Hemma!

Hej äntligen igen!
Idag kom jag hem från ridlägret som jag jobbade på och tyvärr inte gick på som "elev". Men det var faktiskt riktigt kul! Det var ju första gången för mig ;) Ett mer detaljerat inlägg med lite bilder och så tänkte jag komma med senare, antingen idag eller imorgon. Helst idag, så var bereda på ett lite längre inlägg ;)

Foto: jag


En vecka frammåt

Hej igen! Sitter och har lite små ångest över bloggen faktiskt, eftersom jag inte skrivit något på 7 dagar!! :O Oförlåtligt, men sånt händer. Speciellt på sommaren då vädret förhoppningsvis är jätte bra och man är ute med vänner och latar sig i solen. Då är det i alla fall inte (i mitt fall) datorn och bloggen jag tänker på. Men det är lite kul faktiskt, när man gör någonting och känner " det här måste jag skriva om!!" Haha! ;)

I veckan har jag mestadels jobbat, jobbat och jobbat. Har även vart i norrtälje på en moppe kurs. Där råkade jag ju då träffa en as nice och schysst kille som jag forhoppningsvis träffar oftare ;p
Har även ridit lite på skruttarna också, gick bra båda gångerna. I torsdags så var Liam lite knasig då vi red på andra sidan vägen vilket är väldigt kul enligt honom. Sen kom det ju några diken med vatten i och " HJÄLP!!" dom kommer ju äta upp honom. Sen blir han sådär lagom stolt när han tar sig över :D

Den här veckan kommer jag jobba på Roo, från idag. Ska alltså åka om 40 min och har liiiiite att göra, hehe stressad...!
Till på lördag, första gången jag gör det så hoppas allt går bra!
Men datorn följer ju då inte med, så ingen bloggning denna vecka heller tyvärr. Men bilder och berättelser kommer senare när jag kommer hem igen. Antagligen efter jag skrivit moppe provet ;) Ha det gött så länge! Glad midsommar i efterskott!!!

Åååååååå!

Har idag ridit en helt underbar häst!! 
Jag kom upp till stallet vid ett, vi borstade lite på Peach och snackade lite skit ;) 
Efttersom hon inte är igång och har haft någon spricka i hoven så skrittade vi i ridhuset där det är mjuk och där det inte regnade. haha, ganska skönt att slippa regnet faktiskt. 
Saga skrittade först för att känna hur hon var, sen satt jag upp och skrittade en stund. Gick på lite volter,serpentiner och andra böjda spår.
Helt otroligt enligt mig! Jag satt nästan som man ska! :D Alltså jag satt rätt, det fanns säkert saker man kunde påpeka men för att vara jag så satt jag rätt! :D Mycket bättre än vad jag brukar. Och det känndes så bra! :D 
Saga sa också att det såg bra ut, att Peach såg lugn ut som att hon trivdes liksom. Då blev jag jätte glad! 
Tanken är att jag kommer rida peach när Liam går ut på bete. Sen hur det blir när jag börjar skolan igen vet jag inte. Men det ska nog lösa sig. Älskar den hästen verkligen, sen kanske det inte alltid kommer gå såhär bra, men så är det ju jämt. Det går både uppåt och neråt.

Foto: Jag. I Februari 2012


Planer för imorgon = dålig uppdate

Imorgon ska jag bege mig till norrtälje vid nio, ska vara där vi tio då jag ska på någon moppe kurs. Nervös! 
Sist jag körde här hemma så trillade jag, och nu är det massa blåmärken på mina ben. Jätte snyggt! 
Vi ska köra på någon övningsbana tror jag. Är inte helt säker. 
Det skulle bara hålla på i en timme så borde komma hem i tid. Men innan jag kommer hem så kommer jag åka upp till stallet för att möta en kompis. Ska rida hennes häst, när liam går på bete så rider jag hennes häst istället då hon inte hinner. 
Får se hur det kommer gå, hehe. 


Foto:jag
Peach, hästen jag kommer rida.

Grattis bästaste! ♥

Idag är det min älskade Findus födelsedag! :D Han fyller idag 2 år, och jag har haft honom i ca 1 år och 9 månader. Min fina bebis, han har blivit så stor! 

Det här var när han fortfarande bodde hemma där han föddes. Det var hos min kompis! :D 
Och nu ser sötnosen ut såhär!
Foto:jag
Sötaste! Alltid min bebis ♥ 
Grattis på födelsedagen Findus! ♥
Puss♥

Första förmiddagen på sommarlovet!

Känns inte som att det är sommarlov faktiskt.. Hjärnan har inte ställt in sig på det än. 
Men eftersom man kan det nu, så tog jag en liten sovmorgon och gick upp halv elva. Jag hade bestämt mig redan igårkväll att jag skulle ta en joggingtur när jag vaknade, men så blev det inte. Gick upp och snackade lite med mamma innan hon åkte iväg sen fastnade jag framför transformers med min lillebror. Men jag kom faktist ut! Ca en timme efter att jag gått upp så hade jag på mig jogging kläderna och gav mig ut på vägen ;) 
Sprang min vanliga lilla runda på ca 5 km. Tror den är 5 km i alla fall. Men det är lite tveksamt för jag sprang på 25 minuter, och då hade jag gått en bit också. Och jag tror inte att jag springer 5 km på 25 minuter. I slutet av sommaren kanske jag kan göra det. Det är målet i alla fall! :D 

Nu käkar jag lite lunch, grillat från igår, sen tänkte jag gå ut och lägga mig på några dynor i solen och plugga på moppe teorin ;) 
Senare idag tänkte jag dra iväg till stallet också, får se när jag kommer tillbaka. Hej så länge! 


Foto: jag

Äntligen!

Äntligen är skolan över!!!!! 9 år i grundskolan avklarade! f*n va skönt! Tyvärr så såg jag när jag kollade på mitt betyg att jag sänkt mig från förra terminen :/ Men det tycker jag inte var så konstigt med tanke på att jag vart mycket sjuk och belv ganska skoltrött i slutet. Men jag är jätte nöjd med det jag gjort faktiskt, var väl inte nöjd med masa arbeten och så när man skulle lämna in dom. Men nu i efterhand så så är jag faktiskt nöjd! 

Tänkte berätta lite mer "halvdetalgerat". 

Jag sov ju då hos Gabriella ( bella ), som är en av mina bästa kompisar. Även min andra bästa vän Josefin ( Jossan ), som driver bloggen http://browneyedrider.blogg.se/, sov hos bella. 
Vi var grymt nära på att komma försent, tror vi kom försent faktiskt. Hehe... Men det gjorde inte så mycket.
När vi kom till skolan så gick vi ner i våran tråkiga matsal för att ha en avslutning som är lik alla andra avslutningar, bara det att den här var lite extra spännande. 
Det var slut på ungefär en timme, då hade alla sjungit och pratat klart. Då gick klassen upp till vårat klassrum igen för att fika och få våra betyg. Men vi fick inte bara  fika och betyg, utan vi fick några fina överaskningar också. 
I några år så har vi alltid krattar löv på folks tomter för att samla in pengar till våran sista klassresa. Vi samlade in ganska mycket pengar och vi kunde då åka tre dagar till Hassela. Det är ett skidställe ;)
Krattorna som vi använt oss av hade föräldrarna sparat, och nu tagit med dom guldspräjade och gav dom till oss :D Det tycker jag var väldigt kul. Vi hade till och med pengar över efter klassresan och då hade dom fixat så vi fått två varsinna biobiljetter. och vi är liksom 25 st i klassen! :O 
Våra klasströjer fick vi också, men vad som står på den och hur den ser ut kan jag visa någon annan gång. För det här inlägget är redan jätte långt och kommer inte innehålla någon bild då jag inte kan öppna mina bilder som jag fotade idag :( 
Jag ska försöka fixa det så att ni kan få se lite hur i alla fall jag såg ut på min sista skolavslutning i grundskolan! 

Godnatt på er! Nu tänkte jag sova innan jag somnar med huvudet på tangentbordet ;) 
Kram♥

Höjdskräck!

Idag var ju klassen i Nacka på en äventyrsbana där vi kunde "klättra" runt i träden! 
Shit vad kul det var! 
Först fick vi välja om man ville gå på den som var 10 - 15 meter upp och den som var ca 17 - 25 meter upp.
Jag gick på den högsta, men kan ju säga att det var väldigt nära att jag gick av tidigare. Usch vad obehagligt det var att ta steget ut på repet/plankan. Men när man väl stod där några steg ut så var det ganska okej. Men jag tvekade som bara den hela tiden! 
Hoppas min lärare skickar några av bilderna som han tog. Så kan jag lägga upp dom sedan :D 

Appropå bilder! Så hinner jag tyvärr inte ladda upp några bilder från Strömsholm :/ Har jätte mycket att göra inför avslutningen och så  behöver jag fixa saker här hemma. Imorgon kommer jag inte heller hem eftersom vi har våran skolbal på kvällen och då stannar jag där inne. Men på onsdag ska jag försöka överösa er med massa saker! 

Foto:jag
Här är en bild från i lördags i alla fall. Vid 10 på kvällen vid färjeläget. Älskar det ♥

Rolig dag på strömsholm!

Igår var ju jag och några till på Strömsholm och kollade på deras anlägging och några tävlingar! 
Vi kom dit ungefär vid 11, då visade Cajsa runt oss eftersom hon bott där i några år. Det var så fint! 

Foto: jag
Skulle verkligen vilja bo där och gå i skola där, gud så underbart det hade varit! Alla dar kanske inte hade vart toppen men tror att många hade vart det ;)
Sen gick vi runt slottet till gräsbanan där dom hade en final för 7-åringar på 140 :p 
Det känndes konstigt att vara där, eftersom i alla fall jag alltid ser på sånna tävlingar hemma. Så det var coolt att se i verkligheten! 
När den klassen var slut så gick vi lite längre bort och kollade på dressyren. Det var 6 starter i den klassen och det var ponnysar, dom såg jätte små ut! Även fast alla var C-ponnys. Men efter att ha sett de större hästarna så såg dom väldigt små ut ;) 

Vi gick runt lite och kollade på olika saker dom sålde på marknaden sen gick några och kollade lite mer på dressyren och de andra ( t,ex jag ) på hoppningen.
Vi hade haft strålande sol hela dagen, synd att man inte hade tagit på sig ett par kortare byxor så man kunde sola benen lite ;) 
De sista 20 minutrarna öste det dock ner, haha asså det var inte lite regn om jag säger så! Helt galet. Sen när vi går till bilen så har det slutat regna. 

Det var min fantastiska lördag som jag gärna skulle uppleva igen! :D 
Ska absolut åka dit igen! 

Foto:jag
Strömsholms slott :D 

Kommer försöka få upp lite fler bilder imorgon när jag kommer hem, vet dock inte när det blir. 
Och min uppdate imorn kommer nog inte vara så bra då jag inte hinner fixa något tidsinställt nu och jag kommer hem ganska sent.
Klassen ska åka till Nacka till en höghöjdsbana! Hoppas inte någon ramlar och typ dör ;) 
Kram så länge ♥


Blööhööö ;(

Nu äntligen sitter jag i den sköna soffan,fått igång datan och tar det bara lugnt! 
Jag gick upp halv 11 idag, började jobba tolv och kom hem för en halvtimme sedan. Så nu är jag ganska trött! 
Fick mest sitta i kassan idag också, börjar få till det här nu ;) 
Försöker få upp massa bilder från igår! :D  Det går inte speciellt snabbt kan jag ju säga. Ska försöka få upp några ikväll också!

Foto: jag


Nedräkning..

3 otroliga dagar kvar i grundskolan! Jag och många till vet jag har galet svårt att föreställa sig det. Nio år i grundskolan, efter avslutningen sen kommer vi inte ha en ända lektion till där! Inte ett ända till prov i grundskolan, helt underbart. Våran skola slutar på onsdag. På måndag så ska vi göra den årliga städningen av alla skåp och salar, när det är klart så kommer vi åka till en höghöjdsbana i Nacka! Det ska bli spännande, gud så pinsamt om man skulle trilla eller så. På tisdag så kommer vi börja kl 12 och bara sitta och kolla på när vissa nior spelar fotbollsmatch mot lärarna, på kvällen kommer vi ha våran bal. Aahh vad nerös jag är, fast jag ser ingen anledning till att vara det. Sen så, på onsdag. Den STORA dagen!! skolavslutningen! Den börjar vid tio och slutar väl vid tolv. Vi kör på den gamla vanliga stilen, mötas i klassrummet, snacka lite innan man går ner till matsalen och kolla på massa uppträdanden och rektiorn som pratar för att sen gå upp och fika och få sina betyg.
Sen!! Är nian slut!!! Grattis till er alla som också går ut ;D 

Foto:Jag
Blommiga päronträdet som inte ger några goda päron :/

Streamzoo

Följ mig på Streamzoo! :D Mathilda96
Bild från wikipedia

Det är ungefär som Instagram, typ som en bild blogg! Man lägger upp bilder och taggar olika sakker och ska samla in poöng genom att genomföra vissa saker! Det är faktiskt väldigt kul, speciellt att kolla på alla underbara bilder som folk tar! :D 
Ett hett tips för dig som älskar bilder! ;) 
Finns att ladda ner till android och iPhone.

Wordpress?!

Jag har några vänner som har Wordpress och jag funderar på att skaffa det jag med..då kan jag även "blogga" från mobilen vilket jag inte kan nu. Blir så mycket roligare med en blogg med bra uppdate, och man sitter ju inte med datorn hela dagarna. Men mobilen har man ju med sig hela tiden, så hoppas min Wordpress har lite bättre flyt. 
Men jag ska ju självklart inte lämna det här!! Blogga på blogg.se kommer jag fortsätta med hade jag tänkt ;)
Hoppas också på att jag och mina vänner ska komma på ett bra namn till vår gemensamma blogg! 
Allt om min Wordpress kommer komma upp på bloggen när jag fixat till den! ;) 


Strömsholm!

Nu sitter jag på färjan påväg till Åkersberga för att möta alla som ska åka med till strömsholm! Våran ridlärare har fixat biljetter till oss så att vi kunde åka och kolla på en tävling som är där. Men jag vet inte riktigt vad det är för tävling, det är både hopp och dressyr men mer vet jag inte. Cajsa (våran ridinstruktör) kommer visa runt lite på gården eftersom hon bott där, och berätta lite om hur det är och så. Sen kommer vi kolla på tävlingarna så länge vi vill och orkar, och antagligen gå runt och kolla på massa saker! :D 
Hoppas det inte regnar! Vore extremt surt! Vi kommer komma hem ganska sent, kommer nog vara i Åkersberga runt tio och då är inte jag hemma först runt 11-12 :O Men det är det värt!
Foto:Peter
Gillar den här bilden jätte mycket! Fina bebis ♥

1:a gången

I sommar så har jag faktiskt bestämt mig för att sommarjobba. Eftersom jag inte kommer gå på något ridläger så kommer jag jobba på två istället! Får träffa alla härliga nya människor och de underbara hästarna. Och det är första gången jag jobbar på ett ridläger, så det är lite nervöst.
Igår! Då jobbade jag för första gången på mitt andra sommarjobb här på ön! :D Det är en liten affär som kallas Tempo, jätte många som inte vet vad det är när jag nämner det, men Tempo ligger ju typ överallt! :O 
Där jobbade jag i alla fall för första gången igår, jag tycker det gick bra. I alla fall för att vara första gången, hoppas dom som är där också tycker det ;) Jag fick sitta i kassan från 15-20, det jag var så jätte nervig inför! Men somsagt så gick det hyfsat bra ändå. Men kan bara tänka mig hur det kommer bli i sommar när alla sommargäster kommer, shit tänk om man gör jätte fel! Så blir man jätte röd i ansiktet och alla bakom i kön blir irriterade. Uhhu det vill jag inte!

Foto:jag
Min söta och knäppa katt, Findus. Han verkar tro att han är en vampyr som kan sluka leksaken bara genom att sätta klorna i den! ;P

Soooolen! ♥

Heej! 
Nu är det ut i solen som gäller, när solen äntligen är framme utan att en hink vatten kommer med den så får man passa på! Kommer ni också att gå ut och njuta i solen?
Ikväll så kommer min familj att åka iväg på middag hos några kompisar, så kommer fixa något smaskigt tidsinställt till då ;) 
Det kommer nog bli en del tidsinställda ikväll och imorgon, pga middagen ikväll och för att jag och några till från stallet ska åka till strömsholm och kolla på en tävling imorgon! Det ska bli jätte kul! 
Ha det bra så länge! Tipsa gärna om det är någonting ni tycker fattas med bloggen, vad som hellst ;)

Foto: jag


Världens bästa lag!

Igår var det Div III final på Sundby ridklubb! :D Uppstigning 03:45, men gick upp 04:15 så fick ganksa brottom. Jag försov mig pga att jag ställde min klocka en timme sent. Men vi kom iväg i tid i alla fall och var framme i stallet tio över 5. Hästarna såg pigga och glada ut så alla gav sig av från stallet 06:00. 
Halv åtta var vi framme i Sundby och skulle gå banan och allt sånt. Shit vad nervös jag var inför förklassen, men det gick jätte bra! Det jag skulle tänka på till finalklassen var att har mer GO över helabanan, så tempot blir bättre. 
Till finalklassen sen så kan man nog tänka sig hur nervösa alla var. Vårt lag har vunnit de två tidigare omgångarna så pressen låg på topp. Och shit vad jämt resultaten var! 
Jag fick 58 i stilpoäng, 70 var högs och dom två ryttare som hade högst hade 61. Den ena tjejen var i vårat lag.
Vi slutade på 0 fel och 171 stilpoäng. Tvåan hade också 0 fel och 171 stilpoäng. Så står vi där med färdigsadlade ponnysar och nästan hopparomkring för att man inte vet vart man ska ta vägen. 
För att ta reda på vem som van så räknade man på hur många tior laget hade totalt. Ingen utav lagen hade någon tia. Laget som kom tvåa hade tre 9:or och vi hade 8! :D 
Världens bästa ponnysar och lag har vi! 

Foto:pappa
Världens bästa ponny, och jag med mina stiliga min ;) 
Kram♥

Km-finalen

Det var ju då Km-final i lördags. Först försökte jag kvala på en häst som heter Gilbert som jag hopptränade halva den här terminen. Men vi kvalade tyvärr inte :( Sen har jag ju då inte hopptränat honom något mer för att man tror att han har ont i sina hovar :( Men jag tränar honom i dressyr fortfarande och det blir bättre och bättre för varje gång! hade jag haft pengarna så hade jag velat köpa honom, i alla fall ha honom på foder i ett år. Älskar den hästen jätte mycket verkligen och han är så himla go.
Men tillbaka till KMet då ;)
Jag var funktionär åt mig själv i dressyren eftersom jag inte skulle vara med där. Så jag stod på framridningen, som tur va var innomhus eftersom det vräkte ner regn utanför!
I hoppningen sen som jag tydligen kvalade i på Dixie för att jag ridit en lätt C felfri, så startade jag fört vilket jag hatar!
Jag blev ganska stressad och han typ inte rida fram ordentligt då jag kom från banan ca 20 minuter innan jag sulle starta :/ Men det gick bra ända fram till sista hindret i grunden då vi fick ett stopp. Men jag förstår att Dixie stannade, jag red som en jäkla slarver så jag får bannemig skylla mig själv. Så jag är ganska besviken på mig själv då jag verklien ville gå 00:a eftersom jag har haft oturen att inte gjort det på ett tag.
Men jag är otroligt glad över Dixie somvanligt då vädret var fruktansvärt! det var som en stor vattenpöl på banan och allt. Så är nöjd ändå :)
Nu ska vi bara tagga Div III finalen på onsdag på sundby ridklubb. Åker från stallet kl 6, alltså måste jag gå upp kvart i 4! gäller att komma i säng på tisdag.
Foto: jag
En extremt duktig ryttare som även vann dressyren i lördags!
Det var ju då Km-final i lördags. Först försökte jag kvala på en häst som heter Gilbert som jag hopptränade halva den här terminen. Men vi kvalade tyvärr inte :( Sen har jag ju då inte hopptränat honom något mer för att man tror att han har ont i sina hovar :( Men jag tränar honom i dressyr fortfarande och det blir bättre och bättre för varje gång! hade jag haft pengarna så hade jag velat köpa honom, i alla fall ha honom på foder i ett år. Älskar den hästen jätte mycket verkligen och han är så himla go.
Men tillbaka till KMet då ;)
Jag var funktionär åt mig själv i dressyren eftersom jag inte skulle vara med där. Så jag stod på framridningen, som tur va var innomhus eftersom det vräkte ner regn utanför!
I hoppningen sen som jag tydligen kvalade i på Dixie för att jag ridit en lätt C felfri, så startade jag fört vilket jag hatar!
Jag blev ganska stressad och han typ inte rida fram ordentligt då jag kom från banan ca 20 minuter innan jag sulle starta :/ Men det gick bra ända fram till sista hindret i grunden då vi fick ett stopp. Men jag förstår att Dixie stannade, jag red som en jäkla slarver så jag får bannemig skylla mig själv. Så jag är ganska besviken på mig själv då jag verklien ville gå 00:a eftersom jag har haft oturen att inte gjort det på ett tag.
Men jag är otroligt glad över Dixie somvanligt då vädret var fruktansvärt! det var som en stor vattenpöl på banan och allt. Så är nöjd ändå :)
Nu ska vi bara tagga Div III finalen på onsdag på sundby ridklubb. Åker från stallet kl 6, alltså måste jag gå upp kvart i 4! gäller att komma i säng på tisdag.
Foto: jag
En extremt duktig ryttare som även vann dressyren i lördags!

Hoppträningen♥

Det är ju alltid svårt när det är långt emellan, man får väl axptera det och hoppas på att man kan träffas ngn annan gång :)
[21:25:40] Mathilda: :P
I fredags var det ju då sista hoppträningen för den här terminen :( Men det gick jätte bra! Tyvärr var vi innomhus för att det var så dåligt väder ute, och vi var bara 4 stycken. Synd dock att de andra inte kunde vara med sista gången. Vi hade med fyra smala hinder som alla var tittiga på något sätt. Alla dom små hindrerna va kanske en meter breda bara, det ena hade två blåa backar under en sopkvast. En hade julgrans glitter på sig med en mjuk leksaks häst under sig. Den tredje hade ett normal tjock bom men en infångare under och det fjärde hindret var en enkel infångare som man skulle ta sig över. jag stanna på det två gånger, men det vart jag inte så förvånad över eftersom min häst inte tycker om att hoppa över innfångare. Dom ska man ju liksom inte hoppa över, det var jätte konstigt tyckte hon ;) 

Sen så hade vi en studs med tre hinder i, och dom var också smala ( en meter bred ) och hade sopkvastar som bommar. Där skulle man hoppa två gånger och om man hade ner någon pinne så fick man mindre poäng. Men jag och min underbara ponny klarade oss båda gångerna utan att ens snudda :D
Sen hade vi en båge med tre vanliga hinder som man skulle försöka få in så många galoppsprång som möjligt i. Det vart ganska lika mellan alla.

Det sista vi gjorde var att se vem som kunde hoppa högst, ju högre desto mer poäng. Jag hopade en gång på 80 och två gånger på 90. Skulle velat hoppa 1m, jag har hoppat 1,10 på Dixie men det var ett tag sedan och sen så skulle jag tävla dagen efter så då valde jag att vara smart att inte satsa för mycket på en lektävling. Min kompis hoppade 1,10 på sin 5 åriga D-ponny. Dom är och kommer bli galet duktiga när hästen har blivit lite mer rutinerad :D 

Jag vann med 197 poäng och tvåan hade typ 187 eller så. Det var galet roligt och jag kommer aldrig glömma den gången ♥
Foto: jag
Världens underbaraste och finaste ponny som alltid kommer ha den största platsen i mitt hjärta ♥

Tjaa tja!

Haha, gillar rubriken!
Berättar om lektionen och tävlingen ikväll tror jag, för nu blev det bestämt att vi ska ut och spela golf! :D 
Önska mig lycka till.
Foto: Jag
förra året när vi åkte till golfabanan under sommaren. det är väldigt kul, men jag suger på det ;)

Hej igen!

Nuu äntligen! Är allt med skolan klart! Fy F*N va könt måste jag säga.
Så nu tänkte jag försöka komma igen med bloggen! Hoppas ni tappra läsare som besökt mig även fast ingen upptadet synts fortsätter läsa ♥ Det jag nämnde om teman, var det en bra sak tycker ni? Tyvärr blev det ju inte fler sånna men jag var alldeles för trött för att ens logga in på datorn, så blev inget med det. 
Senare tänkte jag berätta om den underbaraste sista hoppträningen vi hade i fredags och den regninga KM-finalen igår ;)
Foto: Jag