Happy Halloween everybody!

Photoshop: jag


Foto: Jossan, haha fint!

Walking and walking

Är påväg till Anton äntligen. Så det är bara att fortsätta gå, får gå till vägskälet från färjan men det är lugna puckar. Tar bara en kvart. Kan ju inte direkt klaga på vädret, med tanke på att det har blåst storm och regnat de senaste dagarna så är det här helt okej. Det är inte heller mördande kallt som det brukar kunna vara ;)


Dressyr 30/10

Igår var det lite ändrade tider på dressyr lektionerna. Jag skulle egentligen ha ridit halv 3, men jag va hos tandläkaren klockan 2 så det var ganska svårt att hinna. Men jag fick rida i gruppen efter istället, den var halv 4 så det hann jag. 

Vi var bara fyra stycken i den gruppen och jag fick rida Veneto. Det gick jätte bra! Dom hade varit inne en del under dagen och stått och fryst lite i hagen eftersom det drog så kallt. De tog in hästara lite tidigare eftersom lektionerna började tidigare. Så hästarna skulle säkert vara lite stela. Men nää, det tycker jag inte. Veneto var jätte fin tycker jag! :D Min sits var även bättre av vad jag kunde känna och se ibland i spegeln. Den var inte toppen hela tiden men iblandå så ;) 

Vi jobbade i alla fall med att mjuka upp dom. Eftersom alla fyra hade fått våra hästar och ponnyer i sådan bra balans så skulle vi få göra en mer krävande sak för hästarna, flytta för skänkeln en hel diagonal. Det var ganska svårt då Veneto också har ganska svårt för det. Han stretade emot en hel del. Men han blev mjuk efter det och  kom ner bättre i formen och lyckades böja bra på sina stela bakben. Sen jobbade vi på stora mittvolten med att minska den och förstora den i både trav och galopp, han var jätte fin i galoppen, men krullade ihop sig lite ibland så jag fick driva på honom ännu mer frammåt för att han skulle komma mer fram medhuvudet. 

Ungefär en timme efter lektionen så hade vi teori, vår tränare visade en del om sitsen och hur man rider olika typer av hästar. Alltså en häst som inte kommit långt alls i sin utbildning (kan skritta, trava, gallopera och rygga två steg ibland. Galoppen kan det fortfarande va lite svårt att styra i) Sen en häst som har kommit lite längre, som är i lite bättre balans och man kan kräva lite mer av. Men som fortfarande inte är helt klar i sin utbildning. Och till sist en häst som är fullt utbildad som ska göra det ryttaren ber om direkt. 

Vi har hört det här förut, men det var nyttigt med en liten påminnelse. Även fast jag vetdet egentligen så är det ju inte så att man alltid tänker på det, det här får en att tänka på det lite till ett tag och kanske lyckas ändra på något. 


Fotoshoot med bästa!

Jag har mina två underbara systrar här just nu! Snart bär det av ut i skit vädret för att plåtas. Haha, ja jag vet att vi är galna! Det blåser typ strom ute och vi ska ut i bara klänningar :O 
Kommer frysa ihjäl, ikväll blir det Paranormal och massa godis. Saknar er vänner! 

Hehe, jätte fint va? ;) Inte likt mig någonstans, men är det halloween så är det ;) 

Hemkommen med kungen

Kom precis hem till stallet igen med min lilla prins :)
Har varit ute på långtur med två andra i stallet. Liam tyckte det var hur kul som helst! Men att någon snickare stod där och borra så det hördes över en km var inte så poppis, speciellt inte då han slutade när han såg oss (vilket var snällt) och satte på precis när vi gått förbi så hästarna trodde att de skulle dö.
Men det var skönt med lite frisk luft tyckte alla tre. Får se om jag rida imorgon också :)


Halloween meeting fredag 26/10

I fredags gick då min första start med Rommy av stapeln! Gud vad nervös jag var! Trodde jag hade hoppat honom 3 gånger innan, men nej så var det inte. Jag hade bara hoppat honom på 2 hoppträningar inna tävlingen. Så man kan väll säga att vi inte riktigt hade lärt känna varnadra så bra. 

Första klassen var ju då en A:0/A:0. Vi red fram i ca 30 min, men det var super hårt på volten så vi kunde hoppa fram där. Men det stog två jätte små hinder på max 50 som man fick hoppa på. Framridningen känndes jätte bra, han lyssnade och var allert på mig. Men när vi skulle komma första gången på lilla kryssen som kanske var 40 i mitten så ändrades min åsikt lite grann. Han stannade, helt onödigt fjålleri! Jag kom en gång till utan problem och hoppade även en gång på rcket som stod där för att se att han lyssnade. Det gick super! 
Tror stoppet var ett test stopp lixom för att se hur mycket jag var vaken. Jag litade antagligen för mycket på honom och då dro han till en nit då jag antagligen trodde att han skulle hoppa eftersom han vart så lydig innan. 

På själva banan så tog jag det lugnt. I omhoppnignen körde jag inga svängar utan tog det mjukaste långa svängarna. Resluterade i en 3:de plats! :D Första starten för oss och det blev en tredjeplats! 
Något jag behöver tänka på är att in prata så mycket, jag pratar otrolig mycket när jag rider!
Jag var även på honom med rösten flera gånger. Fy fy, sluta med det. Om jag ska tävla div III med honom så måste jag vara knäpp tyst, kan inte sitta och låta på en stilhoppning! 
Men jag är i alla fall nöjd, och trots att jag pratade en hel del så sa även Cajsa att det såg jätte bra ut. 

Andra klassen för dan var en accumulatorhoppning. Ju längre in i banan man kommer ju mer poäng får man för varje hinder. Men hindrerna blir bara läskigare och läskigare. Sista hindret gav 8 poäng, alltså hinder nr 8. Men där hade man även chansen att plocka 16 poäng! Då behövde man hoppa över joker hindret som var ett smalt räcke med en filt som hängde lver en bom, och en mjuk leksakshäst som stod under. Jokern tänkte inte jag rida på utan jag safeade och tog det lugnt på det vanliga hindret. Inga stopp fick jag även i denna klass! Så jag slutade på 36 poäng, eftersom jag staratde så tidigt i den här klassen så låg jag först på en första plats. Såklart så var det ganska många som inte fick några fel och landade på 36 poäng, då går man på tiden vilket jag sumpade på. Jag red lite för långsamt så jag petades precis utanför placering. 
Men jag är hur nöjd som hellst med fredagen! Lilla söta Rommy, tror det kan bli ganska bra ändå, ska lära känna honom lite bättre så blir det nog super! :) 
p
Foto: Jag, mobilbild

Välkommen tillbaka!

Äntligen så fungerar blogg.se appen igen! Kommer förhoppningsvis bli lite mer uppdate nu ;) Det här har jag längtat efter!


Godmorgon!

Blev lite smått förvirrad i morse när jag vaknade 7:50. Först tänkte jag "Varför vaknar jag nu??" och en liten stund efter det "Nej, är klockan bara 6:50 egentligen?? :S ". Men så var det ju inte, min mobil hade redan ställt om sig själv, så det blev inte lika jobbigt då. 

Just nu är mina planer att dammsuga rummet och ta en dusch innan jag drar till stallet och Liam. Sen funderar jag på hur jag ska göra faktiskt, antingen kommer Anton hit eller så åker jag hem till honom. Men vet inte vad som passar ihop bäst då jossan och bella kommer hit imrogon. Får snacka med alla sen och se hur det blir. Tanken var att jag skulle in till berga och fixa en sak imorgon också men det tror jag att jag struntar i. Orkar inte stressa för att hinna med det heller. 
 
Jag var ute på en lite fotopromenad imorse igen, jätte skönt att gå ut utan mobilen och utan att någon är vaken. Det ända som hörs är löv som faller och fåglar som låter. Mamma och Oscar ligger fortfarande och sover så dom har ju ingen aning om att jag gick ut ;) 
Skönt att gå upp innan alla är vakna, för då kan man göra vad man vill inprincip utan att någon ska ifrågasätta. 

Älskar att sova länge på morgonen, men det är ändå jätte skönt att gå upp lite tidigare ibland för att få vara själv och varva ner lxm ;) Håller ni med? 
Sen så blir det oftast så fint ljus i bilderna på morgonen. 

Foto: Jag
Foto: Jag
 

Filmdags!

Nu blir det film med bror & mor. Tror och hoppas på att det är Pirates of the caribben som min bror har valt ♥ 

Dom filmerna är så himla bra! Älskar dom, men vet inte riktigt om jag kommer se hela. Kan hända att jag somnar i soffan -.- 

Photoshop: Jag

Fotopromiss

gick ut och fotade lite en stund, skönt med lite frisk luft igen. Sen tog mitt kamera batteri slut så jag gick in. Har pysslar lite med bilderna i Ps, säg gärna vad ni tycker om före & efter! :D 

Före

Efter
Före

Efter, syns inte så mycket.
:D ♥
 
 

Glad tjej!

Jag är så himla nöjd med helgen. Tre felfria klasser och den sista slutade med två stopp. Men jag är hur nöjd som hellst. Mer utförlig förklaring kommer lite senare ikväll! 

Ligger i sängen just nu och pratar med Jossan i skype, när jag kom hem så gav jag mig faktiskt ut på en joggingtur. Sprang i ca 2 min sen kännde jag att det är nog bäst om jag bara går. Mina lungor blev lite läskigt tunga. Så jag var ute och gick istället i nästan en timme, välldigt skönt var det måste jag säga! Bara gå och gå och lyssna på musik. 

Tänkte gå ut och fota lite om en stund tror jag, det är så himla fina färger ute nu! :D Hoppas på lite fotosällskap senare i veckan. 

Foto: Jag

Tagga tävling i kväll!

Åå, jag är så galet nervös! Jag har bara hoppar Rommy några gånger och idag ska jag tävla med honom för första gången! Det kommer inte bli några direkta höjder då jag inte riktigt känner honom än. Jag kommer satsta på att ha kul och komma felfritt, inte att ta rosetter. Även fast det är extremt kul att komma hem med någon liten rosett, men det är inte det som är det viktiga i mitt huvud, det viktiga är att man har kul och är nöjd, resten är bara en bonus som jag brukar kunna säga ;) 

Första start idag är halv 6, det är en vanlig A:0/A:0, alltså en grund omgång med omhoppning. Där kommer jag hoppa 75. Bra höjd att starta på, där kommer jag mest satsa på att bli nöjd och komma till omhoppningen felfri ;) 

Efter den klassen kommer det vara en accumulatorhoppning, där kommer jag också hoppa 75. 
Senare på kvällen när allt är klart så kommer vi äta tillsammans, 3 rättersmiddag står på mednyn med alla underbara vänner! 
 
Imorgon så är första start klockan 9, första klassen är då en stilbedömning. Där kommer jag hoppa 85, lite högre än dagen innan men det borde inte vara någon fara. Det är en stilbefömning så det är ju då ingen omhoppning. 
Sista klassen är bara en A:0, alltså bara omhoppning. Där är höjden sänkt för mig en del, där kommer jag endast hoppa 70. Men det är ganska okej, det hade vart kul att hoppa högre såklart, men det gick inte så jätte bra för mig och Rommy i fredags när vi tränade omhoppning. Dels för att jag var helt slut överallt så jag var inte med, mitt huvud var någon annanstans. Så det passar ganska bra med att bara hoppa 70 i den klassen imorgon så det  kanske kan gå bra :) 

Hoppas på att det kommer vara någon där som fotar, det är alltid kul med bilder. Hoppas hoppas på att det går bra i helgen, att Rommy och jag får en bra start tillsammans :)


Godmorgon!

Hej på er! :) 
Hoppas ni har haft en bra vecka! 
Min har varit välldigt bra ändå tycker jag ;) 
Sitter hemma hos Anton just nu, mitt lov började idag :D Så sitter hemma och slappar hos honom medans han är i skolan. Haha! Nej men jag tänkte faktiskt försöka göra lite skoljobb, för att slippa göra det på lovet så kan jag lika gärna göra det nu då jag inte har så mycket att göra. 

Så det tänkte jag börja pyssla med nu :) Taggar som f*n till ikväll!! :D 


Ingen dator

Kommer inte behöva en dator idag så kommer inte bli super uppdate efterson blogg.se appen inte funkar för mig :( Men kommer hem ikväll så å häner grejer hade jag tänkt! Puss & kram på er! 
 


 
Foto: Jag

Värdelös natt!

Godmorgon, få skjuts av pappa idag igen, så åker hemmifrån 7:20 istället, vilket betyder att jag kan gå upp kvart i 7 :D  Då får jag sova 45 min längre vilket är guldvärt!! Men sälvklart så ska man inte fp sova av någon anledning -.- 
Det tog 7 år för mig att somna igår, tror jag somnade runt tolv och jag gick och la mig ca 10. Sen vaknade jag några gånger i natt men slumrade till på en gång i alla fall. Jag vaknade även 20 över 6!! så jäkla onödigt! Jag trodde det var mitt i natten, men det var det inte som tur va. 

Innan jag vaknade drömde jag också något som jag hellst inte vil minnas. Vet inte om ni vet att jag är galet rädd för grävlingar? En tjej i min klass skulle sova hos mig av någon anledning, vet inte varför för jag brukar inte mgås med henne :O Vi båda skulle i alla fall gå ner på typ toa eller så. Så ser vi gula, skit coola blommor utanför fönstret. Det är svinkallt ute så det är lite frost på dem, när vi går ut och kollar på dem så ser vi att dom skakar, dom fryser! Jag visste sedan innan att et var något som jag ville fota på andra sidan huset, i drömmen visste jag vad det var men nu minns jag inte. Jag sa att dom här måste vi fota imorgon. När vi vänder för att gå in ser jag typ något fågelaktigt på berget, blandning mellan pingvin och påfågel tror jag! :O Den satt där helt ste! Den var jag också tvungen att fota dan efter.
 
Vi gick in, och pga någon anledning så gick vi ut på en gång med ännu en klasskompis! Den här gången med kameran. Första gången vi gick ut höll det på att ljusna, ca 3 minuter sernare var det mycket mörkare ute. 
Där!! Där står det en ful stor grävling på gräsmattan, jag säger akta!! Men min vän pringer fram till den! Helt plötsligt står min ena vän bakom mig den andra 2 meter framför och jag sitter på marken. Då kommer den där grävlingen fram till oss den springer förbi,vänder springer runt igen! Sen springer den under mig och typ fastnar för att den är så fet! Tillslut kommer den loss och springer vidare innan den vänder och  springer runt oss igen. Mina två vänner va där men ändå inte där, minns inte om de sprang in eller inte. Tillslut så hade båda gjort det men jag trodde fortfarande att min kompis som satt bakom mig höll fast mig eller något, för jag kunde inte ta mig därifrån. Sat bara där och stirrade, det känndes som att jag typ vred ochg vände på mig för att komma loss men egebtligen satt jag bara där och kuned inte röra mig! 

Det var min sjuka dröm det! Jag lovar att den är sann, skulle inte kunna hitta på något så knäppt nu på morgonen. Så sådär jätte mycket sömn har jag inte fått inatt. 
 
Har du sovit gott? :) 


Foto: Jag

Det var ju kul!

Fastnade för att göra HAlloween kort asså ;) 
Vad tycker ni om den här? Gubben till höger smälter inte riktigt in men han fick lov att vara kvar.

Photoshop- Jag
 
Med den här tänker jag säga godnatt faktiskt :) 
45 minuters sovmorgon imorn, hur skönt som helst! 
Puss & Gonatt! 

Funderingar över rummet

Sitter hemma nu och funderar över att göra en bildvägg i mitt rum. Har en perfekt vägg, men där är det en tapet som jag inte vill dölja. Så funderar på att ha den åvanför mitt skrivbord. Lite mindre plats men det kommer nog inte komma alltför många bilder varje dag. Tänkte bilder på saker som verkligen betyder något eller minnnen från någonting. Vore inte det coolt! :D 

005_137787033.jpg

Ett exempel på bildvägg som någon har gjort. Tror det kan bli ett kul projekt! :D Vad tror ni? 

Malim.blogg.se?

Jag och Linnea skapade ju en blogg tillsammans, eller ja..vi skapade två bloggar tillsammans. Medirebrudarana på nattsstad och Malim på blogg.se. Vi kunde inte bestämma oss för vilken portal vi skulle använda så vi började på båda och sedan skulle vi bestämma. Men vi kom fram till idag att ingen av oss kommer att bestämmsa sig, då vi gillar olika saker. 

Då våran trejde klasskompis har en egen blogg som han startat så bestämde vi att vi gör varsin blogg istälet där vi skoriver om skolan och det vi gör. Mest lägger upp bilder på saker vi gör osv. 

Men då är ju frågan hur jag ska göra?? Såklart, alltid en masssa funderingar. 


Jag har min MathildaGummesson.blogg.se som ligger och väntar, ska jag använda den som min privata + ha den till att lägga upp skolarbeten på också. Eller ska jag starta en ny, och bara skirva om saker som rör skolan? 

Vad tycker ni, har ni några tips? :) 


Happy Halloween!

Är faktiskt ganska nöjd med den, finns säkert små saker att finslipa. 
Vad tycker ni?? :) 

Photoshop-Jag *Copyright

Halloween kort

Godmorgon, gud vad det är segt att gå upp på morgonen när der är kolsvart ute! 
Fick skjutts av pappa imorse, så kunde åka lite senare och kom fram till skolan lite tidigare. Ganska skönt.

Nu på första lektionen har vi digitalt skapande, vi ska göra vårat egna halloweenkort. Har inga idéer alls just nu! :O Får väl börja med något litet och hoppas att det blir något bra! 

Vad gör nu nu på morgonoen? 

Foto: Jag

Shit!

Haha, känner verkligen att det är någonting som inte riktigt är rätt i min kropp, har varit hemma hela dagen, sovit i 10 timmar och ätit ordentlgit. Men jag är fortfarande hur trött som helst, känns som att jag skulle kunna sova i veckor. Vill sova i veckor, just nu känns det som att det är det ända jag vill. Sova, slippa skolan, slippa pluggandet och tjafsen. 

Har massa plugg som jag måste göra klart men jag orkar bara inte göra något. Hoppas det blir bättre snart, för jag kommer alldeles för långt efter i skolan.. :( Det får bara inte gå mycket längre. Idag skulle jag egentligen ha behövt göra en massa saker som skulle bli klart men det gjorde jag inte pga att jag inte orkade. Nu orkar jag verkligen inte..Så får se när det blir. Snart måste det vara i alla fall! 

Ska snart gå och lägga mig hade jag tänkt, så jag får sova ordentligt till imorgon. Känner för att vara hemma imorn igen men det kan jag inte. Det är ända riktigt skoldagen i skolan, så då får jag faktiskt ta mig i kragen och gå till skolan!

Har även bestämt mig för att inte rida imorgon, tråkigt men så får det bli. Orkar jag inte skolan så får kan jag inte (egentligen kan jag ju) rida. Måste ta tag i allt nu. Ta det lite lugnt. 

Puss & Gonatt ♥

Foto: Jag

Funderar fram och tillbaka

Sitter inne i  min brors rum och snackar skype med älskling och funderar på hur jag ska göra imorgon. Då jag aldrig blir frisk så funderar jag på att inte rida imorgon heller. Rider inte idag,  och även fast jag skulle ha orkat rida imorgon så kanske det vore bäst att åka hem och sova. Så jag blir frisk någon gång! Vill börja träna ordentligt så jag kan bygga mina muskler/kondis och bygga upp ett bättre immunförsvar. Men för att kunna börja så skulle jag behöva bli friskare. Men det känns som att det kommer ta ett tag.. 

Så, hur gör jag? :S Åker jag hem och sover som jag behöver, eller åker jag till stallet som jag vill?? 
Hjälp mig :O 

Foto: Jag

Efter sommaren kommer hösten

 
Efter den tyngsta, men även bästa sommaren så kommer tillslut höstens glada färger.
Kaoset fortsätter, även mitt liv.
 
♥Missnöjd med er..♥

♥Älskar dig♥
 
♥Puss♥
 

Klar!

Nu är jag klar med den, tog en timme så man förstår nog att det inte var jätte seriöst. Men det kommer antagligen vara en header som hon använder tillfälligt just nu fram tills att hon fått lite nya bilder på henne och hennes hopphäst. Just nu har hon inga bilder på henne och Bruno. 

Hoppas hon blir nöjd med den, ta en titt på http://browneyedrider.blogg.se ;) Snart ska jag gå ut och fota lite höstbilder, även äta lite mat tror jag :) 
 
Hihi, busigt :) 

Hej PhotoShop!

Kollade igenom lite på blogglovin, 1200 inlägg som inte är kollade, bra jobbat! Det märks när man inte suttit vid datorn på ett tag. 

Scrollade igenom lite tills jag kom fram till ett inlägg som min vän skrivit, kom ihåg att hon bett mig göra en header åt henne, så tänkte sätta mig och göra det! Försöka i alla fall, är inte den duktigaste på det, men hoppas innerligt på att hon blir nöjd :) Kramar :) 
 
Något jag gjort till min andra blogg som ligger och väntar :) 

Stor frukost, nyttig ftw!

Godmorgon! 
Blev hemma från skolan idag, så har tagit en lite längre sovmorgon. Belv inte så jätte lång, till ca 9. Jag somnade ganska sent igårkväll så det är inte är inte så konstigt att jag inte sov längre. 
Jag känner mig i alla fall väldigt  nyttig. Nu sattsar jag verkligen på att bli frisk, så jag gjorde i ordning en jätte frukost! :D 
En macka, te, äggröra och hallon/jordgubbs smoothie! Hur gott som hellt, tro det eller ej, men jag fick faktiskt i mig allt. Det trodde nämligen inte jag att jag skulle få ;) 

Senare idag tänkte jag gå ut en stund och fota, så jag får lite nya bilder och lite frisk luft. Det gör nog bra för min förkylning. Kunde nog ha gott till skolan idag men eftersom jag har känt mig hängig hela helgen så känndes det bäst att vara hemma och vila en dag så det inte blir värre. Och nu när jag är hemma så ska jag verkligen satsa på att bli frisk!

Kommer gå till skolan imorgon, då är det även dressyr på kvällen. Sen är det också min ända "riktiga" dag i skolan. Både onsdag och torsdag är tema dagar i skolan, så då kommer vi hitta på andra saker i stället. På fredag är vi lediga ♥

Då är det tävling! Tagga!! :D ♥ 

Hur ser eran vecka innan lovet ut? :) 
 
Foto: Jag

Inte snällt Martin!

Kom till skolan en halvtimme innan vi började, känndes konstigt att vara typ helt själv i skolan! 
Martin, min media lärare kom efter ett tag, så jag passade på att fråga vad vi ska göra. 
"Vi ska ha ett litet prov." VAA!!?? Jag visste inte om något prov! 

Det var det inte nån som visste. Egentligen skulle vi ha kollat på film och ätit glass, men så får man skriva prov istället. Inte OK, det var jag inte ensam om att tycka ;) 
Men det gick bra, hoppas jag. 

Nu sitter vi på entreprenörskaps lektionen och ska läsa någon text. Lite innan rasten skulle våran mentor komma och ha mentorstid med oss. Efter rasten ska vi kolla på någon film om ledaroller, hoppas den är bra. 

Kommer inte heller att lämna in min dator i eftermiddag, jag får inte över mina bilder till min hårddisk och IT Johan   är inte här. Tror inte heller att han kommer göra något med min dator över helgen, han är ju ledig liksom! 
Så i stallet kommer jag sitta och redigera bilder till vikingabyn som jag fotade på i sommras ;) 

Foto: Jag

Litet morgon expriment!

Godmorgon!
Helt otroligt, jag har mycket tid på min nu på morgonen! :O 
Tänkte att jag skulle gå upp tio i 6 för att hinna fixa min nya frukost och duscha. 
Men så vaknar jag 5 över 3 inatt, och tänker "F**n!". Då har jag somnat ca halv tio i sängen med min dator, mobil,  en massa saker att överföra till hårddisken innan den ska omprogrameras och men Anton i skype! 

Kollade på mobilen..OJ, har missat när Anton skrev gonatt och när två personer på facebook har försökt få tagi mig. 
Av någon anledning så fick jag en ångest attack eller något :S Kunte inte somna på en timme änndes det som, men det var npg bara en halvtimme som tur va!

Sätter då klockan på halv 6 istället för att hinna med allt, så självklart ringer ju då klockan halv 6. Men jag orkar inte gå upp. Tänker "Jag kan gå upp om tio minuter, jag hinner ändå". Innan snoozen ringer igen så tänker jag att nej nu ska jag sova, jag är super trött. Så ställer om klockan en tredje gång, till klockan 6. Innan jag gick upp kollade jag om mitt hår verkligen var smutsigt, men det var det inte så jag duschar efter ridningen ikväll.

Nu sitter jag här i köket och bloggar på morgonen, pappa har bestämt sig för att ta 7:20 färjan, så då kan jag åka med honom till skolan, så får jag vara hemma i nästan en kvart till. Ganska knas faktiskt eftersom bussen jag tar varje morgon också tar 7:20 färjan. 

Min lilla frukost är kite seg att äta, men jag ska försöka lära mig att äta den på morgonen. Det är mjölk,yoghurt och frysta bär ihop mixat till en smoothie! :D Låter as gott, det är ganska gott faktiskt, men har alltid haft svåt för youghurt så det gäller att jag lär mig konsistensen.

Anlednignen till mitt lilla exproment är att jag känner för att äta lite bättre, i alla fall på morgonen. Då jag fått reda på att jag både har lågt blodtryck och järnbrist. Mitt låga blodtryck gör att jag måste äta lite mer mellan de stora målen. Så ska försöka lära mig att ta ett äpple eller något liknande på rasterna.

Snart bär det av i skolan, ses där! ;)

 
Foto: Jag, iPhone. Min nya idé ;) 



Rommy

I fredsgs fick jag för första gången hoppa min nya hopponny :D
Det är Rommy som jag nu ridit två gånger i dressyren. Red honom någon gång för flera år sedan men jag kommer inte ihåg hur det gick.

Jag var ganska nervös i fredags innan träningen. Men det gick faktiskt helt okej! :D 
Jag fick ett stopp, men det var nog på fjärde hindret vi hoppade. Anledningen till stoppet var att jag manade på honom för mycket innan hindret. Annars tycker jag att det gick bra medtanke på att det ändå var första gången. 
Vi fick några ojämna språng, vi tog om dom och då blev det bättre. Jag hoppas på att det ska bli bra, litar inte riktigt så mycket som jag kan göra, på honom än. Men det kommer ju mer jag rider honom tror jag. 
Cajsa tror också att det kommer bli bra. 

Så det hoppas jag på! :D 

I tisdags så red jag honom i dressyren, det gick inte lika bra den här gången. Han var ganska stel och ville inte riktigt lyssna på mina hjälper. Försökte att inte vara så hård i handen, var inte lka mycket som förra gången, samtidigt så lyssnade han inte alls om jag släppte efter mer. Med tanke på att jag inte lyckades få honom att lyssna för mina skänklar så funkade det inte med handen heller. Hoppas på bättre resultat nästa gång. 

Imorgon kommer jag rida honom igen, men i hoppning. Nästa vecka är det Halloween meeting!! GANSKA nervös.

Foto: Jag 
Rommy på en tävling hemma på Roo i September

Dåligt med tid

kännner att min uppdatering inte är den bästa, men så kan det va! 
Har inte så jätte mycket tid just nu tyvärr, så det har inte blivit så mycket bloggande tyvärr. Vilket är väldigt tråkigt eftersom jag verkligen gillar att blogga. 

I helgen ska jag jobba och min dator kommer vara kvar i skolan för att data-killen ska rensa och programera om den. Hoppas verkligen att den blir bättre, för den har krånglat en del med mig i skolan. Internet speciellt, väldigt irriterande! 


Ska försöka få ihop lite kortfattat hur de senaste gångerna på Rommy gått, när vet jag inte. Men det kommer ;) 
Efter skolan idag så kommer hjälpa Sandra en gång till med Liam. Hon ska skriva något prov så då hinner hon inte rida idag eller imorgon, och då är det bra att jag rider i alla fall idag så slipper han stå still i två dar. 

Ska bli bättre med bloggandet, promise ;) 


Mördad mage och rygg!

Herregud säger jag bara! 
Shit vilken träningsverk jag har i min mage och i ryggen! 
Red på Liam för Racha igår, hon sa att hon inte sett honom gå så bra förut ;) 
Vi jobbade som vanligt med min sists och hans form. I slutet så blev han super fin, gick en en bra form och allt, kanske lite segt ibland. Men det var ju jobbigt för honom så det är förstårligt. 

Nu när jag blir frisk så ska jag börja jobba mer med magen, alltså bygga upp den. Vågar inte riktigt nu eftersom jag inte vill överanstränga mig. Men snart så! :D Då jäklar, magrutor ftw! Haha, kanske inte, men snudden till det i alla fall. 

Nu ska vi kolla på massa dokumentärer hela historia lektionen, jag och Linnea har inget godis!!! :( 


Liam 11/10

Då jag inte red Liam i måndags så red jag honom på torsdagen. Tanken var ju då att jag skulle rida för Racha den dagen, men det blev inte så. Idag blir det av istället! :D 
Hoppas det går bra.

Det jag gjorde i torsdags var i alla fall att jag red fram i 20 minuter ute, sen red jag lite dressyr i ridhuset. 
Jag jobbade lite med hans form och sedan försökte jobba ihop honom lite i galoppen då han gärna smiter ut på fler spår. 
Det gick sådär, formen var okej ibland. Lite ostadig men okej, det där med att jobba ihop honom blev då inte så bra eftersom jag inte riktigt fick ihop honom i traven. 

Han är lite stel och svag i bakbenen så det är mycket därför. Hoppas jag får jobba med något sånt liknande idag så jag kan fortsätta med det sen :) 


Fullt upp hela helgen

Hej! 
Kännde att det såg lite tomt ut på inläggs stapeln när jag loggade in.
Den här helgen har jag faktiskt inte suttit vid datorn alls! 

Jag hoppade i fredags kväll, vilket jag MÅSTE berätta om senare! 
På kvällen där så åkte Anton hem till mig, vi satte på en film. Jag, Anton ocg min bror. 
Alla tjatade på att jag skulle hålla mig vaken, jag var halvaken hela tiden åtminstone. Slutade i alla fall med att Anton var de ända som var vaken, hehe han bärde mig upp till rummet då jag typ sov. 

På lördagen var det tidig uppstigning för mig, skulle åka till stallet på klubbdag. Jag och några vänner höll i klubbdagen för alla som ville komma, 26st kom! Känndes som att jag stod och pratade för barnen på ett ridläger igen ;) 

Efter det var det snabba puckar hem, in i duschen sen över till pappa för att fira min bror. 
Jag och Anton var ute och gick en stund efter det, jag fotade lite. Ska fixa till bilderna lite sen kommer de upp här :D 

På kvälen blev det film igen, slutade med att Anton även denna gång bar mig till rummet, hehe. Väldigt gulligt! ;) 
Söndagen blev en sovmorgon till 12, extremt skönt, det behövdes! 
Lite små städning innan vi skulle fira oscar igen med mamma och hennes släkt. 

På kvällen följde jag med honom hem till sig och sov där tills idag. 10 minuters sovmorgon om man jämför med när jag får gå upp hemma. 
Nu ligger han hemma i sängen och är sjuk, hehe tror det var jag som smittade honom igen. Vi smittar varandra hela tiden! Hel knas!! 
 
Foto: Jag, oredigerad

Lite ändrade planer

Tanken var att jag skulle rida lektion för Racha på Liam idag, men den tiden jag tidigast skulle kunna vara i stallet idag var för sent för Racha. Så tanken nu är att jag ska rida på måndag för henne. 
Får se vad jag gör idag, med tanke på att hanvar ganska pigg tydligen så kanske jag rider dressyr i ridhuset i alla fall. Eller om jag rider med Sandra, beroende på när hon kommer till stallet. 

Men det blir nog bra i vilket fall som helst. Saknar den lilla killen, det var över en vecka sedan jag var hos Liam. Känns verkligen konstigt. 

Men idag!  Äntligen! :D 


dressyren 9/10

Jag hade små funderingar på vem det var jag skulle få rida i tisdags. 
Ingen av dom jag nämnde tidiagre i veckan var det jag fick rida. Utan jag fick rida på en häst som heter Rommy! 

Jag har ridit honom förut, men det var ett tag sedan. 
Men det gick faktiskt ganska bra för att va ett tag sedan jag red honom. 
Vi jobbade med deras form med tanke på att så många i gruppen hade bytt häst. Så vi skulle lära känna dom lite. 
Vi red mycket på stora mitt volten, vi skulle flutta ut bakdelen från spåret. Det var galet jobbigt. Han ville itne alltid lyssna, utan gå åt det hållet han själv ville gå åt. Men tillslut så, när jag gav mig f*n på att han skulle flytta sig ordentligt så gjorde han det. 
Han gick väldigt trevligt nästan hela lektionen, men ibland så tappade jag honom. 

Blev även lite hård i handen :( :( Första gången jag hörde att jag var hård i handen! Det får jag inte bli igen! 
Tror det beror på att han var stark och liksom inte riktigt ville lyssna när jag gav honom "signaler". 
Men det ska jag tänka extra mycket på nästa gång jag rider honom. Hoppas på det bästa, min ridlärare sa även att det såg trevligt ut :) 


Juste! Vet nu vem det är jag kommer börja hoppträna på fredagar ;) 

 

godmorgon

Sitter helt själv i skolan just nu! Känn lite konstigt att vara här så tidigt, jag fick skjutts av min pappa idag så han körde mig ända fram till skolan :) 

Har Svenska redovisning idag!! Och jag är inte klar med mina grejer!! Panik, vet inte hur det kommer gå men det måste ju gå på något sett. 
Första lektionen är engelska, så det är inte så farligt. Men sen  har vi matte, usch. Mitt huvud är inte gjort för matte ibalnd asså :P 

Ska rida Liam i eftermiddag, Sandra sa imorse att han var väldigt pigg. Så vi får se hur det går. 

Vad ska ni göra idag? :) 

Kram ♥


Foto: Jag

En timme kvar! Andas

Sitter just nu och har historia med Linnea, bara en timme kvar av lektionen sen slutar vi! :D 
Vi har faktiskt fått någonting gjort idag, helt otroligt.Vi är inte riktigt klara än, men vi kommer nog hinna på en timme. 

Ganska skönt att få någonting gjort för en gångs skull! Har varit lite off den senaste tiden så har inte riktigt gjort så mycket, har en hel del att ta igen kan man väl säga. Men orken finns verkligen inte för det. Jag vill jobba, men orken har gott och lagt sig tyvärr. 

Ska åka och rida i eftermiddag, det känns som att det var en evighet sedan! :O Ändå så red jag senast i fredags, vilket jag inte borde gjort... Det gick ju bra men jag kännde mig inte så pigg dagen efter kan jag ju säga. 

Det är i alla fall dressyr idag. Och jag har inte en blekaste om vilken häst jag kommer få rida.
Har haft lite blandade än så länge.
Började med att rida Natte eftersom jag hoppar honom, så skulle vilja ha honom idag men tror inte det blir så. Sen red jag Elvira en gång, men nu är det en annan tjej som har börjat rida henne en del så tror hon kommer ha henne också. Dom passar väldigt bra ihop må jag säga.
De senaste två gångerna har jag ridit på Veneto, så det skulle kunna vara honom jag ska rida. 

But I have no idea! 

Foto: Jag Lina-Comet

Jag är med!

Jag är med i Wilmas tävling om att vinna ett super snyggt tagel armband! Var med du också ;) 
Länk till tävlingen -->http://wilmafur.blogg.se/2012/october/tavling-vinn-ett-tagelarmband-fran-tailse.html



Foto: Från Wilmas blogg! 

Hoppning 5/10 Fortsättningen

Vi hoppade tre olika "övningar" en utav dom hoppade vi äen åt andra hållet. När vi hade hoppat igenom allt så satte Cajsa ihop det till en bana. 

Det gick bra, han stannade inte. Eller..stanna det gjorde han, men vi behövde aldirg ta om hindret. Han hoppade stillastående. Så han kom över allt! Med lite krypande språng ibland men han kom över vilket var väldigt bra! 

Den första linjen var den som var krångligast för oss. Det var den vi fick ta om flest gånger, den andra linjen som gick som på en båge hade en plank från början och en oxer som slut. Den linjen tycker jag gick super, vi kom på den 2 eller 3 gånger, kommer inte riktigt ihåg. 

Den sista var en kombination med ett galoppsprång, hans speciallite är att hoppa första hindret ocg sedan typ tvärvända eller nita på andra hindret. Men det gjorde han inte! :D :D 

När vi hoppade banan så tycker jag att det gick super! Förutom sista linjen på banan, det var den linjen som vi hade haft flest problem med under kvällen. Den fick jag göra om några gånger, jag glömde höger och vänster för ett tag osv. Jag var rellativt trött då kan jag ju säga! Men sista gången jag kom på linjen så hade jag verkligen bestämt mig för att "Nu j*vlar! Driv och gör rätt!" Så då gick det super! 


I ett sådant läge då jag blir helt slut i slutet av lektionen så funkar inte så himla mycket. Men då gäller det att jag ger yttligare 150% så får jag värsta extra energin så funkar det oftast ganska bra! Men det gäller att jag kommer till det läget då jag knappt får ner någon luft i mina lungor.. ;) 

Det var den lektionen! Och jag är super nöjd! 

Foto: Jag, bild från tävlingen

Hoppning 5/10 Veneto Framridningen

Lite sent att skriva om det nu kanske, men det kommer i alla fall! 
Kan börja med att säga att det var riktigt kul!! :D 

Jag hoppade på Vento i fredags, har tidigare inte hoppat honom förut. Har ridit över bommar men det är det, och den gången tog det ungefär 3 försök att komma över en bom som låg på marken. Men det var några år sedan, 3 kankse. 
Har tidigare ridit honom några gånger i dressyren, två av gångerna var innan jag hoppade honom. Det gick hyffsat. 

I fredags i alla fall så fortsatte vi att jobba med avstånd, dom hindrerna satte vi sedan ihop som en bana. 
Eftersom jag aldrig har hoppat honom så var jag lite små nervös då jag vet att han är ganska feg. 
Då jag inte heller var helt frisk så visste jag inte riktigt om jag skulle orka hålla mig kvar om han stannade, och det hade inte vart bra om jag åkte av. Hade tillräckligt ont i kroppen! 

Vi började med att trava över några bommar med olika avstånd, de lila bommarna kröp han inprincip över den första gången. Sen var det lika obehagligt att gå över dom första gången åt andra hållet. 
Men det gick faktiskt väldigt bra ändå, när man tänker på framridnignen åtminstone!

Han lyssnade näör jag ville att han skulle öka/minska ich var hyfsad i formen då och då. Lite ostadig, men jag tänkte inte tänka alldeles för mycket på formen, ville mest att han skulle lyssna så hoppningen skulle gå så bra som möjligt. 

Det känndes väldigt bra efter framridningen :D 


Juste..

..Måste ju berätta hur det gick att hoppa på Veneto i fredag!! :D 


Godmorgon!

Hej! Känner att mina helger börjar bli lite off.. Men det kommer nog bli så att jag bara bloggar när jag känner att jag orkar det. Annars kommer jag nog bara lägga tiden på bloggen och strunta i andra saker, vilket inte får hända. Vill verkligen bogga men skolan får gå före, inte för att jag pluggar så mycket men ändå. 

Har animation nu, vet inte riktigt vad vi ska göra men vi kommer i alla fall jobba i Flash CS6. Så något nytt blir det antagligen ;) 
Kommer dra iväg en stund runt lunch, vid elva kommer jag få skjutts av min mentor till min husläkare. Jag har fått en tid till att kolla varför jag inte blir frisk ordentligt. Om man nu kan hitta något, har kollat förut och då har man inte hittat någonting. Hoppas på ett sätt att han ska hitta något som är fel, så man kanske kan göra någonting åt det. 


Min eftermiddag idag kommer att se lite annorlunda ut än vad måndagar brukar göra ;) 


Foto: Jag

Kaosad lektion!

Vi har bara en lektion idag, eller det blir två fast det är under en lektions tid så att säga. 
Vu åkte till tekniska museet igår igen så vi fick slänga runt våra lektioner lite grann. 
Så idag blev det lite kaos för Estet media klassen! Vi hade svenska på morgonen fram till rasten, och nu har vi medier & samhälle till lunch. Efter det så slutar vi för dagen! Vilket är väldigt skönt ;) 

Men vi hann inte börja jobba på svenskan, bara lyssna på en genomgång. Vilket gjorde att vi måste göra vårat arbete hemma och vi får inte heller någon extra tid! Det borde dom ge oss eftersom det var dom som bestämmde att det skulle bli såhär, vilket då gjorde att det blev stressigt och tight för oss i estet klassen. 
Men det får väl gå ändå!

När vi har slutat så ska jag faktiskt gå tillbaka till stället där jag fick massage, han sa att han har någon "special" tejp, så han kommer typ tejpa min rygg så att den där tejpen drar i mina muskler så dom får lite hjälp på traven att rätta till sig. Tänkte kämpa lite extra på att hålla hållningen på plats nu när jag får lite extra hjälp, så kanske jag för en gångs skull kan börja bygga upp min rygg igen ;) 

Det var det här vi gjorde på media & samhälls lektionen som vi hade en redovisning på idag.


Gjort den i Ps, är inte 100 med den men det får funka! 

Knepigt med födelsedagar

Sitter och kollar runt lite på en bra present till min bror! Han fyller 14 nästa söndag, det är lite kul för att det är den 14:e då ;) 
Så han fyller liksom 14 den 14:e!

Men vad ska man då hitta på till brorsan när han fyller år! Jag frågade honom vad han önskar sig, såklart får man svaret "vet inte, pengar.." Men det känns lite tråkigt att ge honom pengar, det kommer han få av alla andra typ så då behöver han inte få det av mig.

Något han vill ha är en mössa! Så då har jag kollat runt lite efter mössor på min favorit sida, Ridestore.se. Tyvärr är det bara kläder för killar där, men kläderna är hur snygga som helst! Om de bara skulle börja göra kläder för tjejer..♥

Så jag har hittat två mössor som jag gillar och som jag tror skulle passa min bror, men kan inte bestämma mig. 





Foto: Från http://www.ridestore.se
Tänkte också kolla om jag kanske kan hitta något coolt örhänge till honom, eller ett armband eller så :) 
Vad tycker ni? 


Hejsan!

Go kväll! 
Jag vet att jag inte är den bästa på att uppdatera jusr nu. Men det finns anledningar till det. Kommer försöka börja ta tag i det här snart igen ;) 

Dagen idag var ganska chill, hade matte prov på morgonen! Trodde det va imonr :S Är hyfsat nöjd med hur det gick, vilket oftast tyder på att det inte gick så bra. Men jag hoppas på det bästa! 
Sista lektionen kollade vi på film! Den var super i början, sen förstog jag hur den skulle sluta..Då var den inte lika populär längre. 
Såg ett gammaldags tåg och en massa soldater. Alla belv uppdelade. 
Dom hade först till koncentrationslägrerna, behöver jag säga mer? Jag tycker det är så hemskt! Men vi behövde ju kolla på filmen i alla fall. 

Efter skolan så fick jag faktiskt massage! Gud vad behövligt det var! Kunde gå ordentligt efteråt, eller i alla fall i 5 minuter ;) Sen så träffade jag en gammal kompis en stund innan jag gick ner till staionen och satt där i en halvtimme innan min buss kom. 
Haha något av det tråkigaste som finns! Och så är det ju alltid så att när man vill att det ska komma folk man känner så gör det inte det. När man inte vill att det ska komma folk så gör det ju det i alla fall! 

Idag var det en sådan dag så det inte ville komma en ända människa som jag kände -.-

Nu sitter jag i alla fall i min säng och tänkte krypa ner under täcket och sova. Behövs verkligen, är galet trött och vi ska till tekniska museet imorn..så behöver lite energi.

Det var min dag lite kortfattat. Hoppas ni har haft en bra dag! Puss & kram! ♥

Foto: Linnea Nordin

Vi jobbade lite i foto studion i tisdags, ska fixa lite med bakgrunden senare. 
 

Godmorgon!

 
 
Hej på er! Sitter i skolan på en digitalt skapande lektion. Är riktigt riktigt trött, borde säkert ha stannat hemma idag också men jag inte vara hemma mer. Får typ panik om jag missar skolan för mycket :S Sen kan jag inte direkt på stå att jag gjorde mycket igår, jag satt inprincip bara vid datorn om jag inte sov eller var ute och gick en liten bit för att få lite luft. 

Sen var det likom middag, efter det skulle jag snacka med mamma och pappa om lite saker sen gick jag och la mig. Somnade halv elva tror jag. Så den här helgen har jag faktiskt vart duktig på att sova. Har sovit fett mycket! 
Ändå är jag jätte trött! Det är väl pga att jag är sjuk eller något. Att man aldirg ska kunna va frisk!


Foto: Linnea Nordin

godnatt!

Man kan ju tro att jag skriver ett tidsinställt och råkar publicera det nu. Men så är det inte, tänkte faktiskt ta mig en liten tupplur, om jag lyckas somna vill säga. 
Är riktigt trött, tror inte på att jag mår bättre imorn :( Men jag hoppas verkligen det eftersom jag ska rida och jag vill inte missa skolan mer! 
Så tänkte försöka sova lite och sedan ta en uppfriskande dusch innan jag sätter fart med pluggandet. 
Puss & gonatt! ♥

Foto: Jag

Hoppträningen 28/9 Nautilus

I fredags så var det hoppning igen. 
Det var Natte vecka den här gången, så det var honom jag hoppade. 
Den här gången skulle vi jobba på att korta och länga galoppen. V hade 5 olika hinder. Två linjer med olika långt imellan dom. Sen hade vi en oxer från ena kort sidan. 

Framridningen gick bra, men han var väldigt pigg så han ville inte riktigt lyssna på mig när jag skulle ta tillbaka honom. 

När vi började hoppa så skulle vi börja med den ena långsidan. Det var två simpla räcken på en linje, tror det va 17.5m där i mellan. Det skulle vara hyfsat lagom på 4 men lite lite kort på fem för oss, vi alla hade olika stora d-ponnysar ;) 
Det gick bra för mig tycker ajg ändå, när vi skulle få plats med 5 språng så fick jag trava in. För annars skulle det vara lite för svårt för natte än så länge. När vi skulle gå på 4 så fick jag komm i galopp, vi rev några gånger, men alla gånger va mitt fel. Då jag antingen släppte stödet på bettet, inte drev tillräckligt, svängde för tidigt/sent eller den gammla klassikern vred mig åt vänster i språnget. Förutom min misstag så gick det bra, Nautilus var super duktig! 

Sen skulle vi göra samma sak på andra linjen men den var lite längre, minns inte riktigt hur lång. Det gick på ungefär samma sätt där också, han var väldigt duktig, men jag behöver verkligen tänka på ett inte vrida mig så mycket i sprången. 

När dom höjde sedan och skulle hoppa på 4 språng istället för 5 så behövde inte jag hoppa mer på den övningen, det hade vart lite svårt för natte än och han hade vart så duktig innan så vi ville inte riskera att vi krachade eller något. 

Det sista vi gjorde var att hoppa oxern och efer det komma på en linje till ena hindret i den längre lågsidan. 
Där lät det kanske lite krångligt, men hoppas ni förstår hur jag menar ;) 

Vi vände vid C på kortsidan ungefär och kom på oxern, vi red något galoppsprång rakt fram innan vi vände mot A för att hoppa räcket. Det skulle vi rida på 5 eller 6 språng, vi tog det på 6. 
Den sista gången gick bäst, då vände jag upp ordentligt och fick en bra väg mellan hindrerna, men jag vred mig i språnget så att han rev. Men Cajsa tyckte att det fick räcka där för honom. 

Så jag är faktiskt väldigt nöjd med den lektionen ändå, måste tänka mycket på sitsen över hindret dock! 

Foto: Lina brottman
Ska försöka hitta lite andra bilder när jag rider honom, just nu har jag inga. 

Godmorgon!

Godmorgon på er alla! 
Kommer vara bänkad vid datorn hela dagen idag. Har massa plugg att göra och jag är sjuk så kommer inte ha så mycket annat att göra. Så bloggningen kommer tas upp somvanligt nu igen. Mer om min helg kommer ;) 


Har ni sovit gott? 

Foto: Jag