ett täcken på att jag gjorde rätt och tränade bra i alla fall. 
 
Jag köpte ett klippkort på friskis igår. Ett kort med tio klipp som jag kan använda när jag vill. Pappa tyckte att jag kanske skulle ha halvårskort där eller så, men eftersom jag inte riktigt vet hur regelbundet jag kommer träna så känns det som lite onödiga pengar. Skulle jag fortsätta att träna mycket och regelbundet så kanske man kan tänkte ett steg till. Men än så länge känner jag att det inte riktigt finns tid till att gymma mer. 
 
Jag tränade lite allmänt, alltså jag fokuserade inte direkt på en speciell muskelgrupp. Jag tränade ryggen, magen, armar, axlar och ben. Har typ träningeverk på alla de där ställena, och halsen vilket jag inte vet vaför! Hoppas inte jag dragit på mig något dåligt. För jag känner att det ligger något i halsen som inte borde vara där, alltså en förkylning eller så. 

Vet inte om det kanske kan vara en infektion någonstans som får mig att bli krasslig? Har nämigen väldigt ont i min handled till och från. Kan liksom inte riktigt röra den ordentligt, kan det vara en infektion där som sätter sig i halsen sen? Ingen aning! 

Är fett taggad på nästa vecka då jag ska träna två gånger igen! :D 

Från Instagram, Jag och brorsan när vi tränat hemma. Vem är starast tro? Brorsan såklart, hade vart lite cool att säga att det var jag..men det är bara att drömma vidare ;) 

Helt slut men vi kör ändå!

Sitter på bibblan i centrum och väntar på att brorsan ska komma in. Vi ska gymma, men han kommer inte hit förnst vid 5 så jag får vänta en stund. Tur det också för jag är typ super trött! Vi har precis haft idrott i 2,5 timme och det var ett tag sedan kan jag ju säga! Är inte van vid att studdsa en boll så länge! ;) Men det är bara att köra på i gymmet i alla fall. Vet inte vad jag ska träna men det blir nog en mix av allt. Hoppas på att inte bli sjuk, kände att min hals inte mådde så bra efter lektionen. Så får hoppas på det bästa! 

Foto: Linnea

Dagens planer

Godmorgon :)
Sitter på bussen påväg in till skolan. Det där med att det är strålande sol och fåglar som sjunger går inte riktigt ihop för mig när det är runt fem minus ute! Kan det inte bara bli vår nu?

Inte mycket dator för mig idag, kommer bara behöva datorn på första lektionen. Knappt då, vi har engelska men skriver mest på ett papper :)
Litar inte på att blogg.se appen funkar så får se hur mycket som kommer upp.

Idag är det bara skola som vanligt, engelska, matte sedan idrott i typ 2,5 timme. Gymnastik och basket lät ganska kul, i alla fall basket ;)

Efter det blir det gymmet, duktig!! Kommer hem runt åtta tror jag.
Blev inte mycket plugg igår, så har lite att göra idag egentligen, så får se hur det blir med det.
Längtar till imorgon och hoppträning! :D


Kvällen

Sitter i brorsans rum och tänkte plugga lite. Spelade lite först sen så tyckte jag att jag nog borde plugga lite. Tror ni det kommer gå bra? Jag är lite skeptisk ;) Men men, borde verkligen göra det. Sitter och käkar lite popcorn medans brorsan spelar något spel på datorn. Han hoppar till lite ibland så antar att det är lite små läskigt ;) 
Nu säger han att det finns kossor där..ingen aning om vad det är han spelar! 
 
Tänkte plocka lite i mitt rum senare, bädda om och mysa ner i sängen framför en film eller något tror jag. Frågan är bara hur sent det kommer bli?? Behöver sova för att huvudverken ska försvinna men har saker jag liksom måste göra men inte gör. Knas det där! 

Säger gonatt nu i alla fall, höres imorgon! ;) 
 
Foto: Jag

Lite bättre ändringar!

Fick lite ändring på eftermiddagen nu, skönt må jag säga! Är ganska trött och har ont dels i huvudet och i halsen. Hoppas att jag inte slutar sjuk nu..det vore bra typsikt! Ont i huvudet har jag haft några dagar i rad nu tyvärr.

Har i alla fall fått Martins godkännande att gå hem vid rasten halv två. Tar två bussen hem, uppgiften vi håller på med kan jag lika gärna göra hemma och somsagt så mår jag inge vidare. Man kan kanske säga att det bara är halsont och huvudverk och borde kanske inte åka hem bara därför, men det ligger mer i det som jag inte gillar. Den där hemska skoltröttheten tar kål på mig! 

Så jag ska hem, fota möbler, plugga och träna hade jag tänk. Ska nog försöka komma ut och gå innan jag pluggar, i hopp om att jag ska kunna fokusera mer. 

Det var ett tag sedan jag åkte hem vid den här tiden. Kommer säkert va jätte trött runt 6-7 tiden bara för att jag vart hemma så länge! ;) Hoppas på att bilderna blir bra i alla fall! 

Möjlgtvis onyttigt men väldigt gott! 

Ponnyn Elvira ♥

Så underbart att vara bland hästarna igen! Ett av de få ställena man mår så bra som man önskar att man gjorde överallt! 

Igår hade jag Elivra, en söt D-ponny som jag ridit ett par gånger. Skrivit lite om henne förut. Hon är en snäll brun D-ponny som mestadels går med de mindre barnen då hon är så extremt snäll! Dock lite seg, men det brukar kunna vara så, hon är dessutom väldigt stel, speciellt i hennes bakben. Hon älskar att jobba, vilket underlättar för mig när jag rider. Man måste bara hitta motivationen! Jag kännar att när jag hittat motivationen i henne så behöver jag inte slita som ett djur för att hon ska gå frammåt av sig självt. 

Även Cajsa sa igår att det såg inte ut som att jag behvöde jobba speciellt mycket för att hon skulle lyssna frammåt och bakåt. Hon var nästan alltid uppmärksam på mig. Såklart segade hon ihop när vi skrittade på längre tyglar, men det var inte svårt att komma igång igen. Så jag kunde fokusera mer på hennes form än på att hon skulle lyssna för mina hjälper! 
 
Tanken med den här lektionen var från början att fokusera på formen, men vi kom igång lite sent med det då vi fick hålla på lite längre med att få hästarna framme för skänkeln, Elvria var super duktig! Vi jobbade på volter mestadels, speciellt i slutet. Där var hon lite döv för min innerskänkel, jag var dessutom ganska trött så kombinationen var inte den bästa. Men vi kämpade på! Överlag tycker jag hon gick bra hela lektionen, lite ostadig form ibland, men förståeligt enligt mig. Ja, det kan gå bättre! Det får man träna på! 

En sak jag blev extra glad över på lektionen var hennes förändring i galoppen! Hon har så stela bakben så i böjan när vi galopperade så kunde jag inte ens komma ut i hörnen ordentligt utan att hon liksom studsar till för hon får inte me bakbenen. När vi hade jobbat på volten i slutet av lektionen och galopperade där så gick hon jätte fint! :D 

Foto: Jag  - Fina flickan! ♥ 
Men lite jobbigt är det att borsta en ponny i boxen mittemot min prinsessa, saknar henna så mycket! ♥

Saknar! ♥

Vad jag saknar det här! Tävlingarna, värmen, allt! ♥
 




 



Photoshoot!




 
 
Foto: Jag & Linnea - http://www.nattstad.se/Melu ♥
 

Inte mycket ridning på alldeles för länge!

Sett så mågna bilder på kompisar som ridit under vecka, hört om hur det har gått och allt sånt. Är extremt taggad på dressyr lektionen idag! Idag är det två veckor sendan jag red sist! Var i stallet hos Liam igår, hade tänkt rida barbacka i ridhuset. Men så blev det inte då min lilla prins var lite hängig :( 

Kom till stallet och hälsade på honom innan jag gick för att byta om. Redan då fick jag intrycket av att han var trött. Böt om och stälde sedan ut honom i gången för att jag skulle mocka hos honom. Klappade på mulen och fick känslan av att han var varmare än vad han brukar. Jag brukar inte tänka på hur varm han är när jag klappar på honom men det här var så att jag liksom reagerade på det :O Han hade sitt tjocka täcke på sig så det kan vara en av orsakerna. 

Började borsta på honom, kände igenom honom lite. Och när jag kände på hans hovar så var han varm i häger fram. Han brukar kunna vara lite varm men då är han jämn varm på båda hovarna. Den här gången var han inte det. Som tur var så kom hovsalgaren då Liam och Formosa skulle skos. Precis som jag så tyckte hon att hanv ar varm om hoven och kände en liten puls på honom. Bestämde då att jag inte skulle rida. 
Hovslagaren kollade när hon skodde om det var något i hoven men det var inget hon kunde hitta. Han har säkert stukat sig eller så i hagen. Det är inte så svårt att göra det när det är så lerigt och isigt. Hoppas det går över snart ! 

Foto: jag

I'm back!

Hej igen! Såg nu att det var ett bra tag sedan jag hade internet som fungerade som jag vill. Nätet där uppe är somsagt ganska segt, får dela från min mobil och det tar väldigt lång tid så det blev inte mycket skrivande. 
Men snart är jag igång igen ;)